2020. március 25.               
LOPTAM...                                            

…mert tetszik. Ádori  Péter (aki gimnáziumi évfolyamtársam volt és emlékeim szerint földrajzból országos tudományos diákköri versenyt is nyert) írta ki a közösségi oldalára:  
„Én is elkezdem a távoktatást, méghozzá egy rövid földrajz leckével. Magyarország a mérsékelt éghajlati övbe tartozik. Azon belül kontinentális éghajlatú terület. Jellemzője a 4 évszak körkörös váltakozása. A tél vasárnaptól hétfőig tart. Ezt követi kedden és szerdán a tavasz. Csütörtökön nyár van, pénteken és szombaton pedig ősz. Néha azonban a medence jelleg miatt ez változik és van, hogy szerdán visszatér a télies idő, utána pedig az ősz kicsit nyáriasabb…”

 

2020. március 23.               
BIPOLÁRIS LETTEM?                                            

Amikor azt érzed, hogy a veszélyhelyzetben valamit sikerült elrendezni, kitalani, megvalósítani és már dűlnél is kicsit hátra – jön egy telefon, egy e-mail valami pályázati elszámoláshoz. Jelentkerzik egy tervező az új pályázatok kapcsán, jön egy értesítés a kulturális kiállítóhely átadás-átvételi eljárásának megindításáról. Holnap (ha aza időjárás is engedi) területkitűzés lesz a temetőben a belső úthálózat fejlesztése kapcsán területkitűzés. Csak kapkodok balra-jobbra és megpróbálok koncetrálni arra, hogy semmi sem maradjon el. Annyira csak a veszélyhelyzet kapcsán „fog” az agyam, mint egy idióta frissítsem a közlönyöket két percenként, hátha jön egy új rendelkezés. Huhh, nem jött sremmi, gyorsan össezrakunk egy hiánypótlást, majd újabb frissítés. Közben néhány telefon, hogy milyen segítséget tudunk adni, mert megszűnt a munkahelye… A hó meg szakad, még az hiányzik, hogy elkezdődjön az az őrület is, hogy mikor toljuk már a havat… Az lesz a vég, mára…  

 

2020. március 19.               
MIRE VÁRNAK MÉG?                                             

Miért nem elrendelni végre az otthonmaradást?
Nem csak beszélni kellene róla – hanem a cselekedni, mert ha valamiből, akkor parancsból értenek az emberek.
Abban mindenki egyetért, hogy a lakosság egymás közötti érintkezésének radikálisan csökkentése szükséges – akkor mire várnak? Mi lehet annál fontosabb, hogy lelassítsuk a vírus terjedését?    
Ha minden központi közlemény azt hangsúlyozza, hogy maradjunk otthon, akkor miért nem rendelik el?
Éljük már túl ezt a járványt, hogy aztán legyen lehetőségünk egyáltalán a gazdaság újraindításáról beszélni és cselekedni.  

 

2020. március 17.               
A KÖSZÖNET HANGJA                                            

Jelesre vizsgáztak az elmúlt napokban a Csemőiek – nagyon büszke vagyok Rátok!
Nem volt egyszerű már a hétvége sem, hétfőn indult egy új rendszer, ami mindenkit ki kellett, hogy léptessen a komfortzónájából.
Nem értetlenkedtek, nem voltak felesleges kérdések, nem voltak idióta telefonhívások. Az emberek türelmesen és fegyelmezetten vártak a patika előtt, kellő távolságba egymástól.  
Komolyan mondom jó érzés fogott el, hogy megértették, elfogadták az intézkedéseket, köztük számos korlátozást, amiket mindannyiunk érdekében és nem jókedvünkből kellett meghoznunk.
KÖSZÖNÖM!      

 

loader

Aktuális...

  

... HELYZET VAN           
MAgyarország Kormánya rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett ki az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt. Veszélyhelyzetben redkívüli jogrend is érvényesül. A kialakult helyzetben az önkormányzati intézmények 2020. március 16-tól - visszavonásig érvényes működési rendjéről lakossági rtájékoztató jelent meg a települési weboildalon és a hivatalos közösségi oldalon.                

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!             
Kérem, hogy csak hivatalos hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék figyelemmel a hivatalos (https://koronavirus.gov.hu) kormányzati tájékoztató oldalt és Csemőre vonatkozóan az önkormányzat internetes és közösségi oldalainak közleményeit. 
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
2020. március 16-tól a polgármesteri fogadóórák szünetelnek. Elérhető vagyok telefonon, e-mailon, messengeren, viberen, pages alkalmazásokban, illetve a közösségi oldalakon. Kérem a megértésüket!     

 

... Telefon: (06-70)600-3844
   
 E-mail: polgarmester@csemo.hu
     facebook:https://www.facebook.com/drlakosroland/