VIRÁGOS ZSŰRI - HIÁNYPÓTLÁS     

Szakmai pályafutásom alatt ennyire nem örültem még hiánypótlásnak, mint ebben az esetben! 2004. óta az idei nem az első zsűri-fogadásunk volt, de ennyire lelkiismeretes bizottsággal még nem találkoztam…
A szervezők kiküldtek előre egy zsűrizést segítő kérdőívet, melyet természetesen kitöltöttünk. 28 konkrét kérdésre kellett válaszolni – ráadásul megjelöltek terjedelmi korlátot is, hogy az egyes kérdések esetén mennyi karakter áll rendelkezésre a válaszadásra. Egy napon át írtam, szinte minden bekezdés után karaktert számoltam, agyaltam, hogy mi kapjon hangsúlyt.
Aztán a zsűrizés alkalmával volt lehetőség bővebben is beszélni mondjuk a fenntarthatóságról, vagy a környezeti nevelésről, mint 300 karakter… (Csak érzékeltetésül, eddig ez a cikk 788 karakter)
Szóval! Kaptam felhatalmazást, hogy terjedelmi korlát nélkül írhatok az egyes értékelési szempontokhoz. Hát írtam, sikerült megduplázni a kérdőív terjedelmét…

"KÉSZEN VAGYUNK" ZÖLDHALOMBAN    

Szerintem gyönyörű lett…
…nagyon szerettem volna, hogy a teljes kihasználtság mellett működő zöldhalmi közösségi ház udvarát már a nyári szünetre sikerüljön újjávarázsolni.
Hatalmas dicséret jár a brigádnak (Dudás József, Csoh Róbert, Hódi Tibor, Gúti Tibor, Budai József), mert lelkiismeretes, szakszerű és gyors munkájuknak köszönhetően időre elkészült a beruházás.
Pályázati források ehhez a fejlesztéshez nem álltak rendelkezésre, így az önkormányzat önerőből finanszírozta a terület rehabilitációját és berendezését is, közel 10 millió forintos nagyságrendben.
Nagyon remélem, hogy sikerül örömet szerezni a zöldhalmiaknak, és abban is nagyon bízom, hogy nem fogják rongálni a területet. Elhiszik, megértik, hogy nekik készült, és addig örülhetnek, amíg azt használni tudják… 

SÍRNI TUDNÉK    

A napok óta tartó kibírhatatlan hőség megbarnította a gyepet a Templom téren. Folyamatosan locsolunk, de majdnem elbőgtem magam, amikor azt láttam, hogy a locsolt területen a vízsugár alatt is barnul a fű…
Tudtuk, hogy friss vetés nem olyan ellenálló még, mint az évek óta gyökeres terület – de arra nem számítottunk, hogy a viselhetetlen hőség így ki tudja szárítani a területet.
Természetesen nem adjuk fel, locsolunk rendületlenül, de nagyon kérem az Égieket, hogy küldjenek esőt még a rendezvény előtt…

ELLÁTOGATOTT HOZZÁNK A VIRÁGOS ZSŰRI   

Sokkal korábban, mint vártuk, és mint szoktak jönni!
Minden évben részt veszünk a Virágos Magyarország által hirdetett környezetszépítési versenyben és minden évben július végén (amikor a legszebbek a kiültetett virágaink) szokott volt lenni az értékelő zsűri látogatása.

Nagyon pozitív volt, hogy hosszú évek óta először újra 3 fős volt a bizottság, ráadásul ketten Budapestről és egy fő pedig Péteriből érkezett (tehát nem a szomszédos településekről, ahogy a korábbi években…) – és a legboldogabb akkor voltam, amikor a vendégeink kérdeztek! Látszott rajtuk, hogy komolyan veszik a feladatukat és „szálanként” mentünk végig az értékelési szempontokon. Minden érdekelte a zsűritagokat, az volt az érzésünk, hogy őszintén meg akarták ismerni Csemőt!
Órákig csak beszélgettünk, egyeztettünk utána pedig gyalog, majd gépkocsival bejártuk szinte az egész települést. Voltunk az intézményeinkben, a Helytörténeti Gyűjteményben, a Templom téren, a temetőben, de meglátogattuk a Tájházat, a zöldhalmi közösségi házat is. Több, mint hat óra hosszán keresztül folyt az értékelés, a zsűritagok bőszen jegyzeteltek: hogy milyen eredménnyel – az ősszel kiderül!
Köszönöm Bálint Attila kollégámnak a területek előkészítését és a zsűri kalauzolását. 

loader

Aktuális...

  

... HELYZET VAN           
MAgyarország Kormánya rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett ki az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt. Veszélyhelyzetben redkívüli jogrend is érvényesül. A kialakult helyzetben az önkormányzati intézmények 2020. március 16-tól - visszavonásig érvényes működési rendjéről lakossági rtájékoztató jelent meg a települési weboildalon és a hivatalos közösségi oldalon.                

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!             
Kérem, hogy csak hivatalos hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék figyelemmel a hivatalos (https://koronavirus.gov.hu) kormányzati tájékoztató oldalt és Csemőre vonatkozóan az önkormányzat internetes és közösségi oldalainak közleményeit. 
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
2020. március 16-tól a polgármesteri fogadóórák szünetelnek. Elérhető vagyok telefonon, e-mailon, messengeren, viberen, pages alkalmazásokban, illetve a közösségi oldalakon. Kérem a megértésüket!     

 

... Telefon: (06-70)600-3844
   
 E-mail: polgarmester@csemo.hu
     facebook:https://www.facebook.com/drlakosroland/