2019. december 3.             
CSEMŐI HÍRMONDÓ - decemberi szám                                       

Nagy volt a hajtás, hogy minden összejöjjön, amit elterveztem…
A decemberi újság hagyományosan színes külzettel jelent meg az elmúlt ciklusban, ezt folytatjuk az idei évben is. Nagyon szerettem volna azt is, ha a nemzetközi verseny emlékére, az év zárásaként egy kis ajándékkal tudunk kedveskedni minden lapszám mellé. Ezzel szeretném mindenkinek megköszönni, hogy tavasszal ki-ki ereje és lehetősége szerint csinosította akár a közterületeket, akár csak a saját környezetét. Én már tudom, Nektek pedig legyen meglepetés…
Az újságot tartalmazó borítékban lesz még egy színes, nagyalakú 2020-as naptár is.   
A lap már nyomdában van, de ahogy lenni szokott, az interneten már most letölthető a települési weboldalról. Kellemes olvasgatást!

 

2019. december 1.             
KARÁCSONYI DÍSZVILÁGÍTÁS                                      

Ünnepi fénybe öltöztek advent első vasárnapjára a csemői középületek és a közterületek a központban, a sportcentrumban, a zöldhalmi tájháznál és közösségi háznál. Nagyon sokat gondolkodtam a Templom téren is, de ott eddig kétszer befuccsoltunk, illetve kétszer raktunk világítást, amit megrongáltak.
Minden évben sikerült egy kicsit bővíteni a fényforrások számát, az idei esztendőben az iskola előtti játszótér, az ovi kerítése és a Tájháznál lévő fedett kerékpártároló kapott új fényeket.
Az idei évben is köszönettel tartozom a RADICS TEAM-nek (Radics Ambrus, Radics Zoltán, Radics Róbert, Radics László, Dezső Dénes, Nagy Ferenc, Majoros Miklós) akik hosszú évek óta ingyenesen telepítenek, továbbá Vas Tibornénak és csapatának (Bencze Márton, Benczéné Margitka, Győri Fecó, Kiszely Margó, Molnár Zsolt, Molnár János, Vas Tibor) a Betlehem felújításáért!

 

2019. november 28.            
"FELÉBREDT" AZ EMMI!                                     

Ez most egy példa is lesz arra, hogy mennyi mindent csinálunk értelmetlenül. Tavaly ugye sikerült KEHOP forrásnak (és önerőnek) köszönhetően energetikai felújítást kivitelezni a Ladányi suli épületein. A 2018-as év végén az elszámolást beadtuk. Idén júliusban a minisztérium szakemberei helyszíni ellenőrzést is tartottak, mert kíváncsiak voltak arra, hogy az iskola iskola-e, az ablakok a helyén vannak-e… 
Helyén voltak! Fényképeztek, ellenőrizték a teljes beküldött írásos dokumentációt a projekt előkészítésének ajánlatkérésétől a közbeszerzési eljáráson át a kifizetési kérelmek mellékletéig.
Majd hosszú csend.  
Az elmúlt napokban több, mail is jött, hogy mit pótoljunk! Például adjunk be egy, a pályázat benyújtásának  (2017!!!) évére vonatkozó önkormányzati likviditási tervet. Hogy mifaxt? 2019-ben? De nem vitatkozunk, megcsináltuk természetesen! Természetesen nem jól készítettük el, javítani kellett. Majd ma legújabb őrület. Fényképezzem le a napelemek invertereit. Lefényképezték ugyan a helyszíni ellenőrzés során, valamint a záró elszámolásban én is csatoltam fényképeket, de most lefényképeztük és újra benyújtottuk. Remélem ezt hibátlanul tudtam teljesíteni…

 

2019. november 26.            
CSAK ÍRTAM, ÍRTAM...                                   

Megállás nélkül kopog a klaviatúrám. Nem túlzok, de az elmúlt napokban szinte 20 órában gépeltem. Írtam dolgozatokat, előterjesztéseket, kérelmeket és nagyon-nagy sok levelet. 
Hogy volt-e értelme? Két hónap múlva megmondom! Azt megígérem, hogy azt is megírom, ha semmit nem értem vele - de most még bizakodom.
Most még bízom abban, hogy döntéshozó szinten a pozíciók mögött hús-vér emberek vannak, érzelemmel és értelemmel…

 

loader

Aktuális...

  

... BOLDOG ÚJ ÉVET!           
Csemő Község Önkormányzat és a Csemői Polgármesteri Hivatal minden munkatársa nevében kívánok MINDENKINEK egészségben, boldogságban, sikerekben, eredményekben és mosolygásban gazdag 2020-as esztendőt!               

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Az idei évben is folytatódnak a szokásos külterületi helyszíneken a polgármesteri fogadóórák a szerdai napokon. A pontos helyszínek, időpontok az eseménynaptárban olvashatóak. Minden héten hétfő délelőtt a Polgármesteri Hivatalban szintén fogadóórán várom a Kedves Ügyfeleket!   

 

... TÉL VAN!             
Kérem fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az autókon legyen téligumi, legyen benne üzemanyag és pléd. Az időjárás kiszámíthatatlan, ami megnehezíti a biztonságos közlekedést. Ügyeljenek a szürkeségben a láthatóságra is!