ELKEZDŐDÖTT A "SZÁMHÁBORÚ"...

Ez a fejezet akár szórakoztató beszámoló is lehetne, de a címvalójában arra utal, hogy megkezdtük az önkormányzat idei évi költségvetésének elkészítését. Február 15-e az a törvényességi határidő, amikorra a költségvetési rendelet–tervezetet a képviselők számára ki kell küldeni.

Azt gondolom közismert, hogy az önkormányzatunknak bevétele csak a központi, normatív támogatásokból származik, így különösen fontos a pontos tervezés.

A főbb számok ismertek…

Terveznünk kell azzal is, hogy az iskola működésébe be kell pótolnunk, míg a hivatal és az óvoda estében a bérek kapcsán is ki kell egészítenünk a központi támogatást.

Igyekszünk egy átláthatóbb, kiszámíthatóbb, a feladatfinanszírozáshoz igazodó települési költségvetést készíteni.

Havi naplóbejegyzések

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány harmadik huéllámának lecsengésével ÚJRA INDULHAT AZ ÉLET - minden területen. Nyitva vannak a közterületek, közintézmények, és már maszk sem kell a közterületeken. Csak így maradjon...             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. JÚNIUSBAN is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy JÚNIUSTÓL újra indulnak a külterületi fogadóórák. A pontos időpontok és helyszínek az eseménynaptárban elérhetőek. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... ÚJRA RENDEZVÉNYEK     
Májustól-szeptemberig a hónapok utolsó hétvégéjén újra találkozhatunk. A zenés rendezvényeinken való részvétel feltétele -egyelőre- a védettségi igazolvány megléte. A nem zenés rendezvényeken ilíyen feltétel nincs. A programokról (helyszínek, dátumok) a települése weboldalon folyamatos tájékoztatást adunk.