2020. január 6.              
HÁT ELKEZDŐDÖTT...                                        

… mármint a boldog új évben is teljes körű munka.
Újra teljes létszámban a csapat: a lányok az irodákban, a fiúk és a lányok az udvarban és a teljes területen teszik a dolgukat. Az első munkanapjait azzal töltöttük, hogy összeszedtük a szemetet a közterületi részeken és az utak mentén.
Azt hiszem, amíg élek, nem fogom megérteni, hogy miért dobják el a sörös, üdítős üvegeket az út mentén. Mi viszi rá embereket (embereket?) arra, hogy eldobja, kidobja? Ha üres, már nem az övé? Nem zavarja a szemét, mikor legközelebb arra autózik, vagy kerekezik? A kérdések költőiek – csak egyszer kapnék el valakit…
A januári kiemelt feladata a fizikai állománynak a szociális célú tűzifa házhoz szállítása, a hivatalban pedig a ciklusra vonatkozó gazdasági program és a költségvetési koncepció tervezeteinek összeállítása.

 

2020. január 4.              
HÍRMONDÓ-HELYZET                                        

Nálam a fogadalmak ideje nem az újévre, hanem már az október 13-i választások napjára esett. Két dolgot ígértem meg magamnak és a környezetemnek. Az egyik vállalásom az volt, hogy a legnagyobb közösségi oldalon kilépek a csemői zárt csoportokból. Ez két kattintással meg is történt még a választás éjszakáján. Ezzel a lépéssel az volt a célom, hogy a velem kommunikálni szándékozókat azokra a „csatornákra” irányítsam, ahol velem lehet beszélni.    
A másik ígéretem az volt, hogy a Csemői Hírmondó havilap tördelését átengedem másnak. Nagyon szerettem, de egy hetet elvitt a hónapból az újság elkészítése, ez nagyon sok… Tavaly november óta az Apáti Nyomda végzi a tördelési feladatokat.
Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy oldalanként összeállítom az anyagokat, lementek hozzá képeket és illusztrációkat – a nyomda pedig betördeli. Így most „csak” két napom megy el. Kicsit lelkiismeret-furdalásom is van, mert már „csak” össze kell állítani a lapokat, ami egyrészt kihívás, másrészt nem olyan sok idő – de a fogadalom, az fogadalom….      
Jövő hét közepére várhatóan az internetre fel tudom tölteni a januári lapszámot.

 

2020. január 1.              
AZ ÚJ ÉVRE, SZERETETTEL...                                       

BUÉKSAJÁTWEB2019. december 29.             
HANGSZÓRÓ-HELYZET 2019.                                       

Az idei volt az első év 2015 óta, hogy nem tűnt el a betlehemből a hangszóró…. 
A történeti igazság kedvéért minden évben meg is került. Hol a hivatal lépcsőjére tették vissza, hol a Mészáros utca egyik telkére tették le, hol a Dózsa téren találtuk meg. 
Fejlődünk… Az idei teljes díszkivilágítást „megúsztuk” annyi kárral, hogy a zöldhalmi, a Tájháznál lévő nagy buszmegállóból tűnt csak el két színes LED reflektor. Konkrétan ellopták. És az a furcsa, hogy azt vitték el, amihez létra kellett és szerszám. A buszvárótól néhány méterre elérhető magasságban volt fényfüzér színes (karácsonyfán) és egyszínű (kerékpártárolón) is – ezek épségben maradtak.
Azért várom azt az évet, amikor hiba nélküliek leszünk!  


loader

Aktuális...

  

... BOLDOG ÚJ ÉVET!           
Csemő Község Önkormányzat és a Csemői Polgármesteri Hivatal minden munkatársa nevében kívánok MINDENKINEK egészségben, boldogságban, sikerekben, eredményekben és mosolygásban gazdag 2020-as esztendőt!               

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Az idei évben is folytatódnak a szokásos külterületi helyszíneken a polgármesteri fogadóórák a szerdai napokon. A pontos helyszínek, időpontok az eseménynaptárban olvashatóak. Minden héten hétfő délelőtt a Polgármesteri Hivatalban szintén fogadóórán várom a Kedves Ügyfeleket!   

 

... TÉL VAN!             
Kérem fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az autókon legyen téligumi, legyen benne üzemanyag és pléd. Az időjárás kiszámíthatatlan, ami megnehezíti a biztonságos közlekedést. Ügyeljenek a szürkeségben a láthatóságra is!