2019. április 18.             
MOST MI VAN??                 

Tovább bonyolódik a bölcsődei pályázatunk ügye, és egyre nagyobb a káosz a fejemben.
Azt sem tudom, hogy hagytam abba a mesélést. Valahol március elején, amikor arról írtam, hogy a beadtuk a hiánypótlást és beidéztem a pályázati céloknak való megfelelőségünk igazolására írt nem rövid, viszont hosszú nyilatkozatot.  
Érdemben választ nem kaptunk a hiánypótlás elfogadásáról, sem elutasításáról - gondolom a tartalmi értékelés zajlik a minisztériumban.
Érkezett viszont egy e-mail az Államkincstártól, melyben arról tájékoztatnak, hogy módosult a pályázati kiírás.  A módosítás szerint az önkormányzatot érintheti a maximálisan igényelhető támogatási összeg változása, tehát a jelenlegi 50 millió Ft-os támogatási összeg helyett maximum 75 millió forint támogatás igénylésére lenne jogosult feltéve, hogy a pályázati cél legfeljebb egy vagy kettő mini bölcsődei csoport létrehozása, az építés jellege pedig a meglévő épület bővítése vagy új bölcsődei feladatot ellátó épület építése. A beadott pályázatunkat fenntarthatjuk, módosíthatjuk illetve visszavonhatjuk. Ennyi.  
Akár örülhetnék is a megnövelt támogatásnak, de leírom, hogy miért nem teszem…
Azért nem, mert október óta készültünk a pályázatnak való megfelelésre, több hónapos előkészítő munkával jutottunk el oda, hogy most már a tartalmi értékelésre várunk. Nem tartom sem szakmailag sem erkölcsileg megfelelőnek, hogy a beadási határidő után eszközöl a kiíró módosítást. Ha a beadott anyagunkat módosítjuk, akkor sem tudunk több forrást kérni a kivitelezésre, mint bruttó max. 55 millió forint amivel szűkös lesz az eszközbeszerzés és a tervezési költséget sem tudjuk teljes egészében elszámolni.
Azt tudnotok kell, hogy a beadott pályázathoz mellékelnünk kellett egy indikatív (nem kötelező erejű) árajánlatot külsős partnertől a kivitelezésre. Több helyről is kértünk természetesen és a legolcsóbb(!!!) ajánlat is 20 millióval több volt, mint amennyi a rendelkezésre álló támogatási összeg. Szívtam is a fogamat, de relatív kényszer pályán vagyunk, hogy a bölcsődei feladatellátás kötelező feladattá vált, és ha tizenmillió önerőt is kell biztosítani, akkor is szükségünk van a támogatásra.
Most viszont azt választottuk, hogy visszavonjuk a beadott pályázatot, átdolgozzuk 2 mini bölcsődei csoportra a terveket és újraszámoljuk a költségvetési forrásösszetételt.
Tavaly nyár óta ez lesz a 4. verzió a bölcsődei fejlesztésre, de egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy az utolsó…      

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!