VIRÁGOS ZSŰRI

A falunap után rohamos romeltakarítás következett, mert a hétvége után, hétfő reggelre bejelentkezett a virágos zsűri. Az idei évi „Virágos Magyarországért” versenybe összesen 209 település nevezett, lélekszám alapján, összesen 5 kategóriában. Azt már korábban tudni lehetett, hogy az idei évben a zsűri fokozott figyelemmel lesz a bírálat során a település gondozottságára, tisztaságára, egységes képére, a település zöldfelületi programjára, fejlődésére, a közösségi részvételre, a lakosság és a civil szervezetek bevonására, a település turisztikai jelentőségére és felkészültségére, látogató- és vendégbarát szemléletére, az önkormányzat erőfeszítésére, fenntartói szerepére és stratégiai gondolkodására, a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programjára és eredményeire, a korszerű hulladékgazdálkodásra és megújuló energia felhasználásra. A 2015. év kiemelt témája: a településen a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága (kiemelten figyelve a közelgő jubileumi emlékévekre: 2016-ban a Szent Márton emlékév és 2017-ben a reformáció 500. évfordulója). Ennek megfelelően kiemelt figyelmet fordítottunk az előkészületek

során a templomaink környezetére. Köszönöm Bálint Attila egész szezonbéli aktivitását és a virágosítás sikeréért kifejtett tevékenységét.

Döntés az ősz folyamán… 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... NEMZETI VÁGTA - DÖNTŐ    
OKTÓBER 1-én és 2-án a budapesti Hősök terén immár 15. alkalommal rendezik meg a lovas hagyományok ünnepét. Az idei évben 60 felnőtt és 30 gyermek vágtat majd a versenyben. Csemőt Gamine JAg nyerében Petrik Tamás, a kishuszárok között Sárkény nevű póniját lovagolva Szerencsés Szandra képviseli. Az eseményről a közösségi oldalakon folyamatos tájékoztatást adunk. 

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER utolsó hetében a három külterületi helyszínene a polgármesteri fogadóórák meg lesznek tartva. 26-án a zöldhalmi közösségi házban, 28-án a 12. sz. boltnál és 29-én a hantzházi boltnál 15 és 16 óra között várom a Kedves Érdeklődőket. Továbbá a minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!