2019. december 16.             
NÁTHA                                       

Leterített minden idők legnagyobb és legveszélyesebb férfi betegsége, a nátha! Évek óta nem voltam beteg, és amikor legutóbb mégis, akkor egy hétig ugyan tudtam kikelni az ágyból és 8 kiló testsúlycsökkenéssel járt.
Ezzel most is kiegyeznék – de nem ez fog történni, mert az a korábbi betegség egy homloküreg, arcüregé s tüdőgyulladás kombó volt – szemben a mostani „mezei taknyossággal”.
Össze kell drótoznom magam, mert holnap az évzáró, utolsó testületi ülése következik és az elmúlt 15 évben nem volt olyan ülés, amit elmulasztottam volna.  

2019. december 12.             
HÁÁÁT....                                        

… megint egy olyan helyzet, amit nem értek!
Október 11-én, két nappal a helyi önkormányzati választás előtt jött egy hivatalos levél az Állami Számvevőszéktől melyben arról értesítettek, hogy megkezdik - saját munkatervük szerinti – önkormányzati ellenőrzési program végrehajtását. Két nappal a választások előtt….
Az értesítő levél azt is írta, hogy az ellenőrzéshez szükséges támogatást kérik megadni a munkatársaik részére.
Ehhez képest (vagy, ahogy vidéken szoktuk mondani: ehhő való képest…) senki nem keresett bennünket, viszont a mai napon jött egy értesítés, hogy elvégezte az ÁSZ a 2017. évre vonatkozó vizsgálatot a 220 önkormányzatnál. Két hónap alatt…
Ami igazán érdekes, azok az ellenőrzés megállapításai:
Az önkormányzat által ellátott kötelező és önként vállalt feladatok finanszírozási struktúrája, az önkormányzat gazdálkodása nem biztosítja a feladatok ellátásának hosszú távú fenntarthatóságát.Az önkormányzat gazdálkodásában fennállaz újbóli eladósodás, a szállítók felé történő eladósodás, a pénzintézetek felé történő eladósodás, illetve függő kötelezettségként a garancia- és kezességvállalásokból eredő kockázat. Az önkormányzat többet költ, mint amennyi bevétele keletkezik. A fennálló kötelezettségek teljesítésére nem áll rendelkezésre fedezet, nem kerül sor azok kifizetésére.
Háááát….Több bajom is van.
Miután bennünket nem kerestek adatokért, vélelmezhetően a nyilvános adatokból (költségvetés, előirányzat-módosítások, zárszámadás) végeztek elemzést. Ha ez így volt, akkor viszont nem juthattak ilyen következtetésekre:
- mert soha nem volt annyi tartalékunk, mint 2017-ben,
- soha nem volt tartozásunk, ki nem fizetett számlánk
- 2017-ban, és azóta folyamatosan fejlesztünk önerőből.
Ezek tények! Mit olvasnak ezek? Ha én egy pályázati elszámolást olyan alapossággal nyújtanék be, ahogy most az ellenőrzési megállapításokat kaptuk - engem kilőnének az űrbe! 
A problémám csak az, hogy ha a saját stílusomban írom meg a választ, melyben az alkalmasságukat kérdőjelezném meg - akkor biztos, hogy magunkra szabadítunk egy célvizsgálatot…
Ha finoman utalok a megállapítás hibás voltára – akkor az nem én volnék…
Hétvégén kitalálom a választ…     


2019. december 9.             
DOLGOZIK A MIKULÁSGYÁR                                        

Elkészültünk az első „adag” csomagolással. Ez konkrétan 680 darab édességcsomag összeállítását jelenti, melyet a „hivatali lányok” reggelente és délutánonként csomagoltak.
„Következik” a 300 darab tartós élelmiszercsomag összeállítása, miközben a „hivatali fiúk” megkezdték az édességcsomagok házhoz szállítását. Úgy tervezzük, hogy ezen a héten a kiszállítások megtörténnek és a jövő héten már az élelmiszercsomagokkal csöngethetnénk. Szeretnénk december 20-ig minden ajándékot célba juttatni.

 

2019. december 6.             
AJÁNDÉKOT HOZOTT A MIKULÁS!                                        

Biztos nagyon jók lehettünk, mert a MAGYAR FALU PROGRAMBAN tartaléklistáról NYERTES pályázat lett „az önkormányzati utak felújítása” címen beadott pályázatunk. A 29.914.129.-Ft támogatásból a zöldhalmi Iskola dűlő szilárd burkolatának részleges felújítása valósulhat meg 509 méter hosszban. A felújítandó út szélessége négy méter, két oldali egy-egy méter széles földpadkával. Mivel a padka jelenleg is magasabb az út burkolatánál, így profilozni is szükséges. A burkolat felújítás szerkezete: 3 cm vastag AC16 50/70 alapréteg, 4-5 cm vastag ACF 11 50/70 kopóréteg.
A téli napokon egy egyszerű ajánlatkérési eljárást kell lefolytatnunk, melynek során kiválasztásra kerül a kivitelező. Szeretném a jövő év elején, ahogy az idő engedi megvalósítani a fejlesztést.  

 

loader

Aktuális...

  

... BOLDOG ÚJ ÉVET!           
Csemő Község Önkormányzat és a Csemői Polgármesteri Hivatal minden munkatársa nevében kívánok MINDENKINEK egészségben, boldogságban, sikerekben, eredményekben és mosolygásban gazdag 2020-as esztendőt!               

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Az idei évben is folytatódnak a szokásos külterületi helyszíneken a polgármesteri fogadóórák a szerdai napokon. A pontos helyszínek, időpontok az eseménynaptárban olvashatóak. Minden héten hétfő délelőtt a Polgármesteri Hivatalban szintén fogadóórán várom a Kedves Ügyfeleket!   

 

... TÉL VAN!             
Kérem fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az autókon legyen téligumi, legyen benne üzemanyag és pléd. Az időjárás kiszámíthatatlan, ami megnehezíti a biztonságos közlekedést. Ügyeljenek a szürkeségben a láthatóságra is!