NEM UNATKOZTAM A HÉTVÉGÉN

Volt esküvő, ballagás és gyermeknap is. Szerdától vasárnap estig szinte megállás nélkül pakoltunk… Segítettünk felépíteni Kecskés Judó és a Kölyök esküvői sátrát (akik házasságkötéséhez ezúton is gratulálok), berendeztük a zöldhalmi közösségi házat is 50 főre, az óvoda udvarán 200 ülőhelyet pakoltunk ki a ballagásra, majd még szombat délután minden kiadott padot, asztalt, sátrat visszagyűjtöttünk, hogy aztán ma reggel mindent kipakoljunk az óvodai gyermeknapra…

A Gyermeknap jól sikerült! Az időjárás délelőtt ránk ijesztett egy kicsit, de szépen összegyűlt több száz ember az óvoda udvarán és az ingatlan környezetében. A Jegyző úr és a Képviselő-testület minden tagja, egy-egy csoportot „örökbe fogadva” készítették az ízesebbnél-ízesebb paprikás krumpli ebédet. Délután, amikor újra pakolhattunk, (ezúttal össze…) már izzadtunk rendesen. Ennek oka nemcsak a verőfényes napsütésben, hanem Jegyző úr eper pálinkájában is keresendő… Köszönettel tartozom a hétvégi szolgálatért a hivatali és közhasznú dolgozóknak!

Közben a naptár már jelzi, hogy új hónap kezdődik, így aktuális lesz nekilátni a Hírmondó júniusi számának…

PÁLYÁZTUNK!    

Néhány napos előkészítő munka végén, a mai napon benyújtásra került a gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések támogatására kiírt felhívásra önkormányzatunk pályázata.

A fejlesztéssel az iskola konyha felújítására, funkcióbővítésére pályázunk. A pályázati felhívás tartalma szerint a pályázati forrás 50-50 %-ban osztható az építési és az eszközbeszerzési tevékenység között. Elképzelésünk szerint kialakítható lenne a meglévő konyhai alapterületen belül egy hűtőkamra, így lehetséges volna hasított félsertések feldolgozására és tárolására helyben. E mellett korszerű mosogatógép, új sütő, és főzőzsámoly is beépítésre kerül – pályázati siker esetén. A projekt összköltségvetése 23.252.124.-Ft, amelynek 95 %-a támogatás. Az 5 %-nyi önerőt, azaz 1.162.607.- Ft-ot az önkormányzat költségvetési tartalékából biztosítja.

Nem dőlhetünk és nem is dőlünk hátra, mert itt az új lehetőség, ezúttal: önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A testület a pályázati alcélok közül az egészségügyi alapellátást szolgáló épület fejlesztését választotta. Arra pályázunk, hogy egy kívül-belül felújított egészségcentrum alakulhasson ki a zöldhalmi orvosi rendelőből. Nyílászáró csere, szigetelés, új cserép, és napkollektor szerepel a tervekben, továbbá szeretnénk orvosi eszközökkel is felszerelni a rendelőt. Szintén 95 %-os támogatási intenzitású a pályázat, a maximálisan igényelhető támogatási összeg 30 millió forint, így az önerő 1,5 millió forint körül fog alakulni. Dolgoznak a tervezők, gyűjtjük az árajánlatokat, a pályázat beadási határideje június 9-e. 

TÁRSADALMI MUNKA   

A tegnapi napon, dacolva az időjárás viszontagságaival, asszonyok és férfiak, ásóval és lapáttal jelentkeztek munká-ra, hogy szabad szombatjukon a közösségért dolgozzanak.
Köszönhetően az önkénteseknek, kiástuk a szükséges villamos vezetékek árkait, elkészültek a világítótestek va-salati alapjainak gödrei, valamint a strandröplabda pálya tükrözéséből is körülbelül 100 négyzetméternyi terü-let. Hiszem, hogy aki ma velünk volt, a munka mellett jól is érezte magát!
Akiknek köszönöm a mai napi önkéntes segítséget: Bálint Zoltán, Bori Ádám, Bori Attila, Bujdosó Tamás, Dávid Attila, Dezső Dénes, Fakan Tünde, id. Tárnok Ferenc , Illés Máté, Lőrincz Ferenc, Lugosi Istvánné, Mester Gyula, Mézes Ferenc, Mondi Istvánné, Nagy László, Panghy Gáspár, Radics Róbert, Radics Zoltán, Szabó Róbert, Szabó Tamás, Szabóné Palásti Sarolta, Székely István, Szűcs Ágnes, Szűcs Ferenc, Talapkáné Zsuzsi, Turcsán István, Varga Péter.

MEGVAN A PIAC MŰKÖDÉSI ENGEDÉLYE - csak még nem jogerős!   

A közigazgatás eddig sem a gyorsaságáról volt híres, de a piac működési engedélyének módosítása kapcsán szerintem új, negatív rekord született…

Hónapok kellettek ahhoz, hogy a Kormányhivatal kijelölje Cegléd városát az engedélyezésre, lévén, hogy saját piacunkra saját magunknak engedélyt nem adhatunk. Aztán a szakhatósági vélemények beérkezéséig is hónapok teltek el, míg az engedély a mai napon megérkezett. A határozat még nem jogerős, erre optimális esetben 15 napon belül sor kerülhet. Minden jó, ha a vége jó…. Június 15-től a már jogerős engedély birtokában a piac területén lesz lehetőség kirakodó vásár megtartására, kézműves termékek árusítására, használt cikkekkel, ruházati cikkekkel való kereskedésre, ideértve a bolhapiacot és ruhabörzét is.   

Más.
Elkészült a kosárpályához tervezett lelátó alapozása. A szintezést követően viacolor burkolatot kapott a lelátó alja. „Játszani kellett” a szintekkel, mert a műfüves és a kosárlabda pálya közötti alig több, mint 4 méteres területen volt 30 centiméter szintkülönbség, amit ki kellett egyenlíteni.
Haladunk tovább az új strandröplabda pálya irányába, remélem az időjárás kegyes lesz hozzánk és nem fog esni szombaton, társadalmi munka keretében el tudjuk kezdeni a röpipálya tükrözését.

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A járványveszély csillapodik, fokozatosan visszatér az életeünk a veszélyhelyzte előtti mindennapokhoz. A "maradj otthon" feladatát a "tarts távolságot" ajánlás betartása váltotta fel.                

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
Júniusban is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a t4eleplülési weboldalon és itt az eseménynaptárban is olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy ebben  a hónapban június 16-án, kedden a zöldhalmi közösségi háznál, június 17-én, szerdán a 12. sz. boltnál és június 24-én szerdán a hantházi boltnál várok szeretettel minden érdeklődőt. A kezdfési időpont minden esetben 15.00 óra. A kinti helyszínek mellett minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a Községházán is tartok fogadóórát.      

 

... TRIANON 100   
Feltölésre kerültek a csemői weboldalra a TRIANONI megemlékezésen készült képek! Azoknak,akik ott voltak és azoknak is,akik nem. A képbemutató aa teljesség igénye nélkül készült. A weboldal Képtárában a korábbi rendezvények képei mellett csemői programok és nevezetességek képei is elérhetőek.