2019. március 12.             
MIÉRT FÁJ GONDOLKODNI?              

Az egyik kedvenc, közösségi oldalon olvasott poszt szövege így hangzik: „Amíg nem volt Facebook, csak a családod tudta rólad, hogy mennyire hülye vagy…”
Ez jutott eszembe, amikor az egyik zárt csemői csoportban olvastam egy bejegyzést. Nem az első olyat, ami kiverte nálam a biztosítékot.
Döbbenetes számomra, hogy egyesek „durr bele” írnak-írogatnak mindenfélét, végig sem gondolva, utána sem járva…  Vannak persze fokozatok.
Van, aki zárt csoportban azt kérdezi meg, hogy mitől van áramszünet. Van, aki a zárt csoportban kereste a választ, hogy mikor kapja meg a téli rezsicsökkentés Kormány által ígért 12000 forintját.  Van olyan is, aki pontosan tudja, hogy a ki és mit művel a kóbor kutyákkal.
Nem volt ez mindig így! Néhány évvel ezelőtt voltak kérdések, volt érdeklődés az emberekben.   A mértéktelen agytorzulást csak az utóbbi egy-két évben vettem észre.
Osztják össze-vissza, hogy 2,5 millió forint jár, így nagybetűvel JÁR az ingatlan tulajdonosoknak – csak be kell menni érte a hivatalba. ÚÚÚÚRISTEN!!! Gondolkodj már, ember! A saját bőrödön azt érzed, hogy alig jössz ki a havi pénzedből, nőnek költségeid, (azt is érzed, hogy a béred nem annyira nő…) és akkor egy idióta webposztból felbátorodva azon harcolsz velem, hogy mekkora köcsög vagyok, amiért nem szólok, hogy itt van neked 2,5 millió forint???  Csak úgy! Nem kell sem igényelni, sem dolgozni érte, csak befáradni… Ez így életszerű, mindig ezt csinálja a mindenkori kormány, hogy osztogat ajándékba milliókat…     
Amikor a – választók jóvoltából – felvitte az Isten a dolgomat: nyitott kommunikációt hirdettem és ajánlottam. Ez, a részemről azt jelenti, hogy a hírekkel naponta frissítem a települési weboldalt, hosszabban itt a naplóban írok aktualitásokról, megosztom a híreket, eseményeket a közösségi oldalon. Írom és tördelem a Csemői Hírmondót, amelyre kényesen vigyázok, hogy aktuális legyen, és  minden hónap első napjaiban már elektronikusan olvasható; a hónap közepéig az utolsó postaládába is eljuttatjuk. Megtalálható vagyok hetente a fogadóórákon a kül- és belterületen, nyilvános a telefonszámom, válaszolok (hétvégén nem!) sms, messenger és honlap üzenetekre.  
Amit nem teszek szívesen az az, hogy idióta felvetések, kommentek kapcsán belefolyok a közösségi oldal beszélgetéseibe. Akkor teszem, ha valami valótlanság kapcsán pörögnek emberek – konkrét ismeret nélkül. Nem szívesen teszem, mert vagy sértődés a vége, vagy törlik a vitaindítást – így dolgozom vele (mert több ezer ember ne olvasson már baromságot…), aztán eltűnik…  
Kérek mindenkit, hogy ha érdekli valami, kíváncsi a mögöttes tartalomra, vagy egyszerűen csak tudni szeretne bárit, akkor posztolás előtt legyen képben, kérdezzen, hogy véleményének tartalma is lehessen…         

 

loader

Aktuális...

... VIRÁGOS CSEMŐ - GYŐZELEM!  
21 év után újra CSEMŐ a legvirágosabb magyar falu! A hazai győzelem egyúttal azt is jelenti, hogy Csemő képviseli Magyarországot a 2019. évi Entente Florale Europe versenyben. Mindenkinek köszönöm, aki hozzájárult ehhez a sikerhez.    

 

... TÚL A NEMZETKÖZI ZSŰRINAPON!     
Jól sikerült a bemutatónk, minden tervezett helyszínt végig tudtunk járni, minden kérdésre válaszoltunk.    
Most már "csak" az eredményhirdetésre várunk. Szeptember 28-án megtudjuk, hogy az európai összevetésben hol tartunk.  

 

... JÚLIUSI HÍRMONDÓ       
Csúsztam is a határidővel, és agyam sem volt írni, így inkább képes újság lett, mint hagyományos...  Viszont teljes színesben fog megjelenni, és mellékletként a nemzetközi versenyanyagunk magyar nyelvű anyagát is kézhez kapják a lakosok.         

 

... POLGÁRMESTERI SZABADSÁG         
Júliusban két év után, 15-e és 26-a között szabdságon leszek - mindenki megértését köszönöm.