2022. január 31.                     
EDDIG - KILENCBŐL ÖT                           

Kilenc pályázatot szeretnénk benyújtani, ebből öt jelentkezés már rögzítésre is került a megfelelő elektronikus rendszerben.  További kettő pályázati anyag teljesen készen van „csak” feltöltésre vár.
Nagyon sok meló van egy-egy anyag összekészítésében, aki már csinált ilyesmit az pontosan tudja.  
Időarányosan jól állunk, de már most látszik, hogy indul a „következő forduló” is, hiszen az elsőként feltöltött jelentkezésünk kapcsán megjött a hiánypótlási felhívás. Ezek teljesítésére 3-6 napunk van, tehát igazából akkor dőlhetünk hátra, ha valamennyi jelentkezés kapcsán túl vagyunk már a hiánypótlás teljesítésén is.
Csak reménykedni tudok benne, hogy marad az a forgatókönyv, mely szerint február-márciusban döntések is lesznek. Akkor fogjuk látni, hogyan kell terveznünk a megvalósítást. A most benyújtott pályázatokhoz még vegyétek hozzá, hogy függőben van a kerékpárút tervtanácsi engedélyeztetése is, ami kapcsán a zöldhalmi sűrűn lakott településrészen biztos, a további szakaszok tekintetében meg engedély függvényében, de indíthatjuk a közbeszerzést is…Természetesen minden csatornán értesítéssel leszek a pályázati eredményekről.

 

2022. január 28.                     
EL SEM HISZEM!                           

Több, mint másfél év után jelentkezett a BMSK, azaz a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt!
Természetesen nem várom el, hogy emlékezettek erre az állami társaságra, ezért leírom, hogy ők felelősök a sportpark megvalósításáért. Még 2016 augusztusában adtunk be pályázatot saját súlyos kondieszközpark megvalósítására, akkor az volt az ígéret, hogy egy hónap múlva eredmény lesz.  
2020. július 20-án aztán a semmiből érkezett az értesítés, hogy 1 db "C" típusú sportpark beruházáshoz kaptunk támogatást akként, hogy a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. építtet és finanszíroz egy minimum 90 négyzetméter alapterületű, gumi burkolatú területet, ahol a minimálisan 8 eszközt telepítenek az alábbi funkciókra: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, bordásfal, hasizom erősítés, hátizom erősítés. lépcsőzés, függeszkedés.
Aztán tegnap estig megint semmi, akkor jött az email, hogy ma 11.30-kor munkaterület átadása történik. És itt is volt a beruházó és kivitelező képviselője – megkezdtük a dokumentálást.
A sportpark konkrét helyszíne a műfüves pálya lelátója mögötti terület lesz, részben érintve a meglévő viacolor burkolatot is. Képzeljetek el 13 méter átmérővel rendelkező nyolcszöget, ami gumiburkolatot fog kapni. Ezekre telepítik az eszközöket, és aminek nagyon örülök, hogy fölé tető is kerül.    
A kivitelező tájékoztatása szerint még februárban lesz négy nap munka a tükrözés és az alapbetonozása, majd két –három hét technológiai száradási idő után újabb néhány nap alatt, még márciusban elkészül a felépítmény is.      
Hát, én sem hiszem, hogy 2022-ben az első látványos és új kivitelezés a „C” típusú sportpark megvalósítása lesz.  

 

2022. január 25.                     
KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓ                           

No - ilyet sem csináltam még, pedig 18 éve minden januárban ez a feladat.
Úgy érzem, hogy minden rutin és tapasztalat mellett soha nem voltam annyira bizonytalan, mint most… Teljesen világos, hogy a Magyar Állam is ”küzd” a szükséges és elégséges önkormányzati finanszírozás tartalmának meghatározásával. Csak az elmúlt két napban három olyan értesítést kaptunk, amely módosította a főbb mutatószámainkat.  
Minden évben úgy futunk neki a tervezésnek, hogy a biztonságos működést garantálnunk kell – ezt az elvet az idei évben is követnünk kell, csak ember nincs, aki meg tudja mondani jelenleg, hogy a biztonságos működéshez mekkora költséget kell hozzá rendelnünk. Marad az üzemanyag ár maximalizálás február után is vagy emelkedik? És mennyivel?
Kérdéseim vannak, csak nincs, aki válaszoljon.    
No – olyat sem csináltam még, hogy a koncepció nem tartalmaz összegeket, nincs benne számítás, most ez az idő is eljött.
Akit érdekel a részletes anyag, a települési weboldalról a Képviselő-testületi anyagok között letöltheti.  

 

2022. január 20.                     
NAGY A CSÖND...,                          

... több szempontból is. 
Van, aminek örülök – ilyen, hogy hozzám nem igazán jut el panasz, probléma a lakosságtól. Ezt ne úgy értsétek, hogy nem kapunk e-mailokat, messenger üzeneteket, mert kapunk minden nap többet is, csak most olyan rendben mennek. Kérdeznek, válaszolunk és ezzel rendben van. Semmi hangoskodás, semmi felháborodás – legalábbis előttem nem...
Csendben van az internet világa is, legalábbis az általam is látott oldalakon. 
Van, aminek nem örülök – ilyen, hogy néma csend van a kerékpárút engedélyeztetése ügyében és a csarnokra beadott pótigényünk kapcsán. Kérelmek megírva, igazolások becsatolva, csak válasz nem érkezik immár több hete. 
Remélem, nem vihar előtti a csend…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy FEBRUÁR hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!