2017. november 10. 
EGYÜTT JOBB LESZ???            

Még nem tudom, de remélem! 
Túl vagyunk a Nemzeti Fejlesztési Projektiroda (NFP) ivóvíz pályázatos egyezetésén.
Költséghatékonysági indokoltsággal a csemői fejlesztést a cibakházi, nagykőrösi és tiszafüredi projektekkel egybevonták – erről konzorciumi megállapodást írtunk alá. Ha logikailag nézzük, akkor egy tervező, egy közbeszerzési eljárás, egy projektmenedzsment, egy kivitelező, egy műszaki ellenőr – biztos, hogy a költségek csökkentését jelenti.
Már ez az érv is elégséges lenne, hogy ne ágáljunk az összevonás ellen, de az örömömet az egekig növelte az az egyelőre szóbeli tájékoztatás, hogy ezzel a racionalizálással esély kínálkozik arra, hogy az eredeti projekt műszaki tartalom megvalósulhasson. Ez azt jelenti, hogy megvalósulhat egy új kút fúrása, és a belterületi víz arzénmentesítése, továbbá a gerinchálózat kiépítése Zöldhalomig, ott Ceglédi úton, a Fő úton, a Gyüge, Monori és Iskola dűlőkben épülhet gerincvezeték.  
Évek óta, igazából a 2011-es pályázati győzelmünk óta az komoly félelmem, hogy ahogy telik az idő (de nem történik semmi…) úgy a 2010-es árakon tervezett költségek nem teszik lehetővé a teljes megvalósulást. Rettegtem attól a pillanattól, hogy nekem kell választanom, hogy új kút vagy gerincvezeték. A dolgok mai napi állása szerint nem kell választani, így a rossz idő ellenére is virágos jókedvem van….         

 

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
Októberben is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... SZÜRETI BÁL - elmarad   
Nem okozok nagyobb meglepetést senkinek azzal, hogy a szeptember 12-ére tervezett rendezvényünk is elmarad, miután a Kormány döntése értelmében augusztus 15-e után továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényt szervezni.