2018. január 29. 
JUHHHÉÉÉÉ       

Megnyíltak az államkincstári számláink a két nagy pályázatunk finanszírozási átláthatóságának biztosítására. (De szép mondat…J).
Két pesti út, 13 e-mail és már készen is vannak a számlakartonok. Aki erre azt mondja, hogy ez nem gyors, az vagy nem itt él, vagy fogalma sincs a költségvetési szervek pénzügyi felelősségvállalásának rendjéről…  
De az igazi jó hír, hogy a számlánkra utalták az a több, mint 223 millió forintot, amit az iskola épületének energetikai felújítására nyertünk. A pénz tehát nem lehet akadálya annak, hogy a fejlesztés az idén megvalósuljon, a mostani agyam szerint a legnagyobb kihívást és gondot előzetesen az jelentheti, ha az Államkincstár továbbra is kötözködik majd a számlákon, szerződéseken, teljesítés igazolásokon szereplő aláírásom kapcsán….

 

2018. január 25. 
HERNÁDI JUDIT CSEMŐBEN         

Nagyon akartam, hogy a művésznő varázsoljon színházi hangulatot nálunk. És varázsolt is! Kőkemény profi produkciót láthatott a 130 fős közönség, érzelmekkel teljesen átszőve.
Komplett stáb dolgozott mindkét oldalon az est sikeréért.  A művésznő 6 fős személyzet élén érkezett két órával az előadás kezdete előtt, és személyesen mindent ellenőrzött a teremben a díszlettől az utolsó vezetékig… 
Egyetlen aggálya volt csupán: amikor megérkezett és bemutatkozott, akkor kérdezte, hogy mi tudjuk-e, hogy Őt hívtuk vendégszerepelni, és a saját élettörténetét fogja előadnia? Próbáltam megnyugtatni, hogy mi pontosan tudjuk, hogy kit hívtunk…
Amikor az előadás végén egy virágcsokorral köszöntük meg a fellépését, akkor tiszta szívvel mondhattam, hogy nagyon örülök annak, hogy Őt hívtuk, és köszönjük szépen azt a csodát, amit két órán keresztül Tőle kaptunk. Az előadás néhány képét a facebook oldalamon megtaláljátok.  

 

2018. január 23. 
NAGY DURRANÁS LESZ...         

… legalábbis remélem!!
Már tavaly ősszel elkezdtük a „puhatolódzó” tárgyalásokat az idei évi rendezvényeink sztárfellépőit illetően. Merthogy, ezt sem lehet elég korán kezdeni, és azért is, mert tavaly magasra tettük a lécet! 
Az idei évben is minőségi programokat szeretnénk szervezni, amelyekhez minőségi vendégeket szeretnénk Csemőbe csábítani. Az már köztudott, hogy a Magyar Kultúra Napján Hernádi Judit lesz a vendégünk, de már gondolkodunk a március 15-i fellépő művész személyében, továbbá keressük az előadókat a virágvásárra, az augusztus 20-i ünnepségre, október 23-ára és a szilveszteri mulatságra is. Annyit elárulhatok, hogy jól állunk…
Természetesen, kiemelt figyelem irányul a legnagyobb ünnepünk: a falunap felé. A tavalyi, jubileumi, kétnapos rendezvény nagyon jól sikerült. Az idén is az a cél, hogy minden korosztály számára tudjunk érdekes és neves előadókat felléptetni. Terveink szerint az idén „másfél napos” lesz a program, pénteken délután és este koncertek, (szigorúan ÉLŐZENE), míg szombaton a hagyományos menetrend szerint délelőtt főzőverseny, délután gyermekprogramok, élő koncertek, tűzijáték, mulatós műsor szervezésén dolgozunk.     
Nem fogom januárban elárulni a „főszereplőket”, de annyit elárulok, hogy aláírt szerződésünk van a péntek esti főzenekarral és mára az is biztos lett, a szombati élő produkciók is igazi sztárvendégek lesznek. A szombat esti koncerten pedig egy olyan élő legendát köszönthetünk majd a színpadon (természetesen élőben és teljes zenekarral), aki ráadásul közel egy évtizede nem lépett fel még a távoli vonzáskörzetben sem…
Remélem tetszik majd Nektek a „szereposztás”…    

 

2018. január 20. 
AZ ÚJ, SZOCIÁLIS TÍPUSÚ TÁMOGATÁSRÓL          

Az elmúlt évek felelős gazdálkodása révén minden évben sikerült növelnünk az önkormányzat általános tartalékát. Tettük mindezt úgy, hogy évről-évre pályázati forrásokból és önerőből is jelentős fejlesztéseket valósítottunk meg.
A központi költségvetésben évről-évre csökken a szociális költséghely finanszírozása.
Ebben a ciklusban a települési támogatások rendszerét működtetjük, emeltük és bővítettük a lakásfenntartási támogatás összegét, és kialakítottunk egy olyan támogatási rendszert a szeretet ünnepére, amely objektívebb elosztását biztosítja a kötött normatívának annál, minthogy több- kevesebb embernek azonnali segélyt fizessünk…
Ezt az objektív támogatási rendszert szeretném bővíteni új ellátási formákkal és 10 millió forint ráfordításával. A költséghely fedezetét az általános tartalék biztosítja. Amennyiben a Képviselő-testület támogatja, úgy már az  idei évtől 4 féle új ellátással bővül a szociális ellátórendszer:   1. beiskolázási támogatás, augusztus hónapban 3.250.000.-Ft; 2. lakásfelújítási támogatás 2.000.000.-Ft; 3. ösztöndíj program 1.500.000.-Ft; 4. méltányossági (közgyógy, ápolás, étkezés) ellátások 3.000.000.-Ft. A testület január 30-án tárgyal a javaslat elfogadásáról.

 

loader

Aktuális...

  

... HELYZET VAN           
MAgyarország Kormánya rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett ki az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt. Veszélyhelyzetben redkívüli jogrend is érvényesül. A kialakult helyzetben az önkormányzati intézmények 2020. március 16-tól - visszavonásig érvényes működési rendjéről lakossági rtájékoztató jelent meg a települési weboildalon és a hivatalos közösségi oldalon.                

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!             
Kérem, hogy csak hivatalos hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék figyelemmel a hivatalos (https://koronavirus.gov.hu) kormányzati tájékoztató oldalt és Csemőre vonatkozóan az önkormányzat internetes és közösségi oldalainak közleményeit. 
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
2020. március 16-tól a polgármesteri fogadóórák szünetelnek. Elérhető vagyok telefonon, e-mailon, messengeren, viberen, pages alkalmazásokban, illetve a közösségi oldalakon. Kérem a megértésüket!     

 

... Telefon: (06-70)600-3844
   
 E-mail: polgarmester@csemo.hu
     facebook:https://www.facebook.com/drlakosroland/