2019. október 13.            
KÖSZÖNÖM                                 

Szeretnék köszönetet mondani azoknak a választópolgároknak, akik elmentek szavazni és voksaikkal döntöttek a régi-új Képviselő-testület összetételéről. A véleménynyilvánítás ugyanis itt kezdődik!
KÖSZÖNÖM A VÁLASZTÓPOLGÁROK RÁM ADOTT TÁMOGATÓ SZAVAZATÁT!
Igyekezni fogok a jövőben is, hogy a bizalmat megszolgáljam!
Köszönöm a Szavazatszámláló Bizottságok tagjainak, a Helyi Választási Bizottság tagjainak és a Helyi Választási Iroda munkatársainak a szakszerű és kitartó munkavégzését!
Köszönöm a jelölteknek, hogy vállalták a megmérettetést, és GRATULÁLOK a megválasztott képviselőknek!
A részletes választási eredményeket a települési weboldal kezdőlapjáról le tudod tölteni.  

 

2019. október 9.            
MOSTOHAGYEREK...                                 

Olyan hülye vagyok, hogy felhúzom magam egy-egy ember butaságán, de nem nagyon tudok kibújni a bőrömből.
A mai napra rendelt csodálkozásom tárgya a mostohagyerek kifejezés. Az egyik kommentben olvasom – természetesen a választás kapcsán és természetesen zárt csoportban –, hogy a külterületen élők eddig mostohagyerekek voltak.
Hát b…. meg!
Annyira szeretnék belelátni a hozzászóló fejébe! Annyira szeretném tudni, hogy mire gondol és miért érzi így? Kitől és mit vár?  El nem hiszem, hogy egy képviselő-jelölttől várja a „mostohagyerek” státusz megváltozását…
Két kérdéskörben tapasztalom rendszeresen a tudatlanságot és az ebből fakadó hangulatkeltést: dűlőút és a szemétszállítás.  
Járhatatlan dűlőút? Mint a Colombo felesége… Hol? Melyik? Egyet sem írnak, egyet sem fényképeznek! Igen, Csemőben homok van, így a dűlőút is homokos! Milyen lenne? Ha gréderezünk, akkor a homokot lazítjuk és igazítjuk, a művelet végén nem lesz belőle se kő, se aszfalt. Ha nincs útburkolat az a baj, ha van, az is baj, mert úgy száguldoznak, „hogycsakna”.  
Fúúúú… Már eljutottam arra szinte, hogy üvölteni tudnék!
Szemétszállítás.  Igényfelmérésen 7 fő jelezte, hogy fizetne érte. A 3500 külterületi lakosból. A fogadóórákon mindig kérdés – ajánlottam, hogy vegyen zsákot a hivatalban és kiteheti a belterületre hétfőnként. De jó - szólt a válasz! Tudjátok az elmúlt két évben hány zsákot adtunk el?  Egyet, azaz egyetlen darabot egy olyan új beköltözőnek, aki bemutatkozni jött és a beszélgetés közben érintettük ezt a témát…
Basszus! Keress már egy másik települést, ahol INGYEN adhatsz le szemetet! Szólj, ha találtál!
Az utolsó kérdésem! Azok a mohikánok, akik alkalomszerűen az interneten beleömlengik, hogy fizetnének – azok közül jelentkezzen már nálam egy ember is, aki vállalná a fizetést és már fizetett is! Eszébe jutott–e bárkinek is, hogy helyben is vannak vállalkozók, akiknek ha szól és fizet, akkor elviszik a szemetét. Hogy látnám hát a fizetési készség mellett a képességet is!

 

2019. október 7.            
FALUGYŰLÉSEK - SZUBJEKTÍV                                 

Tulajdonképpen különösebb meglepetés nélkül zajlottak a gyűlések mindkét helyszínen. Szombaton még okozott kisebb forgószelet Mikebuda Grófnőjének érkezése, majd a kezdés előtti távozása is, így azon, hogy vasárnap már meg sem jelent – nem kellett csodálkozni.
Ami nekem nagyon furcsa volt: az a lakossági érdektelenség. Zöldhalomban konkrétan10 fő alatt volt a hallgatóság, ami nem lett volna baj, ha a bemutatkozás utáni első kérdés nem azt vitatja, hogy miért nem járnak rendszeresen a képviselők Zöldhalomba… Alpolgármester úr elmondta, hogy másfél évig tartott (volna) fogadóórát a közösségi házban, ha jöttek volna… Három alkalommal tartottunk ott testületi ülést – emlékeim szerint összesen nem voltak tíz fő érdeklődő, s most a falugyűlés sem volt vonzó…
Voltak érdekességek a jelölti bemutatkozások során, bár valószínű, hogy ezek csak nekem voltak furcsák. Nehezen értelmezhető egy jelölttől, ha azt mondja, hogy „nem tudom, hogy van”, „nem tudom lehet-e” – de mondja… Miért nem tudja? Vagy akkor, ha nem tudja, miért mondja, ahelyett, hogy informálódna, kérdezne…
Lehet, hogy azért vagyok ilyen „érzékeny”, mert pont annyit kértem a választási üzenetemben, hogy kommunikáljunk! Nem azért, mert én mindent tudok, hanem azért, mert én dolgozom benne minden nap és ne ötletelgessünk akkor, ha vannak tények, számok!
A kérdésem költői... Arra nagyon kíváncsi lennék, (bár tudom, hogy sosem kapok választ...), hogy a megjelent választópolgárok gondolkodásában a jelöltek bemutatkozása okozott-e olyan változást,  ami szavazatban is jelentkezik…

 

2019. október 3.            
HÍRMONDÓ - OKTÓBERI SZÁM                                 

Sokat gondolkodtam azon, hogy az Európai Virágos Városok és Falvak eredményhirdetéséről hogyan jelenjen meg tudósítás és formailag, hogyan nézzen ki az újság formailag. Azt tudtam, hogy a címlapra akarom az eredményt, azt meg szerettem volna, ha színes oldalon jelenik meg.   
Ebből alakult ki a dupla borító ötlete. Az első kettő és az utolsó kettő oldal szól az eredményhirdetésről - színesben. Akár le is választható a törzsújságról a külzet. Nekem teszik ez a megoldás, remélem Nektek is tetszeni fog…     
Még annyi szubjektivitást engedjetek meg! Nagyon BÜSZKE vagyok arra, hogy a Csemői Hírmondó, a ciklus alatt minden hónapban, a hónap első felében megtudott jelenni, hitem szerint változatos és mindig AKTUÁLIS tartalommal.  Ezt ígértem, ezt vállaltam és teljesítettem!

 

loader

Aktuális...

  

... BOLDOG ÚJ ÉVET!           
Csemő Község Önkormányzat és a Csemői Polgármesteri Hivatal minden munkatársa nevében kívánok MINDENKINEK egészségben, boldogságban, sikerekben, eredményekben és mosolygásban gazdag 2020-as esztendőt!               

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Az idei évben is folytatódnak a szokásos külterületi helyszíneken a polgármesteri fogadóórák a szerdai napokon. A pontos helyszínek, időpontok az eseménynaptárban olvashatóak. Minden héten hétfő délelőtt a Polgármesteri Hivatalban szintén fogadóórán várom a Kedves Ügyfeleket!   

 

... TÉL VAN!             
Kérem fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az autókon legyen téligumi, legyen benne üzemanyag és pléd. Az időjárás kiszámíthatatlan, ami megnehezíti a biztonságos közlekedést. Ügyeljenek a szürkeségben a láthatóságra is!