2020. január 17.              
SÍNEN VAGYUNK...                                         

… ami azt jelenti, hogy minden elnyert pályázatunk kapcsán „beindultunk”.
Van olyan intézkedés (VP LEADER szálláshely), ahol már a kivitelezés zajlik, míg más pályázatok estén a „papírozás”. Vegyük sorára, hogy hol tartunk:
- a Magyar Falu Programban (továbbiakban MFP) a temető belső úthálózatának fejlesztése kapcsán az ajánlatok értékelése után kiválasztásra került a kivitelező – már „csak” az optimális időjárási viszonyokon múlik, hogy mikor kezdődhet a kivitelezés.
- Szintén az MFP keretein belül az önkormányzati gépbeszerzéses pályázatban a szállító már megrendelte az oldalvágót, bármelyik nap várható a szállítás.
- Az önkormányzati fejlesztés BM-es pályázatban a belterületi útfelújítás tárgyában nyert támogatás kapcsán várjuk az ajánlattételre felkért szereplők jelentkezését (január 21-ig adhatják be ajánlatukat) és ugyanígy a fejlesztés műszaki ellenőri tevékenységének ellátására is felkértünk három szakembert, hogy adjon ajánlatot.
- Az MFP önkormányzati út felújításban nyertünk forrást a zöldhalmi Iskola dűlőben 509 méter hengerel melegaszfalttal történő felújítására. Kiválasztásra került a kivitelező, itt, ahogy a belterületi útjavítás kapcsán is az időjárás fogja eldönteni, hogy mikor kezdődik a kivitelezés. Még a tavasszal mindkét fejlesztés meg fog valósulni.  
Döntésre vár továbbá a LEADER intézkedésben az Ökocentrumban kialakítandó tanösvény eszközeinek beszerzésére beadott pályázati jelentkezésünk, ahogy az új, két csoportos mini bölcsőde létesítésére a PM-hez beadott pályázatunk is.
Mondom én, hogy sínen vagyunk…

 

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
Októberben is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... SZÜRETI BÁL - elmarad   
Nem okozok nagyobb meglepetést senkinek azzal, hogy a szeptember 12-ére tervezett rendezvényünk is elmarad, miután a Kormány döntése értelmében augusztus 15-e után továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényt szervezni.