Csemő Község Önkormányzata elkötelezett híve a folyamatos fejlesztésnek. A pályázati lehetőségek kihasználása mellett, önerőből is törekszik a település fejlesztésére.  Hisszük, hogy ezek a fejlesztések hozzájárulnak a lakosság életszínvonalának, ellátási és környezeti viszonyainak javításához, valamint a fenntartható településfejlődés biztosításához.

 

2015.


10 buszváró építése és kihelyezése a külterületen
Mára elmondhatjuk, hogy nincs a közigazgatási területen olyan buszváró-pár, ahol legalább az egyik oldalban ne lenne fedett váró.

A szökőkút cseréje a Hét vezér téren
Paul Ferenc műköves mester alkotása az egész idei évben problémamentesen működött. A visszajelzések alapján a lakosságnak tetszik az új köztéri dísz.

Új közlekedési táblák, forgalmi tükör kihelyezése
A legfontosabb feladat a Ceglédi út-Ereklyési út kereszteződésének LED-es STOP táblával való ellátása volt, valamint a forgalmi tükör kihelyezése a zöldhalmi rendelőnél. Ezen túl, ahol a forgalom indokolta fényvisszaverő csíkkal ellátott új táblák és további LED-es sebességcsökkentő táblák telepítése is megtörtént.

Rendezvénysátrak és berendezések vásárlása
Már a 2015-ös évben "visszahozta" az árát azzal, hogy a rendezvények nagy részére nem kellett sátrat, padokat, asztalt bérelnünk.

Sportcentrum fejlesztése
Új, röplabda pálya épült, bővítettük a villanyvilágítást és lelátókat építettünk.

 

2016.


Külterületi közvilágítás-fejlesztés I. üteme
2016-ban 42 új lámpatest került felszerelésre. A fejlesztést folytatjuk, a II. ütem tervezés alatt van.

Templom tér felújítása
A közösségi rendezvényeknek is otthont adó tér teljesen megújult. A terület rendezése mellett a villamos vezetékhálózat és a vízhálózat is kiépítésre került. Szaletliket és főzőszigetet építettünk, újra építettük a határoló kerítéseket, virágosítottunk és füvesítettünk a teljes területen.

Zöldhalmi közösség ház udvarának rendbetétele
A közösségi ház udvarán játszótér, pihenőtér és főzőtér is kialakításra került. A területet bekerítettük, és megvilágítottuk.

Óvoda udvarának gumiburkolat cseréje
Valamennyi udvari játék környezete új gumiburkolatot kapott.

Sportcentrum fejlesztése
Fix ponyvatetőt kaptak a lelátók, kibővítettük és kivilágítottuk a bmx pályát.

Köztéri faszobrok felújítása
Az alkotó, Orisek Feri bácsi iránymutatása alapján Farkas Attila végezte el a köztéri szobrok felújítását.

Zöldhalmi orvosi rendelő udvarának rendezése
Az adósságmentes pályázat csak az épület felújítását támogatta, az udvar kitakarítása, a környezet rendezése önkormányzati önerőből történt.

  

2017.


Hét vezér tér felújítása
Az idei évben ünnepeljük annak jubileumát, hogy 20 éve nyerte el a település a legvirágosabb magyar falu kitüntető címet. Nem mellesleg idén 65 éves Csemő. A kettős évforduló tiszteletére megújult a központi tér, élő virágfalat építettünk, köztéri órát avattunk és a teljes utcai bútorzatot is felújítottuk. 

Helytörténeti Gyűjtemény épületrészének felújítása
A gyűjtemény udvarán lévő borház épülete vizesedett. Az épületet utólagos szigeteléssel láttuk el, ezt követéen a teljes külső- és belső vakolat cseréje és a falak újraszigetelése is megtörtént. 

Dűlő évtáblák kihelyezése
Megkezdtük a 138 dűlőutunk egyedi kitáblázását. Folyamatosan készülnek és a kerülnek kihelyezésre a beton tartószerkezetek és a táblák is. Jelenleg 60 táblával vagyunk készen. A külterület után a terv az, hogy a belterületet is hasonlóan, táblákkal fogjuk megjelölni. 

Óvoda-felújítás
A pályázati források 1500 nm pvc cserét és 4000 nm felület festését engedélyezték. A belső felújítás során önerőből történt a teljes épület neon lámpatesteinek korszerű és energiatakarékos LED-es lámpákkal történő cseréje, továbbá a belső ajtók újramázolása.   

 

2018.


Templom tér felújítása - automata öntözőrendszer
Folytattuk (és be is fejeztük) a Templom tér felújítását. Automata öntözőrendszer került kiépítésre, és vezérlő segítségével minden éjszaka, több körben és szakaszoltan folyamatossá tettük az öntözést.

Új fasor telepítése - temetőhöz vezető út
A
temetőhöz vezető úton a veszélyessé vált nyárfát kitermeltünk és helyére dísz gesztenyét és két fajta kőriseket ültettünk biztonságosabb távolságra az út mindkét oldalára.  

Hét vezér tér felújítása 
Megújultak a kandeláberek a téren és a sétányon. Az izzókat korszerű és takarékos LED-es izzókra cseréltük, mellyel a fényerő növekedett és kevesebbet is fogyaszt a hagyományos fényforrásoknál. Folytattuk és be is fejeztük a köztéri padok felújítását, a hivatal előkertjében  a mellvéden virágtartókat építettünk és csöpögtetőrendszert telepítettünk. 

A Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola felújítása
Az iskola épületének energetikai felújítása során tetőt javítottunk, deszkázatot cseréltünk, újrafestettük a fa elemeket. Új tűzjelző rendszerközpontot vásároltunk és használatához új vezetékrendszert építettünk ki. Megkezdtük az udvar felújítását is, új örökzöld növények ültetéséhez készítettük elő a területet. Jövőre a beültetés mellett feltöltjük és újrafüvesítjük a zöldterületeket és kijavítjuk a hátsó és oldalsó kerítést.    

Kamerarendszer kiépítése 
Településünk közigazgatási területén, 5 helyszínen és 6 kamerával az Invitech Zrt. segítségével térfigyelő kamerarendszer került kiépítésre. A kamerák képe felhő alapon adatközpontban tárolódik, melyhez az Invitech Zrt. az együttműködési szerződés megkötését követően a Rendőrség számára közvetlen elérést biztosít, ezzel is elősegítve a rendkívül gyors visszakeresést, és felderítést.

FREE WIFI kiépítése
Minden térfigyelő kamera 100 méteres közelében ingyenes internetelérést is biztosít, melyhez csak a "Csemo Free Internet" WiFi hálózatra kell kapcsolódni.
A kapcsolat a lakosság igényeinek megfelelően e-mailezésre, böngészésre, közösségi kommunikációra (Facebook) alkalmas, de a folyamatos letöltésre (Torrent) irányuló kérelmeket a rendszer tiltja.

Községháza bejárati részének felújítása
A hivatali bejárat átalakítása régi terv volt, az idei évben, miután befejeztük a középületeink felújítását - sor kerülhetett a hivatali oromfall ürességének megtörésére és a bejárat díszítésére. A korábbi dekorációs elemeket (feliratok, címerek) felhasználtuk az újjáalakítás során. 

5 új buszváró elkészítése 
A jól bevált, könnyűszerkezetes LINDAB lemezből új buszvárók készültek el. A felületkezelést megkapták, időjárás függvényében folyamatosan telepítjük őket Zöldhalomba, a Ceglédi út mentén.

Éjszakai kivilágítás  
Éjszakai díszvilágítást kapott  Dózsa tér, a református templom, az iskola bejárata, a Községháza és a könyvtár bejárata. Növeltük a fényerőt a katolikus templomnál és az iskola előtti játszótérnél is.

 


petrik2

loader

Aktuális...

  

... BOLDOG ÚJ ÉVET!           
Csemő Község Önkormányzat és a Csemői Polgármesteri Hivatal minden munkatársa nevében kívánok MINDENKINEK egészségben, boldogságban, sikerekben, eredményekben és mosolygásban gazdag 2020-as esztendőt!               

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Az idei évben is folytatódnak a szokásos külterületi helyszíneken a polgármesteri fogadóórák a szerdai napokon. A pontos helyszínek, időpontok az eseménynaptárban olvashatóak. Minden héten hétfő délelőtt a Polgármesteri Hivatalban szintén fogadóórán várom a Kedves Ügyfeleket!   

 

... TÉL VAN!             
Kérem fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az autókon legyen téligumi, legyen benne üzemanyag és pléd. Az időjárás kiszámíthatatlan, ami megnehezíti a biztonságos közlekedést. Ügyeljenek a szürkeségben a láthatóságra is!