2020. április 14.                
KINYILTAK A TULIPÁNOK                                             

Még tavaly, október közepén a holland nyelvű Csemőiek 3600 holland tulipánhagymát ajándékoztak a településünknek. „Hollandjaink és belgáink” így fejezték ki a közösséghez tartozásukat és elismerésüket a nemzetközi környezetszépítési versenyben (Entente Florale Europe) elért ezüst-díj kapcsán. Több helyszínre ültettük el a hagymákat, és már mutatják szépségüket!
KÖSZÖNJÜK NEKTEK! DANK JE WEL!
Tettem fel képeket a kiültetésről a települési és a saját közösségi oldalamra is.

 

2020. április 11.                
AZ ÍGÉRET SZÉP SZÓ!                                              

Az április 6-i bejegyzésben azt ígértem, hogy elmesélem, hogyan sikerült a Vidékfejlesztési Program hiánypótlásának rendezése. Igazából ne gondoljatok semmilyen extra tartalomra, inkább csak egy újabb kórkép a mai magyar valóságban lévő mindennapjainkról...
Adott egy hiánypótlási felhívás, melyet öt szereplő (projektmenedzser, műszaki ellenőr, műszaki vezető, kivitelező és polgármester) öt helyszínen (Békéscsaba, Budapest, Tószeg Cegléd, Csemő) telefonon és e-mailon bonyolít.
Ez a pályázat a tavaly elkészült külterületi útalapok kapcsán benyújtott elszámolásra érkezett (5 hónappal az elszámolás beadása után…) Az volt a feladat, hogy számlákra kerüljön a záradék kiegészítésre, a számlarészletező nettó 1 forintos javítása, műszaki megfelelőség igazolásának kiegészítő nyilatkozata, szakmai beszámoló kiegészítése volt a feladat. Továbbá a legidiótább elvárás: a közútkezelői nyilatkozat nem megfelelő, mert a Ceglédi útra csatlakozó Jáger út és Monori dűlő vonatkozásában kiadott határozat tárgyában a csak az egyik hrsz-ú út került feltüntetésre. Hoppá! 
Mennek a kör-emailok, és az értesítő sms-ek, mert a határidő az, az határidő. Közben az eredeti példányokat szállítja a posta, mert a rendszer úgy működik, hogy  az elektronikus feltöltést követő munkanapon papír alapon is be kell nyújtani az eredeti és a hitelesített másolati példányokat. 
Dolgozunk vele, összeáll a határidőre, megtörténik a feltöltés, majd míg én rohanok Pestre az eredeti papírokkal a másnapi beadáshoz – este 21 óra 56 perckor jött egy email, hogy a beadási határidőt a veszélyhelyzetre figyelemmel három hónappal meghosszabbították… Köszi! 
El nem hiszem ugyan, hogy a beadási határidő kitolását kettő óra és négy perccel a határidő lejárta előtt találták ki – még szerencse, hogy engedte rögzíteni a rendszer a javításokat…
Hát így jártam…, mondtam, hogy nem lesz nagy sztori… 

 

2020. április 8.                
ÚJABB HÍRMONDÓ KÉSZÜL                                              

Bár inkább csak hírlevél lesz ez is, mint újság – de hát oly időket élünk, amikor a print kiadvány már akkor sem aktuális, amikorra megjelenik.
Ezzel együtt próbálom a közérdekű közleményeket papír alapon is megjelentetni és eljuttatni minden háztartásba, mert én is tudom, hogy bár egyre többen nézik a social média felületeket – sokan csak így jutnak információhoz.
Visszafelé számoltunk… Azt szeretném, ha húsvét után, április 15-én kezdődhetne a terjesztés, mert az újságban teszem közzé többek között azt az élelmezési akciót, melyet április 20-tól a veszélyhelyzet idejére szeretnénk végrehajtani. A jelenlegi speciális körülmények miatt másképp zajlik majd az óvodai és iskolai beiratkozás is.
Úgy időzítettünk, hogy azt előzetes hírek szerint ma bejelentik, hogy mi lesz a sorsa a kijárási korlátozásnak, így ez az infó kerülne a kezdőlapra. Éjfélig átküldöm a levilágítóknak, akik reggel ezzel kezdenek és holnap délre meglesz a lemez, a nyomda már délután kezd nyomtatni. Péntektől hétfő estig a fű sem nő, de kedden reggel már borítékolni kell az újságot, mert lesz benne ajándék maszk, illetve a szokásos virágmagok is.
Ehhez képest most, délután 16 órakor az ígéretek ellenére nincs bejelentés a kijárási korlátozásról….  
Szerinted mennyire élvezem?           

 

2020. április 6.                
A HÁTTÉRBŐL JELENTEM                                             

Veszélyhelyzet idején is működnek a határidők, és ha éppen nem közleményt vagy felhívást készítünk, gyermekétkezést adminisztrálunk – akkor „felüdülésképpen” törődhetünk a pályázatokkal kapcsolatos napi feladatokkal, továbbá egyébként az évszaknak megfelelő idénymunkákkal is.
Nos jelenetem, megkezdtük a közterületi gyepek lazítását, műtrágyázását, valamennyi öntözőrendszer karbantartását elvégeztettük. A húsvéti hosszú hétvégének már úgy szeretnénk nekifutni, hogy valamennyi zöldterületünkön megy az öntözés. Folyamatos a fák és cserjék metszése és hetente árasztjuk a temető felé vezető úton a platánokat. A tavalyi évi termésből szedett és megtisztított magokból beültettük a szabad területeket, illetve a kánna virágmagok is földben vannak már.
Eközben az irodában is zajlik az élet – túl vagyunk a VP külterületi dűlőút pályázat hiánypótlásának rendezésén. ráment néhány délután, most meg kell írnom a Hírmondót, de utána elmesélem, mert ez a történet is tanulságos.
Végéhez közeledik az építési munka a volt vadászház emeleti részén – zajlik az átadás-átvétel.  Elkészült a Magyar Falu Programból finanszírozott Iskola dűlői felújítás, el tudjuk készíteni az elszámolását ennek a pályázatnak. A temető belső útja kapcsán 50 5-os a kivitelezés, napokon belül (ha megjön a térkő) el tudjuk azt is zárni.
Előkészítés alatt van a belterületi útjavítások pályázatának az új kiírása, miután a korábbi eljárás nyertese visszamondta megbízást. Mindezek mellett április 23-ig van határidőnk arra, hogy két újabb pályázatot benyújtsunk a Magyar Falu Program keretében. Az egyik a Mikebudai út Ceglédi út felőli szakaszának felújítását a másik a központi rendelő gyermekrendelői épületrészének a tetőcseréjét célozza.
Jól vagyunk…

 

loader

Aktuális...

  

... HELYZET VAN           
MAgyarország Kormánya rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett ki az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt. Veszélyhelyzetben redkívüli jogrend is érvényesül. A kialakult helyzetben az önkormányzati intézmények 2020. március 16-tól - visszavonásig érvényes működési rendjéről lakossági rtájékoztató jelent meg a települési weboildalon és a hivatalos közösségi oldalon.                

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!             
Kérem, hogy csak hivatalos hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék figyelemmel a hivatalos (https://koronavirus.gov.hu) kormányzati tájékoztató oldalt és Csemőre vonatkozóan az önkormányzat internetes és közösségi oldalainak közleményeit. 
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
2020. március 16-tól a polgármesteri fogadóórák szünetelnek. Elérhető vagyok telefonon, e-mailon, messengeren, viberen, pages alkalmazásokban, illetve a közösségi oldalakon. Kérem a megértésüket!     

 

... Telefon: (06-70)600-3844
   
 E-mail: polgarmester@csemo.hu
     facebook:https://www.facebook.com/drlakosroland/