2020. július 10.                
NYERT A MINI BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSÉNEK PÁLYÁZATA                                       

Évek óta minden lehetséges kiírásra benyújtottuk a pályázatunkat – végül a 2018-as pénzügyminisztériumi fejlesztési programban sikerült 75 millió forint támogatást nyernünk egy két csoportos mini bölcsőde kialakítására. Terveink szerint, ha sikeres a meghívásos beszerzési eljárás, akkor már idén ősszel megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok; a cél az, hogy a 2021/2022-es nevelési évet (2021. szeptemberben) már a Piac utcában kezdhessék a bölcsisek. 
Az önkormányzatnak 5%-nyi önerőt kell biztosítania – ennek a pályázatnak a részeként. Szeretném, ha tudnátok, hogy ennél a közel négymilliónál sokkal többe fog kerülni a megvalósítás, mert a támogatás kizárólag építési tevékenységre volt igényelhető. Ebben nincs benne egy karnis, egy függöny, egy pohár, egy törölköző, tehát semmilyen berendezési és felszerelési tárgy sem. Nincs benne, mert nem lehetett benne az udvar rendbetétele és a kerítés elkészítése sem. Az önerő mellett – számításaim szerint- további 3-3 millió forint lesz szükséges az idén és jövőre ahhoz, hogy a fejlesztéseinknél eddig megszokott jó minőséget meg tudjuk valósítani. 
A feladat adott…

 

2020. július 7.                
1-1                                        

Így állunk két pályázat értékelése után a Magyar Falu programban. Egyet nyertünk és a mai nap jött az értesítés arról, hogy a Mikebudai út részleges felújítására beadott pályázati anyagunk tartaléklistára került. Ez a státusz azt jelenti, hogy a benyújtott anyag szakmai tartalma megfelelő, csak forráshiány miatt nem támogatott. Mindez nem jelenti azt, hogy végleg le kell mondanunk a megvalósulásról, mert a tavalyi fordulóban is tartaléklistáról lett utólag támogatva az Iskola dűlő elejének felújítása.  
Ha őszinte akarok lenni, akkor azt írom, hogy erre számítottam…
Az idei tavaszon két nagy értékű (központi rendelő, Mikebudai út) és két kis értékű (ovi udvari játék és önkormányzati gépbeszerzés) pályázatot adtunk be – és nem is gondolhattam, hogy minden nyerni fog, nyerni tud… Már azt sikernek tartanám, ha ez a „félidei” eredmény megduplázódna, és 2-2 eredmény születne, azaz a két „kicsi” pályázatunkból az egyik nyerne. 
Közben jelennek meg újabb felhívások is, tehát lesz min gondolkodni a nyáron is…

 

2020. július 6.                
CSEMŐ APP                                          

Már ingyenesen letölthető és elérhető a CSEMŐ APPLIKÁCIÓ, az okostelefonokra készült települési szoftver. 
Az androidos eszközökön a Play áruházból, az iOS-es készülékeken pedig az App Store-ból letölthető alkalmazás kb. 50 MB méretű, és néhány másodperc alatt rákerül a mobilra.
Első körben a letöltést követően regisztrálni kell (illetve elég belépni a saját facebook fiókkal…), majd egy-egy a kattintással elfogadni a felhasználási és adatkezelési feltételeket- és már be is töltődik a menü. A programok és a hírek aktualizálva vannak. 
Három dolog miatt vagyon nagyon büszke erre az applikációra. Az első a megjelenése: sikerült ugyanazt a színvilágot kialakítani, mint a weboldalnál. 
A második, hogy a menün belül minden almenüben direkt elérhetőség (telefonszám és/vagy email, web) található és használható, tehát tényleg csak koppintani kell, és már írhatunk, hívhatunk. 
A harmadik az úgynevezett bejelentő funkció. A lakosság, ha problémát észlel, gps koordinátát adhat meg, fotót küldhet és leírást a tapasztalatairól – mindezt egy helyben állva-ülve, csak koppintásokkal. Ezzel az önkormányzati feladatellátás hatékonysága is növelhető, de mindenképpen gyorsítható. 
Én nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt meg tudtuk valósítani – remélem a „népek” tetszését is elnyeri ez a program.  

 

2020. július 4.                
VIRÁGÜNNEP lett volna                                          

Ha lehetett volna.
A vírushelyzet miatt alkotott központi szabályok július első hétvégéjére nem tették lehetővé a rendezvényünk megtartását.
Bár előzetesen nagyon készültünk - de ennék sokkal fontosabb, a legfontosabb a mindannyiunk egészsége! 
Ha és amennyiben augusztus 15-e után lehet ötszáz főnél nagyobb rendezvényt tartani, akkor augusztus 22-én szeretnénk pótolni egy kicsit az elmaradt ünnepet. 
Szeretettel kérlek Benneteket, hogy kicsit se sajnáljatok, mert a mai ovis ballagás kapcsán azért pakolhattam hangtechnikát és kezelhettem vizuáltechnikát, és bár méreteiben meg sem közelítettük a téren használt mennyiséget, azért az adrenalin dolgozhatott bennem....

 

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A járványveszély csillapodik, fokozatosan visszatér az életeünk a veszélyhelyzte előtti mindennapokhoz. A "maradj otthon" feladatát a "tarts távolságot" ajánlás betartása váltotta fel.                

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
Júniusban is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a t4eleplülési weboldalon és itt az eseménynaptárban is olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy ebben  a hónapban június 16-án, kedden a zöldhalmi közösségi háznál, június 17-én, szerdán a 12. sz. boltnál és június 24-én szerdán a hantházi boltnál várok szeretettel minden érdeklődőt. A kezdfési időpont minden esetben 15.00 óra. A kinti helyszínek mellett minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a Községházán is tartok fogadóórát.      

 

... TRIANON 100   
Feltölésre kerültek a csemői weboldalra a TRIANONI megemlékezésen készült képek! Azoknak,akik ott voltak és azoknak is,akik nem. A képbemutató aa teljesség igénye nélkül készült. A weboldal Képtárában a korábbi rendezvények képei mellett csemői programok és nevezetességek képei is elérhetőek.