2019. október 22.            
SZELLŐ IMI                                    

Nagyon sajnáltam.
Vitte a szíve, újra és újra felállt, odaállt – sokan nem tették volna, ez Imi profizmusát mutatja.
Borzasztó érzés lehetett, ott állsz annak küszöbén, hogy értelmet kapjon a felkészülés összes verejtéke, sőt igazából sok év munkája, és ott egy másik ökölvívó veled szemben, aki akkor és ott jobb – és te nem tudsz mit csinálni…
Vérző fejjel és láthatóan megütve is állta a sarat, azt írtam neki a mérkőzés éjszakáján, hogy büszke lehet magára, mert utolsó töltényig harcolt a barikádon. Ezzel együtt a 6. menetben azért szurkoltam, hogy maradjon lent, nehogy valami komolyabb baja legyen.   
Tudom, hogy fel fog állni ebből a vereségből, tudom, hogy „kirúgja magát”.
Imi! Veled vagyunk, számíthatsz ránk, melletted állunk!  

 

2019. október 20.            
NEMZETI VÁGTA - 2019 - SZUBJEKTÍV                                   

Arra kérek tisztelettel mindenkit, hogy el ne keseredjen egy pillanatra sem azért, mert Tamás és Marokkó nem jutott az idén a vágta nagydöntőjébe. Van néhány dolog ennek kapcsán, amit szeretném, ha tudnátok!
Azzal kezdem, hogy Petrik Tamás egész ősszel azon őrlődött, hogy a tartalék lóval szabad-e elindulni a Pesten. A nyár elején „csak” jó ötletnek tűnt, hogy a Ceglédi Elővágtán tesztelje le Vicces testvérét Marokkót, mert közbejöhet sérülés, és akkor ne maradjunk paripa nélkül.
Vicces lábát (a jobb első lábának ínszalagjait) a nyár végén meg kellett műteni, a teljes gyógytartamra a doktor két hónapot mondott. A műtét után egy hétig semmit sem csinálhatott, utána két hétig csak léptetni lehetett fokozatosan, még a futószár sem jöhetett szóba – és már szeptember végét mutatta a naptár…
Nyilván Viccesben „benne volt” az egész éves munka ezzel együtt óriási kockázatot jelentett volna, ha a versenyen – nem teljesen egészségesen – elindult volna. Konkrétan az lett volna veszély, ha rásérül, akkor csak hobbi-ló lehet belőle. Marokkónak vannak erényei, de tudtuk, hogy nincsenek olyan képességei, mint Viccesnek.  Tamás úgy fogalmazott, hogy csoda kell a döntőhöz is. Tudjuk, hogy nem jött össze ezzel együtt megemelem a kalapom, mert az előfutamot megnyerték, így a 72-ből a legjobb 25 versenyló közé azért csak befértek, mai szerintem a csúcs volt.
Szeretném, ha azt is látnátok, hogy ez a verseny már csak nevében amatőr. A versenyzők többsége mára zsokék közül kerül ki, akik a lovaglást élethivatásszerűen űzik és kis túlzással alig 40-50 kilogramm súlyúak. Tamás szavaival élve olyanok a versenyzőtársak, mint az agarak… „Mi” úgy tudtunk az idei versenyre két kilót fogyni, hogy Tamás vett egy új nyerget, ami ennyivel könnyebb a réginél….
Tudjatok arról is, hogy mára felnőtt egy olyan lóállomány, mait kifejezetten a Vágtára tenyésztettek. 50 %-ban lehet telivér, és a másik 50%-ban a második felmenőben lehet telivér. Ezeknek a lovaknak a sebessége a felépítése és az idomítása is könnyebb, mint a „mezei” lovaké. Sőt! Tamás is nevel a birtokán egy olyan csikót, amiből két vagy három év múlva újra esélyes vágta-ló lesz. Üzlet lett a lovas-udvaroknak is, a tulajdonosoknak is. Az idei évben is volt olyan tulajdonos, akinek 10 lova volt érdekelt a döntőben.  Jelentős pénzdíj, és nagyban növeli a ranch-ek értékét, ha eredményes vágta lovat tudnak kinevelni.
Szóval, még a két-, három évvel ezelőtti helyzethez képest is jóval összetettebb lett ez a verseny, ami várható is volt. Ezért fontos, hogy megbecsüljük a 2016-os második helyet, a 2017. évi győzelmet és azt is, hogy kis túlzással a legelőről összeszedett, igaz nem rossz vérvonalú, de alapvetően ugró-ló Marokkóval Tamás ott tudott lenni a legjobb 25 között.                

 

2019. október 16.            
FANTASZTIKUS                                  

A mai napon felkerestek a holland nyelvű csemői közösség képviselői, hogy gratuláljanak a nemzetközi környezetszépítési verseny ezüst-díjához és ajándékot is hoztak CSEMŐNEK!
Azt írták: „… Felajánljuk mi, holland nyelvű Csemőiek a falunak ezt a 3600 holland tulipánhagymát, mert örülünk, hogy itt lakhatunk. Reméljük, jövőre a lakosok és a falu vendégei egyaránt gyönyörködhetnek a virágokban. Szeretnénk még sokáig élvezni a település szépségét, és számíthat Csemő ránk is az együttműködésben, például a szemétgyűjtési társadalmi munka formájában…”
Ez csak egy részlet abból a levélből, amit nálam hagytak és amit meg fogok jelentetni a Hírmondóban.  
Hihetetlen hálás vagyok már a gondolatért is! Nem volt elvárás, nem volt nekik kötelező, mégis gondoltak arra, hogy a közösség részként köszönetet mondjanak és még adjanak is. Az ajándék 3600 holland tulipánhagymát a központban és a zöldhalmi tájháznál, közösségi háznál is kiültetjük.    
Ezekért a dolgok (is) tudnak nagyon sok erőt adni!  

 

2019. október 14.            
VALLOMÁS                                  

Bevallom Nektek, hogy volt egy fogadalmam!
Azt ígértem meg magamnak, hogy a választások után a Csemőről őszintén zárt csoportból törlöm magam.  A másik zárt csoportba (Csemőről őszintébben) be sem léptem már.    
Őszinte leszek, sokszor idegesítettek a bejegyzések, kommentek. Beleálltam a ciklus elejétől, hogy ha olyan minősítések, vagy égbekiáltó ökörségek voltak leírva, akkor próbáltam érvelni, magyarázni. A legtöbb esetben az lett a vége, hogy törölték a posztot. Órákat töltöttem esténként azzal, hogy érthetően és higgadtan magyarázzam a saját álláspontomat, legtöbbször fölöslegesen.    
Írtam erről a választási üzenetemben is, hogy aki engem keres, vagy nekem akar üzenni, annak több lehetősége van, hogy elérjen. Ha nem is tudom felvenni a telefont, igyekszem mindenkit visszahívni, válaszolok inkább néhány órán, mint napon belül.
Döntöttem és töröltem magam!  
„Nem volt könnyű, de döntöttem…  Eddig nem volt semmi, hogy jónak látnám, hogy ki érdemes lenne menni!”  Hogy érthető legyen az előbbi mondat:  https://www.youtube.com/watch?v=bsBxf8F-PFk

 

loader

Aktuális...

  

... BOLDOG ÚJ ÉVET!           
Csemő Község Önkormányzat és a Csemői Polgármesteri Hivatal minden munkatársa nevében kívánok MINDENKINEK egészségben, boldogságban, sikerekben, eredményekben és mosolygásban gazdag 2020-as esztendőt!               

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Az idei évben is folytatódnak a szokásos külterületi helyszíneken a polgármesteri fogadóórák a szerdai napokon. A pontos helyszínek, időpontok az eseménynaptárban olvashatóak. Minden héten hétfő délelőtt a Polgármesteri Hivatalban szintén fogadóórán várom a Kedves Ügyfeleket!   

 

... TÉL VAN!             
Kérem fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az autókon legyen téligumi, legyen benne üzemanyag és pléd. Az időjárás kiszámíthatatlan, ami megnehezíti a biztonságos közlekedést. Ügyeljenek a szürkeségben a láthatóságra is!