2021. augusztus 25.                   
ILYEN MÉG NEM VOLT...               

Hát olyan, hogy egyetlen futó fejlesztési pályázatunk se legyen! A tavalyi és az idei évben beadott jelentkezéseink nyertek – és ez boldogság!
De meg kell kicsit állnunk, mert a nem nagyon látszik, hogy az egyes kivitelezések mekkora, a pályázat benyújtásakor nem tervezett többletköltséget emésztenek fel. Olyan nincs, hogy elnyert pályázatot nem valósítunk meg, de most az a helyzet van, hogy a megvalósítások szinte előre tervezhetetlenek.
Írok egy példát! 
Csak a mini bölcsire vonatkozó szabályzók kétszer változtak ebben az évben. Új szabály, hogy egy bölcsis gyermekre 5 nm terasz felület kell, hogy jusson, Juhé! Nem terveztünk 50 nm teraszt a sem a pályázati engedélyes tervbe, sem a kivitelei tervbe, de meg kell csinálni, különben nem kapunk működési engedélyt; plusz, kell kihúzható tetőt is a teraszra szerelni. Ezeket a költségeket nem terveztük, nem is tervezhettük, viszont ki kell fizetnünk! 
Az van, hogy látnunk kell a faluház projekt és a minibölcsi megvalósításához szükséges összes költséget ahhoz, hogy lássuk mennyi szabad forrásunk maradt…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!