2021. január 4.                  
TANULÓPÉNZ

Olykor hatalmas arccal tudom osztani az észt és írom is azt, ami nem tetszik, bírálom a rendszer működését.   
Ezúttal csak magamra mutogathatok és a hatalmas arcom is jelentősen kisebb lett, mert a saját, tökéletesnek hitt rendszerem - hibás.  
Többször írtam már, hogy milyen büszke vagyok a települési weboldalra, és nemcsak a kinézetére, hanem a tartalmára, folyamatos frissített állapotára is.
A közérdekű adatok menüpontban is folyamatosan töltögettem 2014-től a rendeleteket, határozatokat, testületi ülések jegyzőkönyveit.
Még az ünnepek előtt egy lakossági észrevétel kapcsán teljesen lefagytam…  Jelezte az ügyfél, hogy nem találja a rendelet-keresőben a helyi rendeletet. Lepróbáltam én is – és teljesen igaza volt, a kereső nem adott találatot sem betűre, sem dátumra.
Gyors nyomozás után kiderült, hogy a program hibátlanul működik, a hiba bennem van, aki azt hitte, hogy a közérdekű adatok közé való feltöltés a rendeletkereső adatbázisban is megjeleníti a feltöltött rendeleteket.
Egy életre megtanultam, miután a két ünnep között évenként és egyenként lementettem a feltöltött döntéseket, amiket aztán egyenként újra felvittem a másik adatbázisba.
Mondtam már, hogy most már újra tökéletesnek látom a weblapunkat?        

 

2021. január 1.                  
LEGYEN JOBB ÉVÜNK!

Kedves Csemőiek!
A 2020-as esztendő egy évvel ezelőtt olyan varázslatosnak tűnt, már csak az évszám különlegessége okán is. Akkor még nem sejtettük, hogy a bizonytalanság, a keserűség és a gond lesz jellemző a mögöttünk hagyott évre. 
Megjósolni nem lehet, hogy milyen lesz a 2021-es esztendő…
Van egy minden tekintetben kiszámíthatatlan vírus közöttünk.
Ilyen körülmények között kell egymásra figyelve és vigyázva, együtt továbbmenni a megkezdett úton, és közösen kitalálnunk azt, hogyan lehet mindannyiunknak boldogabb éve. Semmiképpen nem újabb konfliktusokra van szükség, hanem a közöttünk lévő különbségek megértésére és elfogadására.
Vírus ide vagy oda…
Kívánok mindenkinek jó egészséget, türelmet és sikereket az új esztendőben! 
2021-ben is vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

2020. december 30.                  
HÁT, EZÉRT...

Két nappal ezelőtt „sírtam” kicsit, hogy milyen jó lett volna legalább a mini bölcsi támogatása ügyében engedélyező választ kapni még az ünnepek előtt a Pénzügyminisztériumból.
Mára azt is tudom, hogy miért nem érkezett semmi.
Bár még a hónap elején beadtuk – előre egyeztetve a szükséges szakmai tartalmat - a kérelmünket elektronikusan, majd december 8-án jött egy email, hogy szíveskedjünk postai úton is megküldeni az összes mellékletet lehitelesítve.
Azóta, egészen a mai napig semmi hírünk nem volt a kérelmünk sorsáról. Ma felhívott az ügyintéző, hogy miért nem teljesítettük a megkeresést, nem küldtünk postán semmit.
Természetesen azonnal elküldtem neki a postai feladás igazolását, sőt az étvétel igazolását is - december 11-én átvették a nem is vékony anyagot, lévén, csak talpas nagyalakú borítékba fért bele a teljes dokumentáció. Ezek után már az ügyintéző is megtalálta, hurrrrá!    
Csak azt nem értem, hogy eddig nem is keresték? Nem gondolták, hogy miután én kérek, így teljesítem a kérelem elbírálásához kért adatszolgáltatást?
Ezzel az is eldőlt, hogy még januárra is necces lesz, hogy választ kapjunk…  

 

2020. december 28.                  
HÁT, KIMARADTUNK...

... a Jézuska idén nem hozott az önkormányzatnak pénzügyi segítséget. 
A karácsony előtti pár napban összesen nyolc Magyar Közlöny jelent meg és én, mint egy őrült folyamatosan frissítettem a tartalmat és kerestem magunkat a listában. 
Hogy mit vártam? 
Két dologban is reménykedtem: az egyik a mini bölcsi kapcsán kiegészítő pénzügyi segítség. Erre vonatkozó kérelmünket benyújtottuk a Pénzügyminisztériumba. 
Az már korábban is félelmünk volt, hogy az idő előrehaladtával a 2017-ben készített és 2018-ban benyújtott költségvetés nem lesz elégséges egy évekkel későbbi, esetünkben 2021-es kivitelezéshez, továbbá azt is tudtuk, hogy pályázati siker esetén lesznek olyan többlet-költségek, mint pl. a háromfázisú áram lekötése, vagy a kiviteli tervek elkészítésének költsége – amelyek nem voltak a pályázatban tervezhetők, de szükséges kiadások.   A fentiek alapján Csemő Község Önkormányzata képviseletében a Bölcsőde fejlesztési program a Támogató Okirat módosítását kezdeményeztem a projekt költségvetési tervének módosítása, a projekt megvalósításához szükséges támogatás és saját forrás növelése a kivitelezési közbeszerzési eljárás eredménye, a megkötött szolgáltatási szerződések alapján. Kérelmeztük a Támogató Okiratban szereplő támogatási összeg növelését 6.400.000 Ft-tal, amely növekmény az eredeti támogatási összeg 8,53 %-a. Azt reméltem, hogy a karácsonyra megjöhet a pozitív tartalmú válasz.  
A másik pedig az örök téma: a kerékpárút megvalósításának ügye… 
Erről írtam november 13-i bejegyzésemben is – és őszintén reméltem, hogy telefonok, a megkeresések eredménye egy támogató határozat formájában karácsonyra a települési fája alá kerülhet.
Ez sem így lett. 
Van még néhány nap az évből, hátha… 
Hátha nem kell újra megállapítanom azt, hogy minden pofára megy…

 

Havi naplóbejegyzések

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. FEBRUÁRBAN is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... RENDEZVÉNYEK NÉLKÜL    
A járványhelyzetre tekintettel, elővigyázatosságból NEM SZERVEZÜNK ÉS NEM RENDEZÜNK PROGRAMOT!