2019. május 19.             
OVIOLIMPIAI BAJNOK A NEFELEJCS ÓVODA         

Dánszentmiklósra mentünk, pedig alapesetben hozzánk jöttek volna 7 településről, lévén tavaly sikerült megnyerni ovisainknak a térségi oviolimpiát.
Nagyon szoros volt az idei verseny, a 6 versenyszám után az első helyen Csemő és Ceglédbercel 40-40 ponttal állt, a harmadik Dánszentmiklós ovisai 39 pontot gyűjtöttek.
Az a hagyomány, hogy holtverseny esetén váltófutással döntik el a végleges helyezéseket a csapatok, amiben most a csemői óvodások voltak gyorsabbak, így további egy évre marad a vándorserleg Csemőben! Gratulálok a bajnokcsapat tagjainak és felkészítő pedagógusoknak.
Még a szombati nap sportos krónikájához tartozik, hogy MediBallosaink Nyíregyházán, a XV. Országos Bajnokságon 3 arany, 9 ezüst és 7 bronzérmet szerzett! Amire nagyon büszkék lehetünk, hogy minden indulónk éremmel érkezett haza. Óriási gratuláció jár a csapat minden tagjának!
Szép és nagyon sikeres szombat volt…  

 

2019. május 16.             
E.F.E.          

A három betű egy rövidítés, az Entente Florale Europe kezdőbetűiből áll össze, így könnyen kitalálhattátok, hogy a nemzetközi virágosítási versenyről lesz szó ebben a posztban. 
Nem nagyon írtam erről eddig az év folyamán, pedig nagyon sokan és sokat is dolgoztunk már eddig is, és van hátra a csemői zsűri napig még 47 napunk.
Azt hiszem, hogy az érzékelhető, ahogy a közterületeken dolgozunk, végezzük az évszaknak megfelelő munkákat (festettünk és festeni fogunk még, nyakig benne vagyunk a virágültetésben…), így inkább a nem látható feladatok teljesítéséről szeretnék tájékoztatást adni. 
Május végéig el kellet készteni egy 24 oldalas portfóliót, egy olyan bemutatkozó anyagot, amely a 10 értékelési szempontnak megfelelően mutatja be a települést – színes képekkel illusztrálva. Bár az anyag kifejezetten szakmai jellegű – az a terv, hogy magyar nyelven minden háztartásba eljuttatjuk a júliusi Hírmondó mellékleteként. Ennek az anyagnak egy angol nyelvű változata készül a zsűri számára, a fordításon most dolgozik a segítőnk, merthogy június 1-re a teljes angol nyelvű anyagot el kell küldenünk a nemzetközi verseny bécsi titkárságára.
Most azon dolgozom, hogy összeállítsam annak a prezentációnak a képi és szöveges anyagát, amelyet a zsűrinapon kell előadni, 35 percben. Kiválasztásra kerültek azok a segítők is, akik az egyes helyszíneken fognak beszélni a különböző témákról. Június 12-én lesz egy főpróba, az előkészítő bizottság tagjainak jelenlétében az összes szereplővel, az összes bemutatni tervezett helyszínen. A zsűrinap a prezentáció kivételével nyilvános, bárki részt vehet az útvonalon,bár a zsűri munkáját nem zavarhatja. Kezd egyre izgalmasabbá válni…   

 

2019. május 13.             
ALAKUL A ZÖLDHALMI KÖZPONT               

Már második alkalommal segítettek önkéntesek a Tájház előtti terület parkká alakításában. Először a közlekedő út szegélyeinek kialakításában, most hétvégén pedig a téglajárda lerakásában voltak segítőink. Mára már kirajzolódik, hogy a tér közepe, ahová virágokat tervezünk ültetni és a közepének a közepére pedig egy virágtorony kerül.  
Megérkeztek a megrendelt szaletlik, a héten megkezdjük a Monori dűlő felöli területrészen, a fák közötti ligetes területen a vízvezeték kiépítését, amit aztán fűvel vetünk be. A május 20-i héten érkezik egy mosdó panel, május 27-én pedig a buszmegállóhoz közelebb eső területre kezdődik meg a saját súlyos kondi eszközök telepítése. Közben (május végéig) felkerül a tető a kerékpártároló pillérjeire is.
Az a cél, hogy a nyári szünet kezdetére elkészüljünk és a lakosság használatába adjuk az elkészült teret.  

 

2019. május 10.             
ÚJABB HIÁNYPÓTLÁS...               

…ezúttal a Magyar Falu Program kapcsán kaptunk határidős kötelezést a beadott anyag hiánypótlására. Ez nagyon gyors volt, tekintettel arra, hogy alig két hete rögzítettük az első pályázati anyagainkat.
Két intézkedésre, azon belül három célterületre nyújtottunk be támogatás iránti igényt: a könyvtár épületrészében a neon világítást szeretnénk LED-es technológiára cserélni, továbbá eszközbeszerzésként egy új komplett hangosítási rendszert vásárlására nyújtottunk be igényt. Másik intézkedésként a védőnői munka segítésére anyagok és eszközök beszerzésére pályázunk.
A könyvtári felújítás kapcsán kaptuk a hiánypótlási felhívást. Bár nem építési engedély köteles a tervezett tevékenység, komplett, engedélyezési szintű tervdokumentációt becsatolását írták elő.
Szeretem, amikor teljesen mindegy, hogy mit ír a kiírás, hogy mi az ígéret (költség- és önerő nélküli pályázat kitelepülések segítésére…), úgy zajlik, hogy éppen sikerül…
Egyedül annak tudok örülni, hogy (eddig…) legalább gyors az eljárás!

loader

Aktuális...

... VIRÁGOS CSEMŐ - GYŐZELEM!  
21 év után újra CSEMŐ a legvirágosabb magyar falu! A hazai győzelem egyúttal azt is jelenti, hogy Csemő képviseli Magyarországot a 2019. évi Entente Florale Europe versenyben. Mindenkinek köszönöm, aki hozzájárult ehhez a sikerhez.    

 

... 2019. JÚLIUS 3.   
A dátum a nemzetközi virágos zsűri csemői zsűrinapjának az időpontja. 
Még a virágünnep előtt megmutathatjuk magunkat az európai képviselőknek. Konkrét az időpont, konkrét a feladat - lehet és kell is mostantól célirányossá tenni a felkészülést. 

 

... MÁJUSI HÍRMONDÓ       
Elkészült a Csemői Hírmondó 2019. évi májusi száma, összesen 32 oldalnyi terjedelemben. Ebban a lapszámban is 4 oldalas környezetszépítési melléklet taláható. A települési weboldalról elektronikusan már letölthető, május 14-től a posta is viszi a nyomtatott példányokat.       

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA        
Májusban is folytatódnak a polgármesteri fogadóórák a kül- és belterületen egyaránt. E hónapban is három alkalommal, három helyszínen várom az érdeklődőket, a pontos időpontok az eseménynaptárban olvashatóak. Egész évben, folyamatosan, minden héten hétfő délelőtt az irodámban is fogadóón várom a Kedves Ügyfeleket.