2019. április 12.             
FALUSI CSOK                

Nem értem…
Valószínűleg nem ez az első és nem is az utolsó eset, hogy értetlenkedem. Fel nem foghatom, hogy kinek áll érdekében, kinek okoz örömet a káosz kommunikáció. 
Aki nem tudná a CSOK=családi ortthonteremtési kedvezmény... 
Azt most hagyjuk, hogy március elejére ígérték a rendeletet, és most már április közepe van. Azt is hagyjuk, hogy az elmúlt hetekben közel tucatnyi érdeklődőnek mondtam el, hogy az előzetes sajtóhírek alapján Csemő kiesik majd az igényjogosultsági körből, mert arról volt szó, hogy csak az olyan, ötezer főnél kisebb községekben lesz elérhető a támogatás, ahol a népesség a 2003. január elsejei állapothoz képest legalább öt százalékkal csökkent. Ez alapján 1799 település került fel az első listára. Később Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter már arról beszélt, hogy mindenhol lehet jelentkezni, ahol csökkent, akár csak 1-2 százalékkal is a lélekszám.
Ehhez képest a listán szerepel Csemő is, ahol nem volt olyan év 2003 óta, mikor csökkent volna olyan a lakosságszám, sőt 3150 főről, 4590 főre növekedett az állandó lakosok száma…
Lista már van, rendelet továbbra sincs. Szintén sajtóhír, hogy igazolt társadalombiztosítási jogviszony, erkölcsi bizonyítvány jogviszony szükséges az igényjogosultsághoz. DE ez is csak sajtóhír!
Biztosat csak akkor lehet majd mondani, ha a rendelet is megjelenik…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!