Csemő Község Önkormányzata elkötelezett híve a folyamatos fejlesztésnek. A pályázati lehetőségek kihasználása mellett, önerőből is törekszik a település fejlesztésére.  Hisszük, hogy ezek a fejlesztések hozzájárulnak a lakosság életszínvonalának, ellátási és környezeti viszonyainak javításához, valamint a fenntartható településfejlődés biztosításához.

 

2015.


10 buszváró építése és kihelyezése a külterületen
Mára elmondhatjuk, hogy nincs a közigazgatási területen olyan buszváró-pár, ahol legalább az egyik oldalban ne lenne fedett váró.

A szökőkút cseréje a Hét vezér téren
Paul Ferenc műköves mester alkotása az egész idei évben problémamentesen működött. A visszajelzések alapján a lakosságnak tetszik az új köztéri dísz.

Új közlekedési táblák, forgalmi tükör kihelyezése
A legfontosabb feladat a Ceglédi út-Ereklyési út kereszteződésének LED-es STOP táblával való ellátása volt, valamint a forgalmi tükör kihelyezése a zöldhalmi rendelőnél. Ezen túl, ahol a forgalom indokolta fényvisszaverő csíkkal ellátott új táblák és további LED-es sebességcsökkentő táblák telepítése is megtörtént.

Rendezvénysátrak és berendezések vásárlása
Már a 2015-ös évben "visszahozta" az árát azzal, hogy a rendezvények nagy részére nem kellett sátrat, padokat, asztalt bérelnünk.

Sportcentrum fejlesztése
Új, röplabda pálya épült, bővítettük a villanyvilágítást és lelátókat építettünk.

 

2016.


Külterületi közvilágítás-fejlesztés I. üteme
2016-ban 42 új lámpatest került felszerelésre. A fejlesztést folytatjuk, a II. ütem tervezés alatt van.

Templom tér felújítása
A közösségi rendezvényeknek is otthont adó tér teljesen megújult. A terület rendezése mellett a villamos vezetékhálózat és a vízhálózat is kiépítésre került. Szaletliket és főzőszigetet építettünk, újra építettük a határoló kerítéseket, virágosítottunk és füvesítettünk a teljes területen.

Zöldhalmi közösség ház udvarának rendbetétele
A közösségi ház udvarán játszótér, pihenőtér és főzőtér is kialakításra került. A területet bekerítettük, és megvilágítottuk.

Óvoda udvarának gumiburkolat cseréje
Valamennyi udvari játék környezete új gumiburkolatot kapott.

Sportcentrum fejlesztése
Fix ponyvatetőt kaptak a lelátók, kibővítettük és kivilágítottuk a bmx pályát.

Köztéri faszobrok felújítása
Az alkotó, Orisek Feri bácsi iránymutatása alapján Farkas Attila végezte el a köztéri szobrok felújítását.

Zöldhalmi orvosi rendelő udvarának rendezése
Az adósságmentes pályázat csak az épület felújítását támogatta, az udvar kitakarítása, a környezet rendezése önkormányzati önerőből történt.

  

2017.


Hét vezér tér felújítása
Az idei évben ünnepeljük annak jubileumát, hogy 20 éve nyerte el a település a legvirágosabb magyar falu kitüntető címet. Nem mellesleg idén 65 éves Csemő. A kettős évforduló tiszteletére megújult a központi tér, élő virágfalat építettünk, köztéri órát avattunk és a teljes utcai bútorzatot is felújítottuk. 

Helytörténeti Gyűjtemény épületrészének felújítása
A gyűjtemény udvarán lévő borház épülete vizesedett. Az épületet utólagos szigeteléssel láttuk el, ezt követéen a teljes külső- és belső vakolat cseréje és a falak újraszigetelése is megtörtént. 

Dűlő évtáblák kihelyezése
Megkezdtük a 138 dűlőutunk egyedi kitáblázását. Folyamatosan készülnek és a kerülnek kihelyezésre a beton tartószerkezetek és a táblák is. Jelenleg 60 táblával vagyunk készen. A külterület után a terv az, hogy a belterületet is hasonlóan, táblákkal fogjuk megjelölni. 

Óvoda-felújítás
A pályázati források 1500 nm pvc cserét és 4000 nm felület festését engedélyezték. A belső felújítás során önerőből történt a teljes épület neon lámpatesteinek korszerű és energiatakarékos LED-es lámpákkal történő cseréje, továbbá a belső ajtók újramázolása.   

 

2018.


Templom tér felújítása - automata öntözőrendszer
Folytattuk (és be is fejeztük) a Templom tér felújítását. Automata öntözőrendszer került kiépítésre, és vezérlő segítségével minden éjszaka, több körben és szakaszoltan folyamatossá tettük az öntözést.

Új fasor telepítése - temetőhöz vezető út
A
temetőhöz vezető úton a veszélyessé vált nyárfát kitermeltünk és helyére dísz gesztenyét és két fajta kőriseket ültettünk biztonságosabb távolságra az út mindkét oldalára.  

Hét vezér tér felújítása 
Megújultak a kandeláberek a téren és a sétányon. Az izzókat korszerű és takarékos LED-es izzókra cseréltük, mellyel a fényerő növekedett és kevesebbet is fogyaszt a hagyományos fényforrásoknál. Folytattuk és be is fejeztük a köztéri padok felújítását, a hivatal előkertjében  a mellvéden virágtartókat építettünk és csöpögtetőrendszert telepítettünk. 

A Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola felújítása
Az iskola épületének energetikai felújítása során tetőt javítottunk, deszkázatot cseréltünk, újrafestettük a fa elemeket. Új tűzjelző rendszerközpontot vásároltunk és használatához új vezetékrendszert építettünk ki. Megkezdtük az udvar felújítását is, új örökzöld növények ültetéséhez készítettük elő a területet. Jövőre a beültetés mellett feltöltjük és újrafüvesítjük a zöldterületeket és kijavítjuk a hátsó és oldalsó kerítést.    

Kamerarendszer kiépítése 
Településünk közigazgatási területén, 5 helyszínen és 6 kamerával az Invitech Zrt. segítségével térfigyelő kamerarendszer került kiépítésre. A kamerák képe felhő alapon adatközpontban tárolódik, melyhez az Invitech Zrt. az együttműködési szerződés megkötését követően a Rendőrség számára közvetlen elérést biztosít, ezzel is elősegítve a rendkívül gyors visszakeresést, és felderítést.

FREE WIFI kiépítése
Minden térfigyelő kamera 100 méteres közelében ingyenes internetelérést is biztosít, melyhez csak a "Csemo Free Internet" WiFi hálózatra kell kapcsolódni.
A kapcsolat a lakosság igényeinek megfelelően e-mailezésre, böngészésre, közösségi kommunikációra (Facebook) alkalmas, de a folyamatos letöltésre (Torrent) irányuló kérelmeket a rendszer tiltja.

Községháza bejárati részének felújítása
A hivatali bejárat átalakítása régi terv volt, az idei évben, miután befejeztük a középületeink felújítását - sor kerülhetett a hivatali oromfall ürességének megtörésére és a bejárat díszítésére. A korábbi dekorációs elemeket (feliratok, címerek) felhasználtuk az újjáalakítás során. 

5 új buszváró elkészítése 
A jól bevált, könnyűszerkezetes LINDAB lemezből új buszvárók készültek el. A felületkezelést megkapták, időjárás függvényében folyamatosan telepítjük őket Zöldhalomba, a Ceglédi út mentén.

Éjszakai kivilágítás  
Éjszakai díszvilágítást kapott  Dózsa tér, a református templom, az iskola bejárata, a Községháza és a könyvtár bejárata. Növeltük a fényerőt a katolikus templomnál és az iskola előtti játszótérnél is.

 

2019.


Zöldhalmi "kisközpont" kialakítása 
A Tájház előtti önkormányzati területen egy szabadidős parkot hoztunk létre. A kerékpártartók fölé fedést készítettünk, az ingatlan közepéig téglából közlekedő utat építettünk, a sétány egyik oldalán padokat és két szaletlit helyeztünk ki, a másik oldalán telepítésre kerültek a saját súlyos kondieszközök. A Monori dűlő felőli "gallérban" füvesítettünk és közel 30 facsemetét ültettünk el. Gondoskodtunk a terület locsolásának automatizálásáról és az éjszakai kivilágításáról is. Vásároltunk és telepítettünk egy wc konténert, felújítottuk a Tájház kerítését is, ezzel egyidőben társadalmi munkában megújult a zöldhalmi központi buszváró is.

Ökocentrum kialakítása 
A volt vadászház udvari környezetének kialakítására kaptunk a Magyar Államtól 25 millió forint támogatást. Önerőből készült a bejárati kapu, telepítettünk LED-es, napelemes világítást és térvilágítást. 

Iskola udvarának felújítás 
A Szülői Közösség tagjai társadalmi munkában felhúzták az új hátsó udvari kerítést, lefestették a szaletlit. Kikelt a fű a rávetett hátsó füves területen, illetve (garanciában) kijavításra került a sportpálya gumiburkolata, sőt új festést is kapott a pálya. Közben teljesen felújítottuk az iskolai előkertben lévő játszóteret is. Új gumiburkolat került a vár alá, illetve a nagy csúszda lépcsőire, indulórészére. Javítottuk a sérült padokat és asztalokat, új festést kaptak a játszótéri eszközök. A kisebb gyermekek játékigényére új műanyag vár is kihelyezésre került.

Buszvárók cseréje a Ceglédi úton 
Elkészült és telepítésre is került az a négy darab új, fából készült buszváró, ami a központban, a zöldhalmi orvosi rendelőnél és a zöldhalmi Iskola dűlőnél hivatott szolgálni a buszra várók kényelmét.   Szeretnénk egységes megjelenést adni a Ceglédi és Pesti utakon lévő buszmegállóknak: Lindab lemezzel borított fémszerkezetesre cseréljük a különböző stílusú és állagú építményeket. Az idei évben hat könnyűszerkezetes buszvárót telepítettünk, elkészült még további öt darab, amit jövőre ki fogunk helyezni.    

LED-es technológiájú kültéri világítótestek telepítése 
Az egyik nagy szívfájdalmunk, hogy minden igyekezetünk mellett az áramszolgáltató nem képes határidőre teljesíteni a külterületi közvilágítás-fejlesztésre leadott rendeléseinket. A mai napig két ütemben közel 80 lámpatest felszerelése történt meg a külterületen, és ha akarjuk, ha nem akkor is tudomásul kell vennünk, hogy egy-egy ütem tervezése, engedélyeztetése és kivitelezése több évet vesz igénybe… Ezért - próba jelleggel - 80 darab LED-es, napelemes világítótestet vásároltunk, majd (miután a szolgáltató nem engedélyezte, hogy azokat az oszlopaikra szereljük) fémoszlopot vásároltunk és igyekszünk olyan dűlőkbe telepíteni, ahol nincs közvilágítás. 

Két épület utólagos szigetelése 
A tejbegyűjtő épületének és a sportcentrum öltözőépületének vizesedés elleni szigetelése készült el, a vállalkozó újrafestette mindkét épületnek a felújítással érintett homlokzatrészét is. 

Zöldhalmi közösségi ház felújítása  
Az épület és az udvarrész is átalakításon ment keresztül. Belülről a hátsó bejárat belépő része elbontásra került, pótoltuk a padlóburkolatot, javítottuk a világítást. Mozgássérült feljárót alakítottunk ki, rendeztük a főzősziget környezetét is. Kívül-belül új festést is kapott az épület. 

Új sporteszközök telepítése  
Saját súlyos kondi eszközöket nemcsak Zöldhalomban (7 db), hanem a Sportcentrum udvarára is (6 db) telepítettünk. A sportcentrumban nyitvatartási időben, Zöldhalomban korlátozás nélkül mindenki számára használhatóak az eszközök.     

Információs pont 
A Hét vezér téren Információs Pont kezdte meg működését. A pavilonban nemcsak a Csemőt népszerűsítő kiadványok, tematikus programajánlók találhatóak meg, hanem emblémázott csemői ajándéktárgyak (póló, bögre, toll, kulcstartó, jegyzettömb, kitűző, esernyő, pendrive, hűtőmágnes) is vásárolhatóak.

 

vircsem barna

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ! 

 

 

   


önk vál logó3


nemzeti vágta logó


 

 facebook logó