2020. május 2.                
KEZDŐDIK?                                          

Ahhoz képest, hogy eredetileg ma és most a virágvásáron kellett volna tennünk-vennünk egész nap, egész aktívra sikeredett a karantén miatt elmaradt rendezvény szombati napja.
Kivételesen nem én találtam ki magamnak munkát – megtette azt „Csemő nagy barátja”! Hűséges olvasóim emlékezhetnek rá – igaz évekkel ezelőtt volt első és utolsó közös kalandunk. Azóta úgy éltünk ezen a nagyvilágon, hogy van hely mindkettőnknek, elfértünk a másik nélkül.  
Nevezett személy egy újságíró, illetve maradjunk annyiban, inkább csak egy tollnok.     
Azt találta ki szombati szórakozásul, hogy a veszélyhelyzetben, amikor mindenki tudja, hogy a települések egymástól eltérő szabályokat alkothatnak a helyi viszonyoknak megfelelően a védekezésben – szóval akkor szembeállít két települési szabályzást és gyakorlatot. Úgy, ahogy csak ő tudja – csak a tények zavarják. Mondjuk, joga van ahhoz, hogy hülyeséget írjon!  És az sem érdekli, hogy ezt mások is látják és olvassák.
Bár nem hiányzott, de természetesen „beleálltam” a beszélgetésbe, ami rendkívül rövid ideig tartott, mert a válaszomat követően letiltott. Ugyanolyan „korrekt” módon, ahogy évekkel ezelőtt…
Van, aki semmiből nem tanul.
Közben újra előjött a régi hév belőlem, úgyhogy eldöntöttem, hogy a saját felületeimen adok én olvasnivalót neki, ha már kóstolgat...

 

2020. május 1.                
NEM ÉRTEM...                                          

A kormányfő szerda este azt jelentette be ország-világ előtt, hogy május 4-től Budapesten és a környező településeken a feszes védekezést, tehát a kijárási korlátozást fenn kell tartani. 
A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön hivatalos sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, idézem: "Budapesten és Pest megye egyes járásaiban továbbra is érvényben maradnak a korlátozások."
A Magyar Közlönyben csütörtök éjjel megjelent rendelet szerint azonban május 4-től A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS BUDAPESTEN ÉS EGÉSZ PEST MEGYÉBEN FENNMARAD.
Az okát értem (és teljesen jogosnak tartom), hiszen a főváros és megyénk a legfertőzöttebb.
Akkor mit nem értek? Azt, hogy miniszter és miniszterelnök nem tud különbséget tenni a település, a járás és a megye fogalma és tartalma között? Vagy, ha tudnak (én ezt feltételezem!), akkor miért nem azt mondták?? 
Minden médium hangoztatja folyamatosan, hogy mindenki csak hivatalos forrásból tájékozódjon. Hát, ha azt teszed, ülsz a képernyők előtt és Őket hallgatod - akkor sem lehetsz biztos abban, hogy a mit mondtak, az lesz leírva is… Mert ez történt…
Szerintem rajtam kívül már a csak a Pest megye déli részén élő kereskedők lehetnek idegesebbek, akik a nyitásra készültek…  

 

2020. április 30.                
BOCSÁNAT, KEDVES NAPLÓM...                                            

Elhanyagoltalak kicsit, bár közben folyamatosan írok… Csak most a lakosság tájékoztatása okán a weboldal és a közösségi oldalak „előnyt élveznek”. Folyamatosan írok, hol pályázatot, hol elszámolást, hol bejegyzést, hol lakossági tájékoztatót – szerintem Jókai Mór sem írt ennyit, aktív idejében… 
Remélem a mai kormánybejelentéssel kicsit nyugalmasabb napok következnek, és akkor újra gyakrabban írhatom ide a szubjektív megéléseimet… 

 

2020. április 24.                
AZ ELSŐ HÉT TAPASZTALATAI                                           

Új helyi programot indítottunk a veszélyhelyzetben. 
Leírtam a Hírmondóban is, hogy polgármesterként a kialakult rendkívüli helyzetben a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy Csemőben senki ne éhezzen! 
Tudom, hogy a családokban az egyik legnagyobb kiadás az étel – ezen kívántunk könnyíteni. Már március 15-én elkezdtük az intézményekbe járó gyermek étkezési igényének felmérését, melynek eredményeként március 18-tól működik az étkezést igénylők számára a konyhai átvétel illetve három helyszínen a gyűjtőponti kiszállítás. A múlt héten, öt helyszínen és három alkalommal osztottunk meleg ételt a teljes közigazgatási területet felölelve. 1000 adag ételt főzettünk az elmúlt hétre, ebből közel 700 adagot adtunk ki, a megmaradt ételt a ceglédi hajléktalanszállóra szállítottuk. 
Ezt a szolgáltatást bárki igénybe veheti, aki úgy érzi, hogy az ingyenes meleg étel nagy segítséget jelent számára. Nincs más dolga, mint 12 és 13 óra között a konyhánál, a hantházi boltnál, a vett úti volt Határ büfénél, a zöldhalmi közösségi háznál vagy a Tájháznál tiszta edénnyel megjelenni.
A programot a veszélyhelyzet végéig folytatni fogjuk.

 

loader

Aktuális...

  

... HELYZET VAN           
MAgyarország Kormánya rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett ki az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt. Veszélyhelyzetben redkívüli jogrend is érvényesül. A kialakult helyzetben az önkormányzati intézmények 2020. március 16-tól - visszavonásig érvényes működési rendjéről lakossági rtájékoztató jelent meg a települési weboildalon és a hivatalos közösségi oldalon.                

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!             
Kérem, hogy csak hivatalos hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék figyelemmel a hivatalos (https://koronavirus.gov.hu) kormányzati tájékoztató oldalt és Csemőre vonatkozóan az önkormányzat internetes és közösségi oldalainak közleményeit. 
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
2020. március 16-tól a polgármesteri fogadóórák szünetelnek. Elérhető vagyok telefonon, e-mailon, messengeren, viberen, pages alkalmazásokban, illetve a közösségi oldalakon. Kérem a megértésüket!     

 

... Telefon: (06-70)600-3844
   
 E-mail: polgarmester@csemo.hu
     facebook:https://www.facebook.com/drlakosroland/