2017. szeptember 28.
KÉT ÜLÉS KÖZÖTT TÖRTÉNT        

Régen, július 14-én volt utoljára testületi ülés, így sok megbeszélni való akadt.
Már tavaly is azt csináltam, hogy a két ülés között történt eseményekről írásban számoltam be a testületnek – no, a „rövid” összefoglaló is 10 oldal lett írásban…
Utólag már nem is bánom, hogy leírtam, mert sok szép dolog történt velünk, és ez még akkor is igaz, ha folyton elégedetlenkedünk… Ha azért tesszük, mert bennünk van a folyamatos fejlődés iránti igény, akkor az elégedetlenség lehet pozitív tartalmú is. Ha azért tesszük, mert divat és mert vannak emberek, akiknek semmi sem jó, akkor az már társadalmi kórtünet.
Magam az első csoportba tartozónak vallom magam, és ahogy kiírtam magamból a nyári élményeket ki merem jelenteni, hogy igenis sikeres szezont zártunk, minőségi és sokszínű rendezvényekkel, programokkal, és országos eredményekkel is. Büszke vagyok magunkra. Akit kíváncsi a nyári események beszámolójára, az kattintson ide.     

 

2017. szeptember 25.
KÁTYÚZTUNK        

Ahogy ebben a ciklusban minden tavasszal és ősszel, úgy most is kijavítottuk az úthibákat a szilárd burkolatú útjainkon. Tudom, hogy nem ez a tökéletes megoldás, de pályázati lehetőség hiányában nincs esélyünk új kopórétegre semmilyen külterületi szilárd burkolatú utunkon. Tízmilliós nagyságrendnyi költségről beszélünk…
Közel s távol sem látszik arra vonatkozó kormányzati szándék, hogy külterületi út aszfaltozás pályázható célterület lenne.
Közel 10 év után idén tavasszal jelent meg először felhívás a vidékfejlesztési program keretében külterületi útfejlesztésre, pályáztunk is. Híreink szerint „jól állnak a dolgaink” a választókerületi rangsorban előkelő helyen állunk.
Csak emlékeztetőül: 4 dűlőút CSAK ÚTALAPPAL történő ellátása több, mint 130 milliós forintba kerül az ÉNGY normagyűjtemény szerint beárazva, melyből közel 30 millió forint az önkormányzati önerő… Szóval, iszonyúan drága mulatság még csak útalapot építeni is…
A fentiek miatt úgy készülünk, hogy szükség szerint, de minden tavasszal és ősszel kátyúzunk.

 

2017. szeptember 22.
BRRRRR....        

Hát ilyen is van…
És azért kell beszélni róla, mert nem egyedi esetről van szó.
Aki látta a Nemzeti Vágta díjátadó ünnepségét, az láthatta, hogy a győztes lovas részére egy 5 millió forintos stilizált kártyát adtak át pénznyereményként.
A Vágta versenyszabálya szerint a díj a nevezőt, jelen esetben Csemő Község Önkormányzatát illeti. Tamás azzal, hogy az elő- és a középfutamát is megnyerte további 300-300 ezer forinttal növelte a nyereményt. Őszintén mondom, hogy nem gondoltam volna, hogy bárkiben felmerül az a kérdés, hogy mi lesz a pénz sorsa. Márpedig nem egy, hanem több telefonhívást és üzenetet is kaptam e kérdésben.
Nem a pénzdíjért kezdtünk bele ebbe a kalandba!
A cél az volt, hogy minél szélesebb körben tegyük ismertté Csemő nevét. Ez – Petrik Tamásnak és Viccesnek köszönhetően sikerült!
A pénzdíj - javaslatomra – a képviselő-testület egyetértésével a lovast illeti meg. Ők dolgoztak meg érte! A napi edzés, a takarmányozás, vitaminok, krémek, kenőcsök mind pénzbe kerültek; utaztak Alagra fotócellás felmérésre, utaztak többször folyókhoz, tavakhoz úsztatni, hogy a ló tüdeje erősödjön. A siker, az, hogy a Csemői zászló lenghetett a budapesti éjszakában Petrik Tamás, Vicces és Majnár Anita érdeme.
A nyeremény 95 %-át kapják meg, míg az 5%-ot a Csemőt a Kishuszár Vágtán képviselő Hrubos Borókának adjuk. Így volt ez a tavalyi évben is, sőt az önkormányzat a nyeremény adó vonzatát is átvállalja.

 

2017. szeptember 20.
HÍRMONDÓZTAM        

Még a Vágta győzelem hatása alatt eldöntöttem, hogy ez a siker „megérdemel” egy hírmondós különszámot! Színes képekkel, élménybeszámolóval és egy köszöntésre való meghívóval. Merthogy hitem szerint a bennünket képviselők megérdemlik, hogy nyilvánosan köszöntsük Őket és megköszönjük a szép eredményt, Csemő népszerűsítését.   
Szerettem volna, ha az ünnepségről mindenki értesül, és bár a közösségi oldalakat sokan követik, a Hírmondó az, ami minden háztartásba eljut.
Remélem, hogy olvassák az emberek az üzenet és sokan leszünk a szeptember 30-i köszöntésen.em kicsit, nagyon!

 

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A járványveszély csillapodik, fokozatosan visszatér az életeünk a veszélyhelyzte előtti mindennapokhoz. A "maradj otthon" feladatát a "tarts távolságot" ajánlás betartása váltotta fel.                

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
Júniusban is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a t4eleplülési weboldalon és itt az eseménynaptárban is olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy ebben  a hónapban június 16-án, kedden a zöldhalmi közösségi háznál, június 17-én, szerdán a 12. sz. boltnál és június 24-én szerdán a hantházi boltnál várok szeretettel minden érdeklődőt. A kezdfési időpont minden esetben 15.00 óra. A kinti helyszínek mellett minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a Községházán is tartok fogadóórát.      

 

... TRIANON 100   
Feltölésre kerültek a csemői weboldalra a TRIANONI megemlékezésen készült képek! Azoknak,akik ott voltak és azoknak is,akik nem. A képbemutató aa teljesség igénye nélkül készült. A weboldal Képtárában a korábbi rendezvények képei mellett csemői programok és nevezetességek képei is elérhetőek.