2017. július 28.
NYOMOZNOM KELL....

… hogy kell-e közbeszerzést lefolytatni a fogorvosi rendelő felújítása kapcsán. A kérdést az jelenti, hogy a központi rendelő épülete egy helyrajzi számon szerepel. A háziorvosi rendelőben klímatelepítés zajlott az idei évben az adósságmentes pályázat részként, és mivel a fogorvosi rendelő is ugyanabban az épületben van – kérdés, hogy van-e egybeszámítási kötelezettségünk, s így közbeszerzést kell–e lefolytatni a kivitelezést megelőzően.
Szerintem nincs egybeszámítási kötelezettség, de megosztom Veletek a dilemmámat. Akkor kell megvizsgálni az egybeszámítás időbeli és műszaki tartalmával kapcsolatos feltételeket, kötelezettségeket, ha egy ingatlanon, funkcionálisan egyező részeket érint a beruházás. Továbbá, ha a két projekt összes nettó beruházási értéke elérte volna a Kbt. értékhatárát, ami 25 millió forint.
Ha megvizsgáljuk a két beruházás nettó értéke: 2016-os forrásból: 2.521.500.-Ft, 2017-es forrásból 3.356.284.-Ft, összesen tehát: 5.877.784.-Ft. További érvem hogy a szóba jöhető kivitelezői kör jelentősen eltérő: a 2016-os klíma szerelést csak arra jogosult cég végezhetett, speciális gépészeti szaktudással, bejelentési kötelezettséggel, a 2017-es beruházást olyan kivitelezők is elvégezhetik, amelyek a 2016-ost nem. Utolsó érvem, hogy a 2016-os adósságkonszolidációs pályázat forrásából megvalósított beruházások esetében az egybeszámítást kizárólag az azonos forrásból történő megvalósítás indokolta, de ott is részajánlatokra kellett bontani az ajánlattételt az eltérő ingatlanok és műszaki tartalom miatt.
Szóval, magamat már teljesen meggyőztem, csak a közbeszerzési szakértő válaszára várok, hogy valóban jól gondolom-e…

 

2017. július 26.
ÚJABB PÁLYÁZATI SIKER

Pályázati forrásból megújul a fogorvosi rendelő!
Csemő Község Önkormányzata pályázatot nyert a helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen meghirdetett Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásra" című pályázati kiírásban. ‌
A megpályázott alcél az egészségügyi alapellátást szolgáló (fogorvosi alapellátás) épület vagy helyiség infrastrukturális felújítása volt.  A fejlesztés a rendelő belépő és váró helyiségeinek burkolatcseréjét, a falak festését, a vizesblokk és a rendelő fűtési rendszerének teljes felújítását tartalmazza. 
A belügyminiszter úr döntése alapján a projekt 4.049.356.- Ft összegű támogatásban részesült, mely összeg forintra megegyezik a kért támogatási összeggel, és ami a teljes projekt költségvetésének 95%-a. A fejlesztéshez a 213.125.-Ft önerőt az önkormányzat költségvetési tartalékából biztosítja.

 

2017. július 24.
VAKÁCIÓÓÓÓÓÓ

4 teljes nap!!!

2017. július 22.
CSEMŐI NYÁRI ESTÉK

Reggel, amikor felkeltem csepegett az eső. Komolyan mondom, kezd olyan érzésem lenni, hogy ha a tikkasztó nyári hőségben esőt szeretnél, akkor szervezz Csemői Nyári Estét… Szerencsére csak ránk ijesztett az időjárás, kora estére nagyon kellemes 25 fok és szélcsend fogadta a látogatókat. Ha őszinte akarok lenni, akkor leírom, hogy lehettünk volna többen is…
Meghívott előadóink szerencsére nem zavartatták magukat, hogy nincsenek tömött padsorok, minőségi produkciókat láthattunk-hallhattunk.
Nem csüggedünk, nem adjuk fel, a programsorozat augusztusban és jövőre is folytatódik!
(Azt azonban örömmel venném, ha valaki megírná, hogy mi kellene ahhoz, hogy nagyobb érdeklődést váltsanak ki ezek az ingyenes szórakozási lehetőségek…)

   

loader

Aktuális...

  

... HELYZET VAN           
MAgyarország Kormánya rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett ki az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt. Veszélyhelyzetben redkívüli jogrend is érvényesül. A kialakult helyzetben az önkormányzati intézmények 2020. március 16-tól - visszavonásig érvényes működési rendjéről lakossági rtájékoztató jelent meg a települési weboildalon és a hivatalos közösségi oldalon.                

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!             
Kérem, hogy csak hivatalos hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék figyelemmel a hivatalos (https://koronavirus.gov.hu) kormányzati tájékoztató oldalt és Csemőre vonatkozóan az önkormányzat internetes és közösségi oldalainak közleményeit. 
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
2020. március 16-tól a polgármesteri fogadóórák szünetelnek. Elérhető vagyok telefonon, e-mailon, messengeren, viberen, pages alkalmazásokban, illetve a közösségi oldalakon. Kérem a megértésüket!     

 

... Telefon: (06-70)600-3844
   
 E-mail: polgarmester@csemo.hu
     facebook:https://www.facebook.com/drlakosroland/