SZÉPEN ALAKUL A SPORTCENTRUM

Finisébe érkezett a Sportcentrum idei évi fejlesztése. Kell is, hogy időarányosan jól álljunk, mert két hét múlva itt a Falunap, és a focitorna.

Tulajdonképpen elkészült a homokos strandröpi-pálya, körülötte a járdával. Minden közlekedő útvonal egységes, viacolor burkolatot kapott. Megérkeztek a világítótestek oszlopai, már csak felállításra, és a bekötésre van szükség. Szintén megérkeztek a megrendelt eredményjelző táblák is, valamint a lelátóra szerelhető székpalástok is.

A jövő héten már elpakoljuk a megmaradt, fölöslegessé vált anyagokat, mert készülünk arra is, hogy jön a „gyermekek rohama”, lévén minden szempontból befejeződött számukra az idei tanév.

Természetesen mi is igazodunk a pályák használata vonatkozó megnövekedett igényekhez, így a nyári szünidő alatt, június 22-től – augusztus 30-ig, reggel 9-től este 22 óráig tart majd nyitva a Sportcentrum. 

KÁTYÚZTUNK...

Bár a tél nem igazán volt kemény, ennek ellenére a szilárd burkolatú útjainkon a tavasz végére több kisebb-nagyobb kátyú éktelenkedett.

Az ősszel már alkalmazott hidegaszfaltos technológiával megtörtént a külterületi útjaink kátyúzása. A feladatot, ahogy az ősszel is, ezúttal is a hivatal dolgozói végezték a Mikebudai úton több helyen, a Fő úton, az Iskola dűlőben, és a Balla dűlőben. A buszforgalom miatt fontos utunk a Bogdán Iskola dűlő, melyet szintén aszfaltoztak a fiúk. A jövő héten a belterületi utakat nézzük át, és javítjuk is. 

PÁLYÁZATI "MATEMATIKA"

Néhány napja ott hagytam abba, hogy a pályázatok kapcsán konkrét számadatokat ígértem.

Nos, az egészségügyi intézmény felújítása jogcímen pályázatonként 30 millió, sportfejlesztési célra, a mindennapos testnevelés biztosítására egy pályázó 20 millió forint fejlesztési forrást igényelhet.
A pályázati önerő intézkedési címenként különböző, a rendelő fejújításához 5%-os, a sportfejlesztéshez 15%-os önerő biztosítása szükséges.
A zöldhalmi rendelő felújítása (építészeti, orvos eszköz, informatikai eszköz és bútorzat együtt) a bekért ajánlatok alapján bruttó 31.535.746.-Ft, amelyből a támogatási rész 29.958.958.-Ft, az önerő 1.576.788.-Ft.
Az iskolai sportudvar-fejlesztést úgy képzelem, hogy új, de vastagabb gumiburkolatot kapa pálya teljes területe, továbbá a futófolyosó is. A pályára felfestésre kerülne a szabvány kosárlabda pálya is két, mobil palánkkal. Pótolnánk egyben a kandeláberekről kitelepített fényforrásokat is. E projekt teljes költsége 16.894.937.-Ft, melyből 14.360.695.-Ft érhető el támogatásként, így az önerő 2.534.242.-Ft lenne, ha a pályázati célt a döntéshozók támogatásra érdemesnek találják. Mindkét pályázat önereje a költségvetési tartalékból finanszírozható.

VENDÉGEM VOLT A MAGYAR KÖZÚT PEST MEGYEI IGAZGATÓJA...
…annak kapcsán, hogy kihelyezésre került a LED-es közlekedési tábla az Ereklyési-Ceglédi út kereszteződésébe. Igazgató Úr is megállapította, hogy a LED-es felületet kevésbé látszik úgy, hogy közvetlen előtte van a zöld színű településirányokat jelző tábla. Így engedélyt kaptunk, hogy a LED-es táblát a baloldalra áttelepítsük, ezt már a jövő héten el is végzik.

Közösen bejártuk a Ceglédi út zöldhalmi szakaszát, és támogatásáról biztosított bennünket abban, hogy oda is kerülhessenek sárga keretű veszélyt jelző, illetve a sebesség csökkentésére figyelmeztető táblák. Optimista vagyok, de nyugtával dicsérem a napot… Hát még, ha sikerülne az ovi elé is zebrát tenni…

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A járványveszély csillapodik, fokozatosan visszatér az életeünk a veszélyhelyzte előtti mindennapokhoz. A "maradj otthon" feladatát a "tarts távolságot" ajánlás betartása váltotta fel.                

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
Júniusban is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a t4eleplülési weboldalon és itt az eseménynaptárban is olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy ebben  a hónapban június 16-án, kedden a zöldhalmi közösségi háznál, június 17-én, szerdán a 12. sz. boltnál és június 24-én szerdán a hantházi boltnál várok szeretettel minden érdeklődőt. A kezdfési időpont minden esetben 15.00 óra. A kinti helyszínek mellett minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a Községházán is tartok fogadóórát.      

 

... TRIANON 100   
Feltölésre kerültek a csemői weboldalra a TRIANONI megemlékezésen készült képek! Azoknak,akik ott voltak és azoknak is,akik nem. A képbemutató aa teljesség igénye nélkül készült. A weboldal Képtárában a korábbi rendezvények képei mellett csemői programok és nevezetességek képei is elérhetőek.