2019. augusztus 28.            
VICC OSZTÁLY...                           

A családok éve van. Aki nem tudná, annak óriásplakátok, újság- és webes hirdetések adják tudtukra, hogy idén minden a gyermekekről szól, illetve a gyermekvállalás népszerűsítéséről.
A kormány a helyén – segíti a cél elérését, többek közt bölcsődei férőhelyek létesítését támogatja. Támogatja?
Először jogszabályban előírja, hogy ahol a 0-3 éves korosztály létszáma eléri vagy meghaladja a 40 főt, ott kötelező a bölcsődei szolgáltatás megszervezése, hogy aztán 3 (!!!!) munkanappal a kötelező bevezetés előtt egy saláta-törvényben a határidőt ugyanúgy kitolja két évvel, ahogy tették azt a fútt kutak engedélyeztetése tárgyában is…. Köszi!
Negyedik alkalommal adtuk be bölcsőde-fejlesztési pályázatot – az okokat már leírtam, akkor kidühöngtem magam, nem untatlak Benneteket újra. Most egy kicsit előre dolgoztunk, mert ez a z országosan beadható pályázat véghatárideje 2020. március 31-e. A mai napon hivatalos tájékoztatást kaptunk arról, hogy Pest megye is újabb keretet nyit bölcsőde építésre, ahol mi a most beadott 75 milliós támogatás helyett 90 milliós finanszírozásra nyújthatnánk be igényt. Ahhoz a Pest megyéhez, aki az 50 milliós, 3.0-ás beadást nem támogatta. Szórakoztok?
Pontosan egy év alatt előbb 21, majd 28, majd 50 és most 90 millióra lehet pályázni. Hogyan lehet, hogy ennyit emeltek a támogatáson? Van ötletem…
Az is fájdalmas, hogy ennyire koncepciótlan és teljesen megbízhatatlan a családbarát vezetés, de annak mennyire fájhat most, aki először beadta, nyert és 21 millióból kellett azt megvalósítani ,amire most akár 90 milliót is lehet igényelni. Érdemes jól dolgozni, lobbizni?   
Nevetséges ez az egész – négyszer fizettünk tervezőt, aki négyféle rajzot, költségbecslést és kiírást készített. A négy tervet négyszer engedélyeztettük és most, hogy kampány van, újra előhozzák a bölcsőde-fejlesztést annak igazolására, hogy pénz nem számít, hogy ennyire családbarát itt minden döntési jogkörrel rendelkező politikai figura…
Gratulálok minden döntéshozónak!  

 

2019. augusztus 25.            
ELKEZDŐDÖTT A KAMPÁNY...                           

... és be is fejeztem az ajánló aláírások gyűjtését. 
Tegnapra hirdettem és kértem a támogatóimat, hogy egy aláírás erejéig keressenek fel. Boldogságomra és a nagy meleg ellenére nagyon sok ember érezte úgy, hogy aláír nekem. Sokan telefonáltak, üzentek, hogy bár aláírni nem tudtak, de támogatásukról biztosítottak.Köszönöm szépen!
Le szeretném írni, mert szeretném, hogy tudjátok miért tegnap és miért így történt az ajánlások gyűjtése.
Szóval ez most egy helyzet, hogy elkezdődött a választási kampány, miközben a választásig is szeretném ellátni az aktuális polgármesteri feladatokat.
Azt tudjátok, hogy aláírás-gyűjtés, de semmilyen kampánytevékenység nem folytatható munkahelyen – dolgozni viszont csak a saját helyemen tudok. S mivel van más személy is, ki már kikérte a polgármesteri ajánláshoz szükséges íveket – szerettem volna elkerülni annak a látszatát is, hogy a munkahelyemen kampánytevékenységet végzek….   
Ezért vettem fel és gyűjtöttem szombaton és közterületen, majd le is adtam.  
Szeretném, ha értenétek, hogy minden támogatásért hálás vagyok. De nem szeretnék alapot adni bejelentésekre, panaszra – és ezt csak így tudtam igazolhatóan elkerülni.
Hálásan köszönöm mindenkinek!

 

2019. augusztus 21.            
KÉSZ VAGYOK!                          

5 nap és 5 éjszaka írtam – elkészült a ciklusértékelés tervezete.  
Az értékelés címének azt adtam, hogy biztonság és fejlődés. A biztonság azt jelenti, hogy az elmúlt öt évben végig stabil szervezeti kerettel és pénzügyi háttérrel rendelkezetett Csemő. Az intézményi működés biztosított volt, az önkormányzati vagyon értéke növekedett, ahogy a tartalék pénzkészletünk is. A fejlődés azt jelenti, hogy nagyobb részben pályázati források segítségével, kisebb részben saját erőből sikerült minden középületet és közterületet vagy megújítani, vagy a felújításra érvényes pályázatunk van (Mini bölcsődekialakítása a volt vasútállomás épületének felújításával).    
A tervezetet a Képviselő-testület tagjai részére átadtam azzal a kéréssel, hogy a javaslatokkal kiegészítve úgy juttassák vissza hozzám, hogy a Csemői Hírmondó szeptemberi számában közzé tudjuk tenni.      

 

2019. augusztus 19.            
JUHHHÉÉÉ!                            

Támogatói okiratot kaptunk arról, hogy a szociális tűzifa igénylésére benyújtott pályázatunkat támogatásra érdemesnek találták – 226 m3 mennyiségű kemény lombos fa beszerzését támogatják. 
Sosem kaptunk ekkora mennyiségre támogatást. A ciklus első három évében 90 m3 mennyiséget kaptunk, igaz tavaly 180 m3 mennyiséget oszthattunk szét.
A szociális célú tűzifa támogatásra jogosultak körét a Képviselő-testület önkormányzati rendeletben kell, hogy megállapítsa. A pályázatban vállaltuk, hogy a szociális célú tűzifában részesülőktől ellenszolgáltatást az önkormányzat nem kér, vállaltuk továbbá, hogy a tűzifát felvágjuk és házhoz szállítjuk.  

 

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
Októberben is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... SZÜRETI BÁL - elmarad   
Nem okozok nagyobb meglepetést senkinek azzal, hogy a szeptember 12-ére tervezett rendezvényünk is elmarad, miután a Kormány döntése értelmében augusztus 15-e után továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényt szervezni.