2023. május 15.                        
AZ ELSŐ NAP                    

Szeretnélek tájékoztatni Benneteket a döntést követő első munkanap előrehaladásáról a kerékpársáv projektben.
A kivitelezési vállalkozási szerződés hatályosítására vonatkozó dokumentumot aláírásra megküldtem a COLAS Zrt. részére.
Az e-napló nyitás vonatkozásában a műszaki ellenőr fog küldeni egy meghatalmazás-mintát, amelyet majd aláírva szkennelve szükséges részünkre visszaküldeni.
A munkaterület átadás-átvétel összehívásánál a külső érintettek (Magyar Közút, közművek, Engedélyező Hatóság) okán be kell tartanunk a minimum nyolc napos értesítést, ezért a hivatalos munkaterület átadás a jövő hétre tolódik, addig a felvonulási és előkészítési munkákat tudja intézni a vállalkozó. Holnap be kell szerezni a tervezőtől a munkaterület átadásra meghívandó közművek listájáról, e-mail-címeiről.
Bonyolítja a helyzetet, hogy a tervezési szerződésben általánosságban szerepel tervezői feladatként „a közmű- és közútkezelői hozzájárulások beszerzése”. Voltak e-közmű nyilatkozatok, de már lejártak… A lejáró nyilatkozatok újbóli megkérése nincs pontosan nevesítve, mint tervezői feladat – a kivitelezői szerződésben ilyen feladatról nem rendelkezik – megy a körtelefon, hogy ki és hogyan intézze. Nem hiszem, hogy lenne változás, viszont hozzájáruláshoz, nyilatkozattételhez nem biztos, hogy akarnak majd használni egy már nem érvényes e-közműt - ezért ezt (is) intézni kell…   
A jövő heti programok (testületi ülés) alapján a munkaterület átadást május 26-án 11.00 órától tudjuk megtartani a Polgármesteri Hivatalban. A meghívót ennek megfelelően legkésőbb ezen a héten csütörtökön ki kell küldeni.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!