2019. október 9.            
MOSTOHAGYEREK...                                 

Olyan hülye vagyok, hogy felhúzom magam egy-egy ember butaságán, de nem nagyon tudok kibújni a bőrömből.
A mai napra rendelt csodálkozásom tárgya a mostohagyerek kifejezés. Az egyik kommentben olvasom – természetesen a választás kapcsán és természetesen zárt csoportban –, hogy a külterületen élők eddig mostohagyerekek voltak.
Hát b…. meg!
Annyira szeretnék belelátni a hozzászóló fejébe! Annyira szeretném tudni, hogy mire gondol és miért érzi így? Kitől és mit vár?  El nem hiszem, hogy egy képviselő-jelölttől várja a „mostohagyerek” státusz megváltozását…
Két kérdéskörben tapasztalom rendszeresen a tudatlanságot és az ebből fakadó hangulatkeltést: dűlőút és a szemétszállítás.  
Járhatatlan dűlőút? Mint a Colombo felesége… Hol? Melyik? Egyet sem írnak, egyet sem fényképeznek! Igen, Csemőben homok van, így a dűlőút is homokos! Milyen lenne? Ha gréderezünk, akkor a homokot lazítjuk és igazítjuk, a művelet végén nem lesz belőle se kő, se aszfalt. Ha nincs útburkolat az a baj, ha van, az is baj, mert úgy száguldoznak, „hogycsakna”.  
Fúúúú… Már eljutottam arra szinte, hogy üvölteni tudnék!
Szemétszállítás.  Igényfelmérésen 7 fő jelezte, hogy fizetne érte. A 3500 külterületi lakosból. A fogadóórákon mindig kérdés – ajánlottam, hogy vegyen zsákot a hivatalban és kiteheti a belterületre hétfőnként. De jó - szólt a válasz! Tudjátok az elmúlt két évben hány zsákot adtunk el?  Egyet, azaz egyetlen darabot egy olyan új beköltözőnek, aki bemutatkozni jött és a beszélgetés közben érintettük ezt a témát…
Basszus! Keress már egy másik települést, ahol INGYEN adhatsz le szemetet! Szólj, ha találtál!
Az utolsó kérdésem! Azok a mohikánok, akik alkalomszerűen az interneten beleömlengik, hogy fizetnének – azok közül jelentkezzen már nálam egy ember is, aki vállalná a fizetést és már fizetett is! Eszébe jutott–e bárkinek is, hogy helyben is vannak vállalkozók, akiknek ha szól és fizet, akkor elviszik a szemetét. Hogy látnám hát a fizetési készség mellett a képességet is!

 

2019. október 7.            
FALUGYŰLÉSEK - SZUBJEKTÍV                                 

Tulajdonképpen különösebb meglepetés nélkül zajlottak a gyűlések mindkét helyszínen. Szombaton még okozott kisebb forgószelet Mikebuda Grófnőjének érkezése, majd a kezdés előtti távozása is, így azon, hogy vasárnap már meg sem jelent – nem kellett csodálkozni.
Ami nekem nagyon furcsa volt: az a lakossági érdektelenség. Zöldhalomban konkrétan10 fő alatt volt a hallgatóság, ami nem lett volna baj, ha a bemutatkozás utáni első kérdés nem azt vitatja, hogy miért nem járnak rendszeresen a képviselők Zöldhalomba… Alpolgármester úr elmondta, hogy másfél évig tartott (volna) fogadóórát a közösségi házban, ha jöttek volna… Három alkalommal tartottunk ott testületi ülést – emlékeim szerint összesen nem voltak tíz fő érdeklődő, s most a falugyűlés sem volt vonzó…
Voltak érdekességek a jelölti bemutatkozások során, bár valószínű, hogy ezek csak nekem voltak furcsák. Nehezen értelmezhető egy jelölttől, ha azt mondja, hogy „nem tudom, hogy van”, „nem tudom lehet-e” – de mondja… Miért nem tudja? Vagy akkor, ha nem tudja, miért mondja, ahelyett, hogy informálódna, kérdezne…
Lehet, hogy azért vagyok ilyen „érzékeny”, mert pont annyit kértem a választási üzenetemben, hogy kommunikáljunk! Nem azért, mert én mindent tudok, hanem azért, mert én dolgozom benne minden nap és ne ötletelgessünk akkor, ha vannak tények, számok!
A kérdésem költői... Arra nagyon kíváncsi lennék, (bár tudom, hogy sosem kapok választ...), hogy a megjelent választópolgárok gondolkodásában a jelöltek bemutatkozása okozott-e olyan változást,  ami szavazatban is jelentkezik…

 

2019. október 3.            
HÍRMONDÓ - OKTÓBERI SZÁM                                 

Sokat gondolkodtam azon, hogy az Európai Virágos Városok és Falvak eredményhirdetéséről hogyan jelenjen meg tudósítás és formailag, hogyan nézzen ki az újság formailag. Azt tudtam, hogy a címlapra akarom az eredményt, azt meg szerettem volna, ha színes oldalon jelenik meg.   
Ebből alakult ki a dupla borító ötlete. Az első kettő és az utolsó kettő oldal szól az eredményhirdetésről - színesben. Akár le is választható a törzsújságról a külzet. Nekem teszik ez a megoldás, remélem Nektek is tetszeni fog…     
Még annyi szubjektivitást engedjetek meg! Nagyon BÜSZKE vagyok arra, hogy a Csemői Hírmondó, a ciklus alatt minden hónapban, a hónap első felében megtudott jelenni, hitem szerint változatos és mindig AKTUÁLIS tartalommal.  Ezt ígértem, ezt vállaltam és teljesítettem!

 

2019. október 1.            
HELLÓ, 2019 OKTÓBER!                                

Hejj, de messzinek tűntél öt évvel ezelőtt, aztán milyen gyorsan megérkeztél…
Bevallom őszintén egyetlen olyan szakasz volt, ahol vánszorgott az idő, ez pedig a tavalyi nyár volt. Az én szervezetem is hozzászokott 2004-től a négy éves ciklusokhoz, és nagyon a végét éreztem. Aztán jött a virágos magyar győzelem és szerencsére már a nemzetközi versenyszerepelés eredményességén kellett gondolkodnunk.
Szóval, jó hogy eljöttél 2019. október…
Kell néha az, hogy egy korszak véget érjen, hogy meg lehessen állni egy pillanatra, vissza nézni, összegezni. Közben azt is szem előtt tarthatjuk, hogy egyben új korszak is kezdődik!

 

loader

Aktuális...

... VIRÁGOS CSEMŐ - GYŐZELEM!  
21 év után újra CSEMŐ a legvirágosabb magyar falu! A hazai győzelem egyúttal azt is jelenti, hogy Csemő képviseli Magyarországot a 2019. évi Entente Florale Europe versenyben. Mindenkinek köszönöm, aki hozzájárult ehhez a sikerhez.    

 

... NEMZETKÖZI EZÜST DÍJ CSEMŐNEK!
A nemzetközi környezetszépítési versenyen ezüst díjat kaptunk! Óriási büszkeség! Azért dolgoztunk az elmúlt 20 évben és még jobban az idei évben, hogy bebizonyítsuk: európaui mércével mérve is fejlődött a település! SIKERÜLT!   

 

... CSEMŐI HÍRMONDÓ - VÁLASZTÁSI KÜLÖNSZÁM        
Hát eljött ez az idő is... 2014-ben nagyon messzinek tűnt, de mégis gyorsan eltelt. A választási közérdekű információkon túl a jelöltek bemutatkozása is olvasható a különszámban. Elektronikusan már letölthető a települési weboldal kezdőlapjárókl, a postás is hamarosan viszi a nyomtatott kiadást.           

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA          
Októberben a helyi választás miatt nem lesz fogadóóra a külterületen. Minden hétfőn a polgármesteri hivatalban várom a Kedves Ügyfeleket!