VÁGTA-"láz"

Az elmúlt hetekben több szálon is zajlottak az egyeztetések, hogy hogyan tudjuk Csemőt képviselni a Nemzeti Vágta nagydöntőjén.  

Az eredeti terv az volt, hogy sátrat bérelünk a települések utcáján. Felöltöztetjük a sátrat kívül-belül, berendezzük Orisek Feri bácsi szobraival az egyik felét, a másik oldalon bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a Palotás Pálinkának. Megkértem a Hagyományőrző Egyesület tagjait, hogy beöltözve osztogassák a Csemőt népszerűsítő szórólapot. Megkértem a Feri bácsit is, hogy ha ideje engedi, faraghatna ott sátorban. Szó volt arról is, hogy a Gyöngyvirág Népdalkör tagjai is jelen lesznek. Elterveztem, hogy főzünk a vendégeinknek, a lovascsapatnak. Ez volt a terv!

Természetesen folyamatosan egyeztetünk a szervezőkkel, melynek eredményeként megkaptuk az írásos ajánlatot. Hát… Finoman szólva sem azt a feltételrendszert és összeget tartalmazta, amit szóban közöltek. Igaz, hogy mindig hozzátették, hogy az ajánlati árak csak tájékoztató jellegűek.

Ráadásul kiderült, hogy Feri bácsinak is szombaton van Pázmándon alkotóházi avatása, így biztos volt, hogy nem tud részt venni a rendezvényen. Csak, hogy el tudjátok képzelni, egy sátorhely bérlés 250.000.-Ft+ÁFA, főzni nem lehet, a belépő szombatra 3.000.-Ft/fő, vasárnapra 4.500.-Ft/fő, mindkét nap 10 és 20 óra között a sátornak nyitva kell lennie…. Szóval döntöttem - idén nem lesz sátora Csemőnek! Ez egy teljesen racionális döntés kellett, hogy legyen.

Természetesen folyamatos kapcsolatban voltam Petrik Tamással, aki elmondta, hogy a „velük” minden rendben, a ló és lovasa is felkészült. Úgy gondoltam, hogy a facebook oldalamon holnap folyamatosan igyekszem tájékoztatni az események alakulásáról az érdeklődőket. 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... CSEMŐ VIRÁGÜNNEPE!   
Július első hétvégéjén - két év után újra - újra megtarthatjuk a falunapi rendezvényünket. Idén is péntek este koncertek, szombaton pedig a hagyományos programokkal (főzőverseny, jó ebédhez szól a nóta, gyermekelőadás), koncertekkel, tűzijátékkal készülünk - egészen vasárnap hajnal kettőig. Várunk mindenkit szeretettel, a programok ingyenesek! 

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy JÚNIUSBAN ELMARADNAK a fogadóórák a külterületi helyszíneken. Az utolsó héten már gőzerővel készülünk a falunapra... A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!