2020. május 14.                
DILEMMA VAN                                           

Ezúttal a rendezvényeink kapcsán. Arról már írtam korábban, hogy az idei évben azt terveztük, hogy újra minden rendezvényünket régi nagy fényében tartunk meg. Már az év elején nagyon sok fellépést lekötöttünk – aztán jött a járványhelyzet.
A virágvásár kompletten elmaradt, és jelenlegi helyzet szerint ugyanez a sors vár a falunapi rendezvényre is. Hetek óta tartja magát az a központi utasítás, hogy augusztus 15-ig az 500 főnél nagyobb programok nem tarthatók meg. Ez idáig sajnos világos…
Bajban az augusztus 20-i rendezvénnyel vagyok, amit a mostani tudásunk szerint megrendezhetünk. Eredetileg az új kenyér ünnepére egy olyan produkciót terveztünk, amihez egész tavasszal próbálni kellett volna – ami nem volt lehetséges. 20-ára nem kötöttem le sztárfellépőt sem, hiszen az esti előadás lett volna az ünnepség csúcspontja. Nem titkolom tovább, mit szerettünk volna - élőben a nagykőrösi Körszínház művészei a csemői iskolásokkal és népdalkörrel kiegészítve élőben előadta volna a János vitézt. Nagy díszletek, több színpad, komoly fény- és hangtechnika- ez volt a terveinkben. A színházzal úgy állapodtam meg, hogy az egész produkciót áttesszük jövőre…
Próbáltam műsorszervezőknél érdeklődni, hogy van-e szabad előadó, de ahogy mi pl. a falunapra, úgy más települések augusztus 20-ára már korábban lekötöttek művészeket.
Jelen állás szerint ott tartok, hogy az államalapítást szerényen, de a napján ünnepelnénk, és augusztus 22-én tartanánk egy egynapos rendezvényt nagy színpaddal, sztárvendégekkel, tűzijátékkal. Az előadók és a program összeállításán gőzerővel dolgozunk.
Ami még biztosnak látszik, hogy készülhetünk a szeptember 12-ére tervezett szüreti bál és felvonulás megrendezésére. Eddig látunk ma…

 

2020. május 12.                
CSEND, REND, NYUGALOM...                                           

Tudjátok, hogy milyen jó érzés ez?
Hogy nincs hangoskodás, nincs értetlenség, nincs hangulatkeltő okoskodás?
Igen, mindenkinek megvan a véleménye, mert én is beszélgetek azért sokakkal. Igen nem egyformán ítéljük meg a veszélyhelyzeti válságkezelést – de ez természetes is.
Mindenki vette tudomásul, hogy ez a tavasz nem olyan, mint, ahogy eddig éltünk. És azt is, hogy nem tudjuk mikor és hogyan ér véget ez a vírushelyzet. Csemőben azt érzem, hogy mindenki türelmesen kivár.
Tudjátok, hogy milyen jó érzés ez?

 

2020. május 8.                
MAGYAR FALU PROGRAM 2020.                                           

Újabb pályázatokat adtunk be. A veszélyhelyzet ellenére a Program nem állt le, így a megjelent felhívásokra két újabb pályázat került benyújtásra a Magyar Államkincstárhoz.
A zöldhalmi településrészen, a Mikebudai úton, két rossz állapotú útszakasz, összesen 560 m hosszon történő burkolat felújítását tartalmazza az egyik pályázatunk, beleértve a Ceglédi úti közúti csatlakozást is. Siker esetén a megvalósítás során profilírozásra kerülnek a hiányzó padkák is.  A projekt teljes költsége: bruttó 29 967 223,86.-Ft, amely összeg 95,21 %-a fordítható kivitelezésre, 4,79 %-a tervezés, műszaki ellenőrzés és a projekt menedzsment költségére számolható el.             
A másik intézkedéssel a központi egészségház gyermekorvosi rendelőjének építészeti felújítását, az épületrész energetikai korszerűsítését és valamennyi rendelőt megújuló energiával ellátó napelemes rendszer telepítésére pályázunk. A projekt bruttó összköltsége bruttó 24.740.947,47.-Ft, itt 6,93 %-nyi rész fordítható járulékos költségekre. 
Összeállítottuk továbbá egy komplett anyagot az óvoda udvarának játszótéri eszközfejlesztésére (készen vannak a tervek, a műszaki leírások és a költségvetések is…) – ennél a célterületnél már csak arra várunk, hogy a beadási határidő megnyíljon…
I LIKE CSEMŐ!

 

2020. május 6.                
ELLENŐRZÉST KAPTUNK                                          

Vészhelyzet ide, kijárási korlátozás oda – ma vendégeink voltak, akik a külterületi dűlőút pályázat végeztek ellenőrzést. Arra voltak kíváncsiak, hogy a pályázatban beszerzett két gép megvan-e, és egyezik-e az a gyári, gyártási szám, amit a vétel kapcsán lejelentettünk. Megtekintették az elkészült négy útalapot is, elégedetten nyugtázták, hogy azok is helyükön vannak, s bár elég lett volna egy projekttáblát kihelyezni (ez meg is történt a hivatal aulájában) - minden dűlőút elején is fényképezhettek. Az ellenőrzésről jegyzőkönyv készült, ami hiányosságot nem állapított meg.    
Ez kifejezetten pozitív élmény volt – örülök, hogy láttam, így is lehet!  

 

loader

Aktuális...

  

... HELYZET VAN           
MAgyarország Kormánya rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett ki az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt. Veszélyhelyzetben redkívüli jogrend is érvényesül. A kialakult helyzetben az önkormányzati intézmények 2020. március 16-tól - visszavonásig érvényes működési rendjéről lakossági rtájékoztató jelent meg a települési weboildalon és a hivatalos közösségi oldalon.                

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!             
Kérem, hogy csak hivatalos hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék figyelemmel a hivatalos (https://koronavirus.gov.hu) kormányzati tájékoztató oldalt és Csemőre vonatkozóan az önkormányzat internetes és közösségi oldalainak közleményeit. 
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
2020. március 16-tól a polgármesteri fogadóórák szünetelnek. Elérhető vagyok telefonon, e-mailon, messengeren, viberen, pages alkalmazásokban, illetve a közösségi oldalakon. Kérem a megértésüket!     

 

... Telefon: (06-70)600-3844
   
 E-mail: polgarmester@csemo.hu
     facebook:https://www.facebook.com/drlakosroland/