2020. november 3.                  
EGY ÁLOM TELJESÜLHET... 

49.530.017.-Ft-ot nyertünk a Magyar Falu Program keretén a hivatal épületegyüttesének bővítésére.
Elkészülhet a jövő évben egy 235 négyzetméteres új, könnyűszerkezetes felépítmény az udvarban a könyvtár és piac épületei között. A jelenlegi árnyékoló fedést áttelepítve megmarad a piac-rész; a Petőfi utcai fronton a kialakult faluképhez illeszkedő takarással.
Egy régi álom valósulhat meg!
Csemőben nincs csarnok, nincs művelődési ház és ez a pályázati siker segít bennünket ahhoz, hogy a kultúra, a sport és a közösségi rendezvények fedett helyszínt kaphassanak.  
Nem pont így akartuk, de nagyon örülünk, hogy ennyi is sikerült, hiszen az elmúlt években semmilyen pályázati lehetőség nem volt. Az elképzeléseinket jelentős mértékben szűkítette az is, hogy 48.768.000 forint bruttó összeg állhat kizárólag rendelkezésre a teljes kivitelezéshez.
Nagyon jó lett volna, egy szabvány méretű (20x40 méter) csarnokot építeni a Sportcentrum környezetében egy élőfüves nagypálya mellett, de nagyon jó lesz nekünk így is.  
Köszönöm a projekt előkészítésében részt vett kollégáknak és a tervezőknek a munkáját!

 

2020. október 30.                 
NEM ÉRTEM... 

… mire várnak? 
Illetve pontosan értem, hogy az országot nem akarják leállítani, de a koronavírus kapcsán a számadatok napról-napra ijesztőbbek.
Korábban hivatkoztak arra is, hogy igazodunk más európai országok gyakorlatához, de más európai országok részleges, vagy idősávos korlátozásokat már bevezettek.
Mi meg? Jönni fog hétfőtől a fokozottabb ellenőrzés, az üzletekben, éttermekben… Így megyünk bele a jövő hétbe, amikor újra indulnak a köznevelési intézmények.  
Nyugalom volt a héten a faluközpontban, a szó pozitív értelmében. Nagyon kevés ember mozgott és érezhető volt, hogy mindenki, aki megy, az valami céllal indult útnak, nem voltak „csellengők.”
Jó lenne, ha ez így is maradna ezért a mai lakossági tájékoztatóban kéréssel fordultam a lakossághoz, mert frusztrál, hogy központilag nem történik semmi.
Ez a tájékoztató, ahogy a pandémiás helyzet alatti összes közlemény a települési weboldal kezdőlapjáról és a közösségi oldalakról is elérhető.    

 

2020. október 28.                 
ELKEZDŐDÖTT 

I. Állványok veszik körül a központi orvosi rendelő gyermekorvosi épületrészét. Ez a látvány, ha minden optimális bő egy hónapig fog tartani, hogy aztán egy szigetelt és kívülről felújított épület látványa maradjon.
Egy rossz hírem már van: az épület falát díszítő két kerámiakompozíciót nem sikerült egyben leemelni a falról, úgyhogy a homlokzati szigetelés felragasztása és a színezés után gipszből kiöntött ugyanolyan dekorációk kerülhetnek vissza a falra. Remélem, több váratlan dolog már nem lesz…
Felhelyezték a lábazati szigetelő elemeket is, így már az is látszik, hogy az épület mindhárom oldalán lévő rámpákat is szélesítenünk kell, mert a 20 cm-es szigetelő nagyon beszűkítette a közlekedést.

II.Elkezdődött a két csoportos mini bölcsőde építésének közbeszerzési eljárása is. 
Az ajánlattételre felkért öt vállalkozó november 9-én, 12 óráig teheti meg a kivitelezésre való jelentkezését az elektronikus rendszerben. Ez nem lesz egy egyszerű menet, erről az ajánlatok bontása és értékelése után részletesen is írni fogok.   

 

2020. október 26.                 
HEURÉKA!!!! 

Nem hittem volna, hogy ennyire elhúzódik a hivatal udvarába tervezett (és pályázott) rendezvényterem kapcsán a közútkezelői hozzájárulás beszerzése. Az építéshatósági eljárásban, hiánypótlás keretében kaptuk azt a feladatot, hogy szerezzük be az engedélyt, mert a hivatal közvetlen szomszédos ingatlan az országos közút részét képező Szt. István úttal. Az igaz, hogy 73 méterre található a közúttól a hivatali udvar, de akkor is…
Tekintettel arra, hogy nyerni szeretnénk, és a támogatás feltétele az építési engedély megléte, így nem volt kérdés, hogy nem vitatkozunk, hanem teljesítjük. Be is nyújtottam a kérelmet és egy helyszínrajzot is, megfizettem az eljárási költséget. Aztán jött a hiánypótlás, hogy addig van az… Teljes építési tervdokumentációt kérnek, komplett alaprajzzal, homlokzati metszetekkel, parkoló számítással. Annyira kedvem lett volna megkérdeni, hogy a belső elrendezési terv és a homlokzati terv ugyan minek, de ez csak egy csacska gondolat volt, mert tudjátok: nyerni szeretnénk, tehát beküldtem újra mindent. Megkértem a tervezőket, hogy a nagy méretű tervlapokat kicsinyítsék le úgy, hogy elektronikusan küldeni lehessen. Szerettek a feladatért…             
Három és fél hét után ma megjött az engedély. Igaz, hogy három oldalon sorolja, hogy a közutat miért is nem vehetem az építkezéshez igénybe, de nem is akarta senki.
És mivel még mindig nyerni szeretnénk, ezért gyorsan becsatoltuk az építéshatósághoz és várnám, hogy gyoooorsan megkapjuk az engedélyt, amit szintén gyooooorsan beküldünk a pályázat közreműködő hatóságához.

 

Havi naplóbejegyzések

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. FEBRUÁRBAN is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... RENDEZVÉNYEK NÉLKÜL    
A járványhelyzetre tekintettel, elővigyázatosságból NEM SZERVEZÜNK ÉS NEM RENDEZÜNK PROGRAMOT!