2020. december 21.                  
A FOGORVOSI PRAXISRÓL   

Dr. Dombi Csaba fogorvos jelezte, hogy részére a nyugállományú státusz megállapításra került – és nem kíván nyugdíjasként tovább dolgozni. Az ősszel megállapodást kötöttünk, melynek két lényeges tartalmi eleme volt:
1., 2020. december 31-ig a doktor úr (amellett, hogy ellátja a folyamatosság érdekében a fogászati alapellátási feladatokat) rendelkezik a praxis joggal, azt szabadon értékesítheti.
2., Szintén a folyamatos betegellátás biztosítás érdekében a rendelő berendezési és felszerelési tárgyait az önkormányzat 4 millió forintos értéken megvásárolja. A doktor úr december elején jelezte, hogy van vevő a praxisra.
December 4-én a Dr. Dombi Csaba által képviselt Á&Á Bt valamint a Dr. Szabó Levente által vezetett L&M DENTAL Fogászati és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság között adásvételi szerződés jött létre a praxisjog átadásáról. Még ugyanezen napon az önkormányzat nevében a csemői fogorvosi körzet fogorvosi alapellátásának biztosítására vonatkozó, 2021. január 1. napjától szóló feladatellátási szerződést az L&M DENTAL Kft-vel megkötöttem.  Problémát jelent, hogy Szabó doktor úrnak ez az „első praxisa” – NEAK engedéllyel korábban nem rendelkezett. Az alapellátási, a finanszírozási és a működési engedély beszerzése „békeidőben” is időigényes lett volna, nemhogy év végén és a pandémiás helyzetben. A szakhatóságok segítenek – de így körülbelül két-három hónap, mire minden engedély az „új doktor” birtokába kerül.    
Dr. Szabó Levente megértette és elfogadta azt az önkormányzati akaratot, hogy az átmeneti időszakban is folyamatos legyen a betegellátás, így az alábbiakban állapodtunk meg:
az önkormányzat helyettesítésre vonatkozó szerződést köt az L&M DENTAL Fogászati és Szolgáltató Kft-vel, melynek kapcsán az önkormányzat kér és kap működési engedélyt a Ceglédi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától. Ezzel a működési engedéllyel a NEAK az önkormányzatot tudja az átmeneti időre finanszírozni. Az L&M DENTAL Fogászati és Szolgáltató Kft vállalja, hogy hetente 16 órában fogászati alapellátási feladatot lát el az átmeneti időben az alábbiak szerint: kedden és csütörtökön 12-16 óra között Cegléden, a CEDENT helyiségeiben rendel Dr. Szabó Levente; szerdán és pénteken 13-17 óra között Csemőben lesz rendelés, ahol helyettesítő doktor lesz jelen.  
Az önkormányzat, mint átmeneti praxisjogosult a kapott finanszírozást – számla ellenében átadja az L&M Dental Kft-nek. Az engedélyek megszerzését követően a fogászati alapellátás heti 30 óra időkeretben Csemőben, a rendelőben történik.
Itt tartunk most…

 

Havi naplóbejegyzések

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. FEBRUÁRBAN is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... RENDEZVÉNYEK NÉLKÜL    
A járványhelyzetre tekintettel, elővigyázatosságból NEM SZERVEZÜNK ÉS NEM RENDEZÜNK PROGRAMOT!