2020. december 28.                  
HÁT, KIMARADTUNK...

... a Jézuska idén nem hozott az önkormányzatnak pénzügyi segítséget. 
A karácsony előtti pár napban összesen nyolc Magyar Közlöny jelent meg és én, mint egy őrült folyamatosan frissítettem a tartalmat és kerestem magunkat a listában. 
Hogy mit vártam? 
Két dologban is reménykedtem: az egyik a mini bölcsi kapcsán kiegészítő pénzügyi segítség. Erre vonatkozó kérelmünket benyújtottuk a Pénzügyminisztériumba. 
Az már korábban is félelmünk volt, hogy az idő előrehaladtával a 2017-ben készített és 2018-ban benyújtott költségvetés nem lesz elégséges egy évekkel későbbi, esetünkben 2021-es kivitelezéshez, továbbá azt is tudtuk, hogy pályázati siker esetén lesznek olyan többlet-költségek, mint pl. a háromfázisú áram lekötése, vagy a kiviteli tervek elkészítésének költsége – amelyek nem voltak a pályázatban tervezhetők, de szükséges kiadások.   A fentiek alapján Csemő Község Önkormányzata képviseletében a Bölcsőde fejlesztési program a Támogató Okirat módosítását kezdeményeztem a projekt költségvetési tervének módosítása, a projekt megvalósításához szükséges támogatás és saját forrás növelése a kivitelezési közbeszerzési eljárás eredménye, a megkötött szolgáltatási szerződések alapján. Kérelmeztük a Támogató Okiratban szereplő támogatási összeg növelését 6.400.000 Ft-tal, amely növekmény az eredeti támogatási összeg 8,53 %-a. Azt reméltem, hogy a karácsonyra megjöhet a pozitív tartalmú válasz.  
A másik pedig az örök téma: a kerékpárút megvalósításának ügye… 
Erről írtam november 13-i bejegyzésemben is – és őszintén reméltem, hogy telefonok, a megkeresések eredménye egy támogató határozat formájában karácsonyra a települési fája alá kerülhet.
Ez sem így lett. 
Van még néhány nap az évből, hátha… 
Hátha nem kell újra megállapítanom azt, hogy minden pofára megy…

 

Havi naplóbejegyzések

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. FEBRUÁRBAN is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... RENDEZVÉNYEK NÉLKÜL    
A járványhelyzetre tekintettel, elővigyázatosságból NEM SZERVEZÜNK ÉS NEM RENDEZÜNK PROGRAMOT!