VOLT DOLOG, BŐVEN!     

Egész héten rohangáltam a fejlesztési helyszínek között. Füvesítünk és nyírunk a Templom téren, területet rendezünk a temetőben, ellenőriztem a zöldhalmi rendelő építését, minden nap többször előfordultam a zöldhalmi közösségi ház udvarán is. Szerdán fogadóórám volt a Vett úton, csütörtökön Cegléden, LEADER pályázati előkészületi egyeztetésen vettem részt.

Közben szerdán kiküldtük az önkormányzat tavalyi évi zárszámadásáról szóló rendelet-tervezetet az előterjesztéssel és a mellékletekkel együtt a Pénzügyi Bizottságnak, csütörtökön már a májusi, munkaterv szerinti rendes ülés iratanyagának kiküldése is megtörtént. A napirendek anyagai a települési weboldalról letölthetőek! 

Célegyenesbe érünk a falunapi program összeállításával is. Annyi már most tudható, hogy július 1-én felnőtt labdarúgó tornával emlékezünk Utasi Tiborra a Sportcentrumban. Július 2-án, szombaton biztosnak tekinthető (hiszen aláírt szerződéseink vannak…) Bokor János, Charlie, a Bikini fellépése, továbbá a Fővárosi Operettszínház művészei is érkeznek Csemőbe. 

LEVÉL JÖTT AZ MNV ZRT-TŐL.... azt írja, hogy aszongya:    

Az MNV Zrt. Igazgatósága 223/2016. (IV.29.) sz. határozatban döntött 30 darab műanyag stadionszék (összes becsült forgalmi érték 27.300.-Ft) önkormányzatunk részére történő térítésmentes átruházása tárgyában.

Lesznek tehát Puskás stadionszékből kispadok a Sportcentrumban!
További idézet az értesítő levélből: a szerződéskötés és a birtokátruházás konkrét részleteivel kapcsolatban az MNV Zrt. illetékes szervezeti egysége a napokban felveszi az önkormányzattal a kapcsolatot.
Várjuk…

SZÁZ SZÁZALÉKBAN ÁTLÁTHATÓ ÖNKORMÁNYZATOK KLUBJA    

Az eDemokrácia Műhely Egyesület és Pázmánd Község Önkormányzata kezdeményezte egy országos mozgalom életre hívását Száz Százalékban Átlátható Önkormányzatok Klubja néven. Csemő Község Önkormányzata nevében és képviseletében az elsők között csatlakoztam az ötlethez, mert mi is hiszünk abban, hogy az átláthatóság és a nyilvánosság ereje védelmet nyújt és erősíti a lakosság önkormányzatba vetett bizalmát.
Tegnap Pázmándon előkészítő ülés zajlott Pázmánd, Zugló, Budaörs, Fót, Kisoroszi, Tápiószentmárton és Csemő képviselőinek részvételével, és kidolgozásra került a Klub működését szabályzó megállapodás.
Képviselő-testületünk 2016. május 24-i ülésén dönt a megállapodás elfogadásáról. 

ELSZAKADT A CÉRNA!   

Már a kampányidőszakban nehezemre esett tolerálni és csendben maradni… Igazságtalannak éreztem velem szemben a hangvételt, a stílust és a tartalmat. Azzal nyugtattam magam, hogy nekem nem vele szemben kell küzdenem, nekem a saját feladatomra kell koncentrálnom. Nem támadtam, sem a kampányban, sem utána. Tudjátok, hirdetem folyamatosan: élni és élni hagyni….

Abban a pillanatban azonban, amikor ”emberem” változatlan stílusban írt, már mint polgármester – megszűntem toleránsnak lenni. És ugyanígy fogok eljárni máskor is, ha bárki magatartása, cselekménye erre okot ad! Véleményem egy újságíróról a facebook oldalamon olvasható.

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
Októberben is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... SZÜRETI BÁL - elmarad   
Nem okozok nagyobb meglepetést senkinek azzal, hogy a szeptember 12-ére tervezett rendezvényünk is elmarad, miután a Kormány döntése értelmében augusztus 15-e után továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényt szervezni.