2020. március 16.               
FELÉBREDT A KORMÁNYHIVATAL                                           

Csak gratulálni tudok nekik!
Péntek éjszaka komoly óta helyzet van, döntések születnek minden településen, ráadásul nem „rutinfeladatot” kell megoldani, lakosságot is bevonva és hétvégén.  
Ehhez képest hétfő reggeltől (végre munkaidő van…) minden járási hivatali főosztály küldözgeti a tájékoztatóit.
Hol voltak a hétvégén? Ők nem annak az állami ellátórendszernek a részei, akik egy hete harsogják, hogy csak a hiteles, központi hírforrást osztogassuk? Tegnap összesen 10 közleményt kaptam, sok aláírás, dátum nélkül. Azt gondolták, hogy pakolgatom mindenhová és hogy tegnapra az a legfontosabb infó, hogy vigyázzon az idősebb korosztály, meg a kórházakban látogatási tilalom van… Ezt harsogja a média egy hete….
Sorra hoztuk a polgármesteri utasításokat arról, hogy lehetőleg ne jöjjön senki személyesen a hivatalba, a környező települések 90 %-ának kiadott közleményeit látva mindenhol bezárták a hivatalokat – hétfő reggel az első kormányhivatalos közlemények egyike az volt, hogy a járási ügysegédnek dolgoznia kell, erre az időre a hivatalnak nyitva kell tartania.
Komolyan mondom felháborító! És velünk szórakoznak, akik szintén a rendszer részei vagyunk?  
Szégyelljék magukat!

 

2020. március 13.               
HELYZET VAN!                                           

Veszélyhelyzet van érvényben a koronavírus miatt.
Most az a legfontosabb, hogy őrizzük meg a nyugalmunkat! Tudom, hogy nem egyszerű; tudom, hogy nagy a bizonytalanság és mindenkiben számtalan kérdés fogalmazódik meg.
Azzal nem segítjük a védekezést, ha egymásnak esünk, ha különböző teóriákat gyártunk és terjesztünk szóban is, különböző megosztásokkal is…  
Bízom az Operatív Törzs szakembereiben és iránymutatásaiban! Nem vagyok virológus, nem vagyok szakember – nem is akarom jobban tudni náluk, hogy mit, mikor és hogyan kell csinálni!
Azt ajánlom Nektek is:
- ne foglalkozzatok a pletykákkal,
- csak hivatalos forrásból tájékozódjatok,
- kövessétek az Operatív Törzs iránymutatásait.    
https://koronavirus.gov.hu/
Nőjünk fel a feladathoz, viselkedjünk felnőtt módjára!  

 

2020. március 11.               
ÉLESEDIK A HELYZET                                          

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt  a mai naptól. A Kormány 41/2020. (III.11.) rendelete nyilvános, ez az az intézkedés, amelyre a rendszerváltást óta nem volt példa, a legszélesebb körű jogosítványokat biztosítja az állami hatóságoknak a védekezéshez. A legfontosabb intézkedések:
Beutazási tilalom lesz Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból, ezekből az országokból senki nem léphet be Magyarországra, kivéve, ha magyarokról van szó. Nekik otthoni karantént rendelnek el két hétre, például sem boltba, sem gyógyszertárba nem mehetnek le; a karanténokról szóló határozatokat a határon megkapják.
Bezárják az egyetemeket, csütörtöktől, legkésőbb hétfőtől; az egyetemi oktatás csak távoktatásként történhet.
A 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják. Ez a gyárakra, munkahelyekre, éttermekre és bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, a szórakozóhelyekre, mozikra és színházakra azonban igen, függetlenül a nézők számától. Zárt kapus meccsek lesznek a futballban is.
Felfüggesztik a Határtalanul programot.
Megtiltják az iskoláknak a külföldi kirándulásokat.
A diákok nyári kéthetes külföldi nyelvtanfolyamát is egy évvel elhalasztják.
A technikai rendelkezéseket is könnyítik, így például a lejáró okiratokat (például személyik, jogosítványok) nem kell addig megújítani, amíg fennáll a vészhelyzet, azok érvényesek továbbra is.
Elővigyázatosságból az önkormányzat is lemondta a március 15-i községi ünnepséget…

 

2020. március 10.               
TESTÜLETI ÜLÉST TARTOTTUNK                                           

Két héttel az előző (költségvetést elfogadó) testületi ülés után újra ülést tartott a Képviselő-testület. A „gyorsaság” oka az volt, hogy január 29-én és 30-án teljes kormányhivatali ellenőrzést kapott a hivatal és a mini bölcsi. Megjöttek az ellenőrzési jegyzőkönyvek és megállapításoknak megfelelőn módosításra került a Csemői Nefelejcs Óvoda és Mini Bölcsőde szakmai programja továbbá a szervezeti és működési szabályzata. Módosításra került az önkormányzat helyi szociális rendelete, előírták, hogy a tanyagondnoki szolgálatról külön rendelet szülessen, valamint ki kellett egészíteni a tanyagondnoki szakmai programokat is – jogszabályi rendelkezésekkel. A „jegyzőség” és az óvodavezető elvégezte az előkészítő munkálatokat – így a testület egyhangú szavazással valamennyi előterjesztést támogatva elfogadta a módosításokat.
Természetesen az elfogadott rendelkezések, ahogy 2014-től valamennyi előterjesztés, jegyzőkönyv és rendelet is letölthető a települési weboldalról, a közérdekű adatok bannerre kattintva.        

 

loader

Aktuális...

  

... HELYZET VAN           
MAgyarország Kormánya rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett ki az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt. Veszélyhelyzetben redkívüli jogrend is érvényesül. A kialakult helyzetben az önkormányzati intézmények 2020. március 16-tól - visszavonásig érvényes működési rendjéről lakossági rtájékoztató jelent meg a települési weboildalon és a hivatalos közösségi oldalon.                

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!             
Kérem, hogy csak hivatalos hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék figyelemmel a hivatalos (https://koronavirus.gov.hu) kormányzati tájékoztató oldalt és Csemőre vonatkozóan az önkormányzat internetes és közösségi oldalainak közleményeit. 
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
2020. március 16-tól a polgármesteri fogadóórák szünetelnek. Elérhető vagyok telefonon, e-mailon, messengeren, viberen, pages alkalmazásokban, illetve a közösségi oldalakon. Kérem a megértésüket!     

 

... Telefon: (06-70)600-3844
   
 E-mail: polgarmester@csemo.hu
     facebook:https://www.facebook.com/drlakosroland/