2018. október 30.        
TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT      

Munkarend szerinti ülést tartottunk, az októberben „szokásos” (hivatali munkáról szóló beszámoló, a tanyagondnoki szolgálat működéséről szóló beszámoló) napirendekkel, illetve aktualitásokkal.
A két ülés között események ismertetése alatt hallgatóság vendég érkezett Mikebuda grófnője személyében. Éppen egy héttel korábban, az október 23-i ünnepségen láttam újra a III. generációs csemői jelenséget, s bár nem voltam boldog a találkozástól, az ünnepségen nem volt vele semmi probléma.   
A testületi ülésen egy napirendet sem bírt ki, a hivatali beszámoló szóbeli kiegészítése alatt felpattanva a székéről artikulálatlan üvöltésben tört ki, köpött egyet, majd miután, megindultam felé hátrálva távozott… Szép jelenet volt.
Mikebuda grófnőjéről szakértő állapította meg, hogy kóros elmeállapotú – ez büntethetőséget kizáró ok. Azt pontosan nem tudom (én még egy másik jogrendszert tanultam az egyetemen), hogyan lehet, hogy ez az eljárást megszüntető ok hogyan nem értékelődött egy, a grófnő ellen zajló másik eljárásban… Azóta is várom a T. Ügyészségtől a kérdéseimre a választ:
- Hogyan lehetséges az, hogy Cegléden egy folyamatban lévő büntetőeljárást a nyomozást felügyelő ügyészség büntethetőséget kizáró okra (kóros elmeállapot) hivatkozással megszüntet, miközben másik sértett kapcsán indult büntetőeljárásban és későbbi időpontban első fokú és marasztaló ítélet születik.
- Mi a teendőm a hivatal rendjének fenntartása érdekében, ha a grófnő, lobogtatva az eljárást megszüntető végzést, áriákat énekel a hivatali folyosón és fenyegeti a munkatársaimat, ijesztgeti az ügyfeleket.
Ezekre a kérdéseimre hónapok óta nem kapok választ…      

 

2018. október 26.        
ÁTADTUNK-ÁTVETTÜNK     

Éppen tegnap sírtam kicsit itt a naplóban, hogy vannak olyan pályázatok, amelyekkel nem haladunk. Mielőtt teljes letargiába süllyedtem volna, a mai dokumentálások helyreállították a jó kedvemet. Igaz, hogy „ráment” a nap, de megérte.
Reggel kezdtünk az iskolai sportudvar műszaki átadás-átvételi eljárásával. A kivitelező képviselője és felelős műszaki vezetője, valamint az önkormányzat oldalán a polgármester és a műszaki ellenőr a helyszíni vizsgálat során mindent rendben találatunk, majd egy további bő két óra alatt elkészültünk a jegyzőkönyvvel, teljesítésigazolással, felelős műszaki vezetői nyilatkozatokkal. Az ilyen pályázatokat szeretem! Nyár elején benyújtottuk, nyár végén megnyertük, ősz elején megvalósítottuk, ősz végére el is számolhatjuk…  
Dél felé következett a fogorvosi rendelő felújításának elszámolása. A „forgatókönyv” teljesen megegyezett a délelőttivel. Kora délutánra ez a projektet is lepapíroztuk – hétfőn nyújtjuk is be az elszámolást a Magyar Államkincstár felé.
Késő délután még az adósságmentes 1.0 pályázatunkból fent maradt településszerkezeti eszközök felülvizsgálatának szerződéseit és a mellékleteit is ellenőriztük.
Ennek a három projektnek az elszámolás benyújtásával valamennyi megvalósult fejlesztésünk lezárása veszi kezdetét.  

 

2018. október 23.        
NEMZETI ÜNNEP    

Keretesnek érzem a dolgot. Van abban valami sorsszerű, hogy a ciklus első és a ciklus utolsó október 23-i ünnepségén volt „telt ház” a Községháza Dísztermében. Vendégünk Eperjes Károly Kossuth- és Jászai díjas színművész volt. S ha már ilyen „összegzős” hangulatban vagyok, akkor büszke vagyok arra, hogy az októberi nemzeti ünnepen vendégünk volt Dunai Tamás, Benkő Tamás, a Békéscsabai Jókai Színház és Eperjes Károly. Avattunk új 56-os emlékművet, ami anyagában és stílusában illeszkedik a közterületi művészeti alkotásainkhoz.
Az idei ünnepségről is képgaléria található a települési weboldal Galéria menüpontjában, mely képbemutató a teljesség igénye nélkül készült. Ugyanitt a korábbi rendezvények képei mellett más csemői nevezetességek képei is elérhetőek.

 

2018. október 25.        
MÉG MINDIG SEMMI...    

Pedig minden pillanatban várok két értesítést. Immáron hónapok óta…
Mind a kettő a külterületi dűlőút pályázattal kapcsolatos. Ez a projekt egy kicsit-nagyon a szívfájdalmam.
Ha emlékeztem rá, akkor két részre osztható a fejlesztés: egyrészről egy gréder és egy ágaprító berendezést vásárolhattunk támogatással, másrészről négy külterületi dűlőút kavicsos, döngölt útalappal való ellátására nyertünk forrást.
A két gépet augusztus óta leszállították, itt vannak a hivatal udvarába. Az elszámolását a kötelező mellékletekkel együtt benyújtottuk az Irányító Hatóság felé – azonban a mai napig nem kaptunk sem hiánypótlást sem elfogadásról értesítést. Úgy terveztem, hogy ősszel már megyünk a dűlőkön és a javítjuk az utat, nyírjuk a növényzetet, de nem engedem használni addig, amíg nem fogadják el a számlákat. 18 millió forintért nem tudunk ugyanis két ilyen gépet venni nincs ennyi saját forrásunk; de ha csak a 4 milliós önerőt kell kifizetnünk, akkor igen. Ha elkezdjük használni az eszközöket, és nem fogadják el az elszámolást, akkor a használt gépeket mekkora veszteséggel és kinek tudnánk értékesíteni?
A másik része az utak felújítása. A műszaki egyenértékűség engedélyezésére (sóder helyet követ szeretnénk az alapba…) augusztus 29-én adtuk be a kérelmet (!), azóta volt egy hiánypótlás (2 nap alatt teljesítettük…) de szeptember 20-a óta semmi… Az idő telik, az időjárás romlik…
Arról nem is beszélek, hogy a vállalkozó naponta kérdezi, hogy mikor kezdheti, mert folyamatosan emelkednek az alapanyagok árai. Kérdezi, hogy meg kellene rendelnie az alapba a köveket, mert el fog fogyni. Nem engedem, mert, ha nem hagyják jóvá a kérelmünket, akkor mit csinálok 19 kamion 150-es frakcójú kővel? Csak kérdések vannak, a válaszok pedig nagyon hiányoznak!          

 

2018. október 18.        
"ŐSZIESÍTÜNK"    

Lassan „megadják magukat” az egynyári virágaink, de egyáltalán nem panaszkodom, mert október közepéig szépek volt, sőt a muskátlis virágfalunk a Hét vezér téren konkrétan nem is akarja abbahagyni a virágzást. Még most is gyönyörű!
Ezzel együtt a hivatal előkertéjében és a nevelési intézmények bejáratainál már az árvácskákat locsoljuk, mert eső továbbra sincs… Gyűjtjük a faleveleket a tereken, a parkokban, a Sportcentrumban és még egyszer körbenyírjuk a zöldfelületeket is. Lassan leállítjuk az automata öntözést és viasszal még egyszer át fogjuk kenni a főtéren a fa tartószerkezeteket.
Szép őszünk van…

 

loader

Aktuális...

... VIRÁGOS CSEMŐ - GYŐZELEM!  
21 év után újra CSEMŐ a legvirágosabb magyar falu! A hazai győzelem egyúttal azt is jelenti, hogy Csemő képviseli Magyarországot a 2019. évi Entente Florale Europe versenyben. Mindenkinek köszönöm, aki hozzájárult ehhez a sikerhez.    

 

... TÚL A NEMZETKÖZI ZSŰRINAPON!     
Jól sikerült a bemutatónk, minden tervezett helyszínt végig tudtunk járni, minden kérdésre válaszoltunk.    
Most már "csak" az eredményhirdetésre várunk. Szeptember 28-án megtudjuk, hogy az európai összevetésben hol tartunk.  

 

... JÚLIUSI HÍRMONDÓ       
Csúsztam is a határidővel, és agyam sem volt írni, így inkább képes újság lett, mint hagyományos...  Viszont teljes színesben fog megjelenni, és mellékletként a nemzetközi versenyanyagunk magyar nyelvű anyagát is kézhez kapják a lakosok.         

 

... POLGÁRMESTERI SZABADSÁG         
Júliusban két év után, 15-e és 26-a között szabdságon leszek - mindenki megértését köszönöm.