2019. november 8.            
3-3 a VÉGEREDMÉNY                                 

Az október 25-i bejegyzésemben még „csak” részeredményről tudtam beszámolni. A meccset időközben lefújták és van szerencsém bejelenteni, hogy sikerült még egy gólt szereznünk, így a Magyar Falu Programban beadott pályázatink közül a legutolsó közlés óta egy kapott támogatást és a egy pályázat került tartaléklistára. Nyert a temető belső úthálózatának fejlesztése 4.975.378 Ft összegben, míg az óvoda udvarára játékok telepítésére beadott pályázat bár tartalmilag megfelelő volt, forráshiány miatt tartaléklistára került. Összesen tehát a programban nyertes három pályázatunkkal 13.775.931.-Ft  támogatásból tudunk fejleszteni.
Köszönjük szépen!  

 

2019. november 6.             
CSEMŐI HÍRMONDÓ - EGY ÚJ KEZDET                                 

Eddig bírtam… Tudomásul kellett vennem, hogy nincs egy teljes hetem minden hónapban arra, hogy elkészüljön az újság. Határidőre és figyelve a tartalomra és a formára is. Azt ígértem, hogy minden hónap első napján lapzárta, néhány nap alatt elkészül a lappéldány és a hónap közepéig ott lesz minden postaládában. Ezt öt éven át tudtam tartani, igaz, hogy egyre nehezebben. Segítséget kellett keresnem – és partnert találtam a a szerkesztési-tördelési munkákat elvégzésére - az Apáti Nyomda sietett segítségünkre,  akiknek ezúton is köszönöm, hogy vállalták a feladatot.    
A novemberi szám már kicsit megváltoztatott formában jelent meg.     

 

2019. november 4.             
DOLGOS HÉTKÖZNAPOK                                 

Szépen minden visszaáll a régi kerékvágásba. 
Véget ért a „kampány-választás-jogerő-alakuló ülés” folyamat – és olyan érzésem van, mintha semmi nem történt volna. Pénteken még dolgoztunk, aztán hétfőn folytattuk tovább.  
Jönnek a hiánypótlási felhívások, érkeznek statisztikai adatkérések, meg az ajánlatok Dormeo párnára, egész éjjen át tartó potenciára stb…
A feladatok adottak, a kollégák azonosak, a határidők meg telnek… Dolgozunk a volt vadászház épületében a szálláshely kialakítására beérkezett ajánlatok értékelésén, illetve kiküldtük az ajánlatkérőket a Magyar Falu Programban nyert karos rézsűzúzó ágvágó gép beszerzésére.
A testületi munka is újraindul, az első napirendeke között tárgyalják novemberben a képviselők az önkormányzat gazdálkodásának háromnegyedéves beszámolóját és elfogadásra terjesztjük elő a szociális tűzifarendelet.       

 

2019. november 2.             
A SZERETETBEN NINCS FELEJTÉS                                

„Sokféle temető van. Annyi, mint az ember és az ő bolondsága. Az egyik tele van az alakító művészet fenséges alkotmányaival. Sírboltok, emlékek, áhítat oltárai, remek szobrok, bölcsesség szülte, bánat sugallta sírversek, bölcs mondások. Tudomány és művészet és költői erők gyűjteménye. De én ezt nem nagyon szeretem. Eszembe sem jut, aki alant porlad. Eszembe se jut, aki fájdalmának vagy hiúságának tömegével, pénzének és a szokásnak súlya alatt ültette oda a műalkotmányokat. … Jobban szeretem a virágot a síron. A virág nem hazudik, nem hivalkodik, nem dicsekedik. Elhervad, mint a halott. … Aki a virágot ülteti és ápolja a síron: annak keze, szíve és lelke ott van a mellett, aki a sírban nyugszik. S ha már nem dobog a szív, ha már a lélek elrepült s a kéz is elszáradt: megszűnik a virág is. Minek élne tovább? Miért szórná illatát és sugarait? Ha már úgy sincs kinek.” Eötvös Károly

 

loader

Aktuális...

  

... BOLDOG ÚJ ÉVET!           
Csemő Község Önkormányzat és a Csemői Polgármesteri Hivatal minden munkatársa nevében kívánok MINDENKINEK egészségben, boldogságban, sikerekben, eredményekben és mosolygásban gazdag 2020-as esztendőt!               

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Az idei évben is folytatódnak a szokásos külterületi helyszíneken a polgármesteri fogadóórák a szerdai napokon. A pontos helyszínek, időpontok az eseménynaptárban olvashatóak. Minden héten hétfő délelőtt a Polgármesteri Hivatalban szintén fogadóórán várom a Kedves Ügyfeleket!   

 

... TÉL VAN!             
Kérem fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az autókon legyen téligumi, legyen benne üzemanyag és pléd. Az időjárás kiszámíthatatlan, ami megnehezíti a biztonságos közlekedést. Ügyeljenek a szürkeségben a láthatóságra is!