2020. május 22.                
ZÁRUL EGY SZAKASZ                                        

Ha a focimeccseket és a híradókat nem számítjuk, az elmúlt 10 évben nem néztem annyi tévét, mint az elmúlt 10 hétben. Sajtótájékoztató, operatív törzs, kormányinfó, naponta és többször. 
A Kormány az újraindításról döntött, én meg a mai napon az alábbi közleményt jelentettem meg a web- és a közösségi oldalainkon: 
„Kedves Csemőiek! 
Nagyon köszönöm, hogy az elmúlt több, mint két hónapban mindenki tette a dolgát. 
Önök fegyelmezetten betartották az ajánlásokat, mi pedig igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint szervezni és megvalósítani a védekezési, ellátási és tájékoztatási feladatokat. 
A járványveszély csillapodik – fokozatosan visszatérhet az életünk a veszélyhelyzet előtti mindennapokhoz. Május 25-től nyitva a hivatal, a könyvtár és a Csemői Nefelejcs Óvoda és Mini Bölcsőde. 
Felkészültünk a polgármesteri hivatalban az ügyfelek fogadására, az óvodában a gyermekek ellátására. Már e héttől használhatóak a játszóterek és nyitva a Sportcentrum is. 
A magam részéről szeretném megköszönni, hogy az elmúlt 10 hétben követték a lakossági tájékoztatókat és be is tartották az ajánlásokat. Köszönöm a lájkokat és a biztató szavakat. A veszélyhelyzeti lakossági tájékoztatókat a mai nappal lezárom. 
 A jövő héttől már a napi munkánkra, a folyamatban lévő és a beadás előtti pályázatok sikerességére fordítjuk minden időnket és erőnket. 
VIGYÁZZANAK MAGUKRA, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!”

 

2020. május 20.                
FOGY A TÜRELEM                                          

Nem tetszik ez a veszélyhelyzeti kormányzati kommunikáció. Tudom, egyéni szociális probléma… 
Egyszer megteszem, hogy leírom ennek a tavasznak a tapasztalatait, leírom, hogy hogyan éltem meg az elmúlt hetek történéseit, de nem most...
Mondjuk a mai bejelentés, az hogy két munkanap múlva az óvodákat újra kell nyitni – megint kiverte nálam a biztosítékot. Nem a döntés, bár az is „meg fog érni egy misét”, hogy ehhez volt bátorság és felelősség központilag dönteni, míg március 14-én erről néma kuss volt központilag: hanem a közlés ideje, módja, formája. 
Ez volt az utolsó előtti húzás…. 
Még megvárom a Magyar Falu Program pályázati eredményeit, aztán…, utána(m) a vízözön!

 

2020. május 18.                
SZÉPÜLÜNK!                                          

Egyre több ágyás frissül meg, egyre több helyre kerülnek ki az egynyári virágpalánták. Nagy segítséget jelent, hogy az óvoda dolgozói hetek óta partnerek az előkészítésben és a kivitelezésben is. A veszélyhelyzet miatt Ők jelentik most a társadalmi és közösségi részvételt – köszönet érte. 
Az a terv, hogy ezen a héten minden közterületi részen, ideértve a zöldhalmi orvosi rendelőt, a zöldalmi egészségházat és a közösségi házat is; elültetik a palántákat. 
Miután az én naplóm, ezért lehetek teljesen szubjektív… 
Azt érzem, hogy az idei évben nagyon szépek leszünk. Bizakodó vagyok, mert hosszú évek óta ez az első év, amikor minden megrendelt és elültetett mag kikelt és jól is kelt ki. Idén semmi teher sincs rajtunk, a versenyben öt évig nem indulhatunk, így görcs nélkül sok-sok mosolygással tudtunk ennek a munkának nekifogni. 
A természet is „segített” - ha megnézitek a Hét vezér téren a virágfalban, vagy a Hivatal előtti mellvéden lévő muskátlikat, akkor szerintem Ti is azt látjátok, hogy ilyen gyönyörű talán még sohasem volt.  Képzeljétek, ezek a tavalyi, csak átteleltetett tövek…. Erős a száruk is, már telepítettük a csöpögtető rendszert, hetente tápoldatozzuk, igyekszünk megőrizni ezt a virágzó állapotot.
Egy hónap múlva kiderül, hogy korai volt-e az optimizmusom…

 

2020. május 15.                
JUHHHÉÉÉ!                                           

Sosem hittem volna, hogy egyszer annak fogok tapsikolni, hogy eltelt egy olyan hét, amikor semmilyen korábban lezárt, elszámolt, beadás előtt álló és folyamatban lévő pályázat kapcsán sem volt hiánypótlás, tisztázó kérdés, nyilatkozattételi kötelezettség.
„Megjavultunk” volna? Okosabbak lettünk? Találgatni tudok csak, hogy mi történhetett…
Szerintem elkezdődtek a lazítás miatt a visszahívások a home office-ból, és most végiggondolták az ügyintézők, hogy ha vissza kell menni, akkor a beadott okiratokat, igazolásokat nekik kell feldolgozniuk… Mindenki igazolni akarta, hogy otthonról is dolgozik erősem, és ebből születtek olyan feladataink, mint amiről április 21-én írtam…
Az meg sem fordul a fejemben, hogy mindent jól biztos, hogy nem csinálhattunk – az járvány nélkül sem sikerült korábban sem… 

 

loader

Aktuális...

  

... HELYZET VAN           
MAgyarország Kormánya rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett ki az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt. Veszélyhelyzetben redkívüli jogrend is érvényesül. A kialakult helyzetben az önkormányzati intézmények 2020. március 16-tól - visszavonásig érvényes működési rendjéről lakossági rtájékoztató jelent meg a települési weboildalon és a hivatalos közösségi oldalon.                

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!             
Kérem, hogy csak hivatalos hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék figyelemmel a hivatalos (https://koronavirus.gov.hu) kormányzati tájékoztató oldalt és Csemőre vonatkozóan az önkormányzat internetes és közösségi oldalainak közleményeit. 
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
2020. március 16-tól a polgármesteri fogadóórák szünetelnek. Elérhető vagyok telefonon, e-mailon, messengeren, viberen, pages alkalmazásokban, illetve a közösségi oldalakon. Kérem a megértésüket!     

 

... Telefon: (06-70)600-3844
   
 E-mail: polgarmester@csemo.hu
     facebook:https://www.facebook.com/drlakosroland/