Csemő Község Önkormányzata elkötelezett híve a folyamatos fejlesztésnek. A pályázati lehetőségek kihasználása mellett, önerőből is törekszik a település fejlesztésére.  Hisszük, hogy ezek a fejlesztések hozzájárulnak a lakosság életszínvonalának, ellátási és környezeti viszonyainak javításához, valamint a fenntartható településfejlődés biztosításához.

 

2015.


10 buszváró építése és kihelyezése a külterületen
Mára elmondhatjuk, hogy nincs a közigazgatási területen olyan buszváró-pár, ahol legalább az egyik oldalban ne lenne fedett váró.

A szökőkút cseréje a Hét vezér téren
Paul Ferenc műköves mester alkotása az egész idei évben problémamentesen működött. A visszajelzések alapján a lakosságnak tetszik az új köztéri dísz.

Új közlekedési táblák, forgalmi tükör kihelyezése
A legfontosabb feladat a Ceglédi út-Ereklyési út kereszteződésének LED-es STOP táblával való ellátása volt, valamint a forgalmi tükör kihelyezése a zöldhalmi rendelőnél. Ezen túl, ahol a forgalom indokolta fényvisszaverő csíkkal ellátott új táblák és további LED-es sebességcsökkentő táblák telepítése is megtörtént.

Rendezvénysátrak és berendezések vásárlása
Már a 2015-ös évben "visszahozta" az árát azzal, hogy a rendezvények nagy részére nem kellett sátrat, padokat, asztalt bérelnünk.

Sportcentrum fejlesztése
Új, röplabda pálya épült, bővítettük a villanyvilágítást és lelátókat építettünk.

 

2016.


Külterületi közvilágítás-fejlesztés I. üteme
2016-ban 42 új lámpatest került felszerelésre. A fejlesztést folytatjuk, a II. ütem tervezés alatt van.

Templom tér felújítása
A közösségi rendezvényeknek is otthont adó tér teljesen megújult. A terület rendezése mellett a villamos vezetékhálózat és a vízhálózat is kiépítésre került. Szaletliket és főzőszigetet építettünk, újra építettük a határoló kerítéseket, virágosítottunk és füvesítettünk a teljes területen.

Zöldhalmi közösség ház udvarának rendbetétele
A közösségi ház udvarán játszótér, pihenőtér és főzőtér is kialakításra került. A területet bekerítettük, és megvilágítottuk.

Óvoda udvarának gumiburkolat cseréje
Valamennyi udvari játék környezete új gumiburkolatot kapott.

Sportcentrum fejlesztése
Fix ponyvatetőt kaptak a lelátók, kibővítettük és kivilágítottuk a bmx pályát.

Köztéri faszobrok felújítása
Az alkotó, Orisek Feri bácsi iránymutatása alapján Farkas Attila végezte el a köztéri szobrok felújítását.

Zöldhalmi orvosi rendelő udvarának rendezése
Az adósságmentes pályázat csak az épület felújítását támogatta, az udvar kitakarítása, a környezet rendezése önkormányzati önerőből történt.

  

2017.


Hét vezér tér felújítása
Az idei évben ünnepeljük annak jubileumát, hogy 20 éve nyerte el a település a legvirágosabb magyar falu kitüntető címet. Nem mellesleg idén 65 éves Csemő. A kettős évforduló tiszteletére megújult a központi tér, élő virágfalat építettünk, köztéri órát avattunk és a teljes utcai bútorzatot is felújítottuk. 

Helytörténeti Gyűjtemény épületrészének felújítása
A gyűjtemény udvarán lévő borház épülete vizesedett. Az épületet utólagos szigeteléssel láttuk el, ezt követéen a teljes külső- és belső vakolat cseréje és a falak újraszigetelése is megtörtént. 

Dűlő évtáblák kihelyezése
Megkezdtük a 138 dűlőutunk egyedi kitáblázását. Folyamatosan készülnek és a kerülnek kihelyezésre a beton tartószerkezetek és a táblák is. Jelenleg 60 táblával vagyunk készen. A külterület után a terv az, hogy a belterületet is hasonlóan, táblákkal fogjuk megjelölni. 

Óvoda-felújítás
A pályázati források 1500 nm pvc cserét és 4000 nm felület festését engedélyezték. A belső felújítás során önerőből történt a teljes épület neon lámpatesteinek korszerű és energiatakarékos LED-es lámpákkal történő cseréje, továbbá a belső ajtók újramázolása.   

 

2018.


Templom tér felújítása - automata öntözőrendszer
Folytattuk (és be is fejeztük) a Templom tér felújítását. Automata öntözőrendszer került kiépítésre, és vezérlő segítségével minden éjszaka, több körben és szakaszoltan folyamatossá tettük az öntözést.

Új fasor telepítése - temetőhöz vezető út
A
temetőhöz vezető úton a veszélyessé vált nyárfát kitermeltünk és helyére dísz gesztenyét és két fajta kőriseket ültettünk biztonságosabb távolságra az út mindkét oldalára.  

Hét vezér tér felújítása 
Megújultak a kandeláberek a téren és a sétányon. Az izzókat korszerű és takarékos LED-es izzókra cseréltük, mellyel a fényerő növekedett és kevesebbet is fogyaszt a hagyományos fényforrásoknál. Folytattuk és be is fejeztük a köztéri padok felújítását, a hivatal előkertjében  a mellvéden virágtartókat építettünk és csöpögtetőrendszert telepítettünk. 

A Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola felújítása
Az iskola épületének energetikai felújítása során tetőt javítottunk, deszkázatot cseréltünk, újrafestettük a fa elemeket. Új tűzjelző rendszerközpontot vásároltunk és használatához új vezetékrendszert építettünk ki. Megkezdtük az udvar felújítását is, új örökzöld növények ültetéséhez készítettük elő a területet. Jövőre a beültetés mellett feltöltjük és újrafüvesítjük a zöldterületeket és kijavítjuk a hátsó és oldalsó kerítést.    

Kamerarendszer kiépítése 
Településünk közigazgatási területén, 5 helyszínen és 6 kamerával az Invitech Zrt. segítségével térfigyelő kamerarendszer került kiépítésre. A kamerák képe felhő alapon adatközpontban tárolódik, melyhez az Invitech Zrt. az együttműködési szerződés megkötését követően a Rendőrség számára közvetlen elérést biztosít, ezzel is elősegítve a rendkívül gyors visszakeresést, és felderítést.

FREE WIFI kiépítése
Minden térfigyelő kamera 100 méteres közelében ingyenes internetelérést is biztosít, melyhez csak a "Csemo Free Internet" WiFi hálózatra kell kapcsolódni.
A kapcsolat a lakosság igényeinek megfelelően e-mailezésre, böngészésre, közösségi kommunikációra (Facebook) alkalmas, de a folyamatos letöltésre (Torrent) irányuló kérelmeket a rendszer tiltja.

Községháza bejárati részének felújítása
A hivatali bejárat átalakítása régi terv volt, az idei évben, miután befejeztük a középületeink felújítását - sor kerülhetett a hivatali oromfall ürességének megtörésére és a bejárat díszítésére. A korábbi dekorációs elemeket (feliratok, címerek) felhasználtuk az újjáalakítás során. 

5 új buszváró elkészítése 
A jól bevált, könnyűszerkezetes LINDAB lemezből új buszvárók készültek el. A felületkezelést megkapták, időjárás függvényében folyamatosan telepítjük őket Zöldhalomba, a Ceglédi út mentén.

Éjszakai kivilágítás  
Éjszakai díszvilágítást kapott  Dózsa tér, a református templom, az iskola bejárata, a Községháza és a könyvtár bejárata. Növeltük a fényerőt a katolikus templomnál és az iskola előtti játszótérnél is.

 

2019.


Zöldhalmi "kisközpont" kialakítása 
A Tájház előtti önkormányzati területen egy szabadidős parkot hoztunk létre. A kerékpártartók fölé fedést készítettünk, az ingatlan közepéig téglából közlekedő utat építettünk, a sétány egyik oldalán padokat és két szaletlit helyeztünk ki, a másik oldalán telepítésre kerültek a saját súlyos kondieszközök. A Monori dűlő felőli "gallérban" füvesítettünk és közel 30 facsemetét ültettünk el. Gondoskodtunk a terület locsolásának automatizálásáról és az éjszakai kivilágításáról is. Vásároltunk és telepítettünk egy wc konténert, felújítottuk a Tájház kerítését is, ezzel egyidőben társadalmi munkában megújult a zöldhalmi központi buszváró is.

Ökocentrum kialakítása 
A volt vadászház udvari környezetének kialakítására kaptunk a Magyar Államtól 25 millió forint támogatást. Önerőből készült a bejárati kapu, telepítettünk LED-es, napelemes világítást és térvilágítást. 

Iskola udvarának felújítás 
A Szülői Közösség tagjai társadalmi munkában felhúzták az új hátsó udvari kerítést, lefestették a szaletlit. Kikelt a fű a rávetett hátsó füves területen, illetve (garanciában) kijavításra került a sportpálya gumiburkolata, sőt új festést is kapott a pálya. Közben teljesen felújítottuk az iskolai előkertben lévő játszóteret is. Új gumiburkolat került a vár alá, illetve a nagy csúszda lépcsőire, indulórészére. Javítottuk a sérült padokat és asztalokat, új festést kaptak a játszótéri eszközök. A kisebb gyermekek játékigényére új műanyag vár is kihelyezésre került.

Buszvárók cseréje a Ceglédi úton 
Elkészült és telepítésre is került az a négy darab új, fából készült buszváró, ami a központban, a zöldhalmi orvosi rendelőnél és a zöldhalmi Iskola dűlőnél hivatott szolgálni a buszra várók kényelmét.   Szeretnénk egységes megjelenést adni a Ceglédi és Pesti utakon lévő buszmegállóknak: Lindab lemezzel borított fémszerkezetesre cseréljük a különböző stílusú és állagú építményeket. Az idei évben hat könnyűszerkezetes buszvárót telepítettünk, elkészült még további öt darab, amit jövőre ki fogunk helyezni.    

LED-es technológiájú kültéri világítótestek telepítése 
Az egyik nagy szívfájdalmunk, hogy minden igyekezetünk mellett az áramszolgáltató nem képes határidőre teljesíteni a külterületi közvilágítás-fejlesztésre leadott rendeléseinket. A mai napig két ütemben közel 80 lámpatest felszerelése történt meg a külterületen, és ha akarjuk, ha nem akkor is tudomásul kell vennünk, hogy egy-egy ütem tervezése, engedélyeztetése és kivitelezése több évet vesz igénybe… Ezért - próba jelleggel - 80 darab LED-es, napelemes világítótestet vásároltunk, majd (miután a szolgáltató nem engedélyezte, hogy azokat az oszlopaikra szereljük) fémoszlopot vásároltunk és igyekszünk olyan dűlőkbe telepíteni, ahol nincs közvilágítás. 

Két épület utólagos szigetelése 
A tejbegyűjtő épületének és a sportcentrum öltözőépületének vizesedés elleni szigetelése készült el, a vállalkozó újrafestette mindkét épületnek a felújítással érintett homlokzatrészét is. 

Zöldhalmi közösségi ház felújítása  
Az épület és az udvarrész is átalakításon ment keresztül. Belülről a hátsó bejárat belépő része elbontásra került, pótoltuk a padlóburkolatot, javítottuk a világítást. Mozgássérült feljárót alakítottunk ki, rendeztük a főzősziget környezetét is. Kívül-belül új festést is kapott az épület. 

Új sporteszközök telepítése  
Saját súlyos kondi eszközöket nemcsak Zöldhalomban (7 db), hanem a Sportcentrum udvarára is (6 db) telepítettünk. A sportcentrumban nyitvatartási időben, Zöldhalomban korlátozás nélkül mindenki számára használhatóak az eszközök.     

Információs pont 
A Hét vezér téren Információs Pont kezdte meg működését. A pavilonban nemcsak a Csemőt népszerűsítő kiadványok, tematikus programajánlók találhatóak meg, hanem emblémázott csemői ajándéktárgyak (póló, bögre, toll, kulcstartó, jegyzettömb, kitűző, esernyő, pendrive, hűtőmágnes) is vásárolhatóak.

 


petrik2

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. FEBRUÁRBAN is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... RENDEZVÉNYEK NÉLKÜL    
A járványhelyzetre tekintettel, elővigyázatosságból NEM SZERVEZÜNK ÉS NEM RENDEZÜNK PROGRAMOT!