2020. június 12.                
MAGYAR FALU PROGRAM 2020. tavasz- 2.0.                                        

Két újabb pályázat került benyújtásra!
A Magyar Falu Program keretében óvodai játszóudvari eszközök és felszerelések, valamint közterületi karbantartó eszközök beszerzésére lehetett pályázatot benyújtani.
Az ovi udvarára szabvány szerinti mozdonyt, mókuskereket, mászókát és köteles egyensúlyozó eszközt szeretnénk beszerezni, a projekt teljes költségvetése az előkészítéstől a telepítésen át az elszámolásig 4.999.380.-Ft.
A gépbeszerzés kapcsán egy olyan, Husqvarna TC 238TX típusú kistraktor beszerzését szeretnénk pályázati siker esetén megvalósítani, amihez fűnyíró, hótoló, gyeplazító, fűhenger adapter tartozik továbbá egy kis pótkocsi. Ennek a pályázatnak az összköltsége 3.571.427-. Ft.       
Jelenleg ebben a programban négy pályázatunk vár elbírálásra, hiszen a még a tavasszal benyújtottuk a központi rendelő gyermekorvosi részének tetőcseréjét az épület energetikai felújításával együtt, valamint a Mikebudai út részleges felújításának pályázatát is. Ez utóbbinál már túl vagyunk a hiánypótláson is, a tervezői nyilatkozatot kellett kiegészíteni…
Imára…

 

2020. június 10.                
NEM NAGYON TÉREK MAGAMHOZ                                        

Jelentős bevételkiesésekkel kalkulál a következő évekre a kormány az önkormányzati szektorban, amit részben a kiskereskedelmi különadóból, részben az önkormányzatoktól elvont pénzből tervez kompenzálni – ez az alaphír.
Nyilvánosságra került a jövő évi központi költségvetés fejezeteinek indokolása.  
A kormányzat úgy számol, hogy a veszélyhelyzetben „meglépett” gépjárműadó helyben maradó részének (40%) elvonása tartós terv, számolnak vele egészen 2024-ig.
A helyi önkormányzatok befizetései a korábbi kivetítésben szereplő 43 milliárd forintos összeg helyett 160 milliárd forinttal szerepelnek, ez négyszerezett bevételt jelent. Miből? Hogyan?
Mi a cél? Bebizonyítani, hogy gazdálkodni sem tudunk jól? Azt már „megkaptuk”, hogy gyakorlatias polgármesterekre van szükség a bajban, nem pedig elméleti szakemberekre…
Azt nem egy bonyolult sem kiszámolni, sem megérteni, hogy ha ugyanazt a feladatot kell kevesebb forrásból ellátni, akkor az nem lehetséges…
Még egyszer kérdezem (természetesen költői a kérdés), mi a cél? Az alkalmatlanságunk bizonyítása? Miközben az önkormányzatok az állami ellátórendszer egyik végpontjai – mi az ő rendszerük részei vagyunk. az önkormányzati vagyon a nemzeti vagyon része,  
Rossz perceimben azt gondolom, hogy jöjjenek az önkormányzatok élére is a katonák! Ők biztos tudják, hogy lehet ebből sikertörténetet kihozni…

 

2020. június 8.                
TÁBLA BAJ - VOLT!                                         

Levelet kaptunk a Magyar Közút megyei igazgatóságától. Tartalma szerint bírság kilátásba helyezésével sérelmezi, hogy az engedélyük nélkül kerültek kihelyezésre a Magyar Falu Program táblái a települési helységnévtáblák alá.
Valóban így történt, bennünket (és minden más nyertes települést) a Program támogatói okirata kötelezett a meghatározott méretű és logó-használatú táblák elhelyezésére és konkrétan a helységtáblák alá…
Azt gondolná az ember, hogy egy állami programban, állami szervek (kormány-közút-önkormányzat) egymás között nem fenyegetőznek, hanem kérdeznek, egyezetnek…
Benyújtottuk az engedély iránti kérelmet és most jött a meglepetés: nemcsak, hogy bírság nélkül megkaptuk, hanem egy kötelezés is szerepelt benne – utasítottak bennünket arra, hogy tartsuk be a Program arculati kézikönyvében írt előírásokat!
Hoppácska!
Ha valaki megmondja nekem, hogy ezeket a fölösleges köröket miért és miért így kell lefutnunk, akkor kérlek, hogy tedd meg…       

 

2020. június 4.                
TRIANON 100                                       

1920-ban, kerek szűz esztendővel ezelőtt, a világtörténelem legvéresebb háborújának befejezése után a szerencsés győztesek Trianonban ítéletet hirdettek ki. Minden környező állam részt vett a nagy osztozkodásban. 
Trianon tragédiája máig feldolgozhatatlan nyomot hagyott a magyarság lelkében, eszmék és téveszmék születtek, hogy miért kellett ennek így lennie. Trianon megtörtént! 
A magyar nemzet soha nem fogja ezt az igazságtalan békét elfogadni, de tudomásul kell vennie, mert azon változtatni nem lehet. A nemzetközi jogi szerződések nem járnak le, és nincs titkos záradék. 
Trianon az elképesztő veszteségek mellett újra a térképre rakja, hivatalosan elismerteti a nemzetközi közösséggel a független magyar államot. Magyarország 1918-ban, majd 400 év után visszanyerte függetlenségét. 
Ma nemcsak emlékezünk és gyászolunk, hanem ünnepeljük azt, hogy a 2010-ben törvénybe foglalták a magyarság államhatárokon feletti összetartozásának tényét.
Bárhol is szülessünk a világban, a közös nyelv, a közös kultúra mindenhol és mindenkor összeköt bennünket, lélekben és hagyományokban egyesítjük újra a szétszakított magyarságot.

 

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A járványveszély csillapodik, fokozatosan visszatér az életeünk a veszélyhelyzte előtti mindennapokhoz. A "maradj otthon" feladatát a "tarts távolságot" ajánlás betartása váltotta fel.                

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
Júniusban is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a t4eleplülési weboldalon és itt az eseménynaptárban is olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy ebben  a hónapban június 16-án, kedden a zöldhalmi közösségi háznál, június 17-én, szerdán a 12. sz. boltnál és június 24-én szerdán a hantházi boltnál várok szeretettel minden érdeklődőt. A kezdfési időpont minden esetben 15.00 óra. A kinti helyszínek mellett minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a Községházán is tartok fogadóórát.      

 

... TRIANON 100   
Feltölésre kerültek a csemői weboldalra a TRIANONI megemlékezésen készült képek! Azoknak,akik ott voltak és azoknak is,akik nem. A képbemutató aa teljesség igénye nélkül készült. A weboldal Képtárában a korábbi rendezvények képei mellett csemői programok és nevezetességek képei is elérhetőek.