2022. március 31.                      
VÁLASZTÁS 2022.                                 

Már napok óta sürgünk-forgunk, szavazófülkét építünk, ellátmányt gyűjtünk, nyomtatványt másolunk. Készülünk és én legalábbis nagyon várom a végét…
A legfontosabb, hogy rendkívüli esemény nélkül lezajlódjon a vasárnap.
Remélem, gyorsan leveszik a plakátokat az oszlopokról és a természet tavaszi ébredésével, kevesebb politikával újra az alkotásé lehet a főszerep. Még akkor is, ha az infláció az egekben, az államháztartási hiány jelentősen a tervezett adat felett van – én hiszek abban, hogyha már nem a másikat akarjuk legyőzni, hanem mindenki egy irányba evez, akkor hamarabb és fájdalom mentesebben túl lehetünk ezen a válságon.  

 

2022. március 29.                      
TÜRELMETLEN VAGYOK                                

Titkon nagyon bíztam abban, hogy már a választások előtt lesznek pályázati eredményeink. Nemcsak azért, mert ez pszichésen jót tenne nekünk, hanem azért is, mert akkor el tudnánk kezdeni számolni….
Most jól tartja magát a forint, az sem lenne mindegy, hogy beszerzésre hogyan és milyen áron van esélyünk.
Tudom, tudom – már töltöm a kolbászt, a malacka meg még kint rohangál az udvaron.
Nyolc, idén beadott pályázati anyagunk vár értékelésre.  Unatkozni nem fogunk, mert a kerékpárút zöldhalmi szakaszának kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás megindításra került.
Nem vagyok elégedetlen – csak türelmetlen.  

 

2022. március 28.                      
KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET!                      

A határ menti települések menekült ellátási feladatainak segítésére vonatkozó felhívásra 41 fő adományozott konzervet, készételt, édességet, ásványvizet és üdítőt. 
Fura érzések kavarognak bennem. 
Ahhoz képest, hogy mennyien jeleztek a háború kitörése után, hogy segíteni szeretnének – kevesen adták ennek tanújelét. Ahhoz képest viszont, hogy az adományozók mennyi terméket hoztak – nem lehetünk elégedetlenek. 
Aki akart, az tudott segíteni! 
Köszönjük a felajánlásokat - az adományokat a holnapi napon Alpolgármester Úr a helyszínre szállítja.

 

2022. március 24.                      
AZ A BIZONYOS UTOLSÓ 5 %...                                

… ez a legnehezebb.
Minden fejlesztés esetében küzdünk az utolsó befejező munkálatokkal. Még egy konnektor, még egy falszakasz festés, mert a szakik összefogdosták – szerintem, aki már építkezett valaha, pontosan tudja, hogy miről beszélek.
Ezt még jelentősen tudja nehezíteni a polgármester idiótizmusa…
A polgármester rendel, többet és mást is kér és ez bizony jelentősen megkavarja a szálakat, főleg a jelenkori zűrzavaros időkben. Az épülő csarnoknál, amikor a kivitelezési szerződést aláírtuk, még két hőlégbefúvó volt a gépészet, amiből aztán sikerült hőszivattyús fűtési-hűtési rendszert kialakítani, ami maga után vonta többletenergia szükségességét, aminek kiépítésére a szerződéses partner nem vállalkozott. Nyilván az önkormányzat fizeti, csak végezze le valaki, mostanra sikerült szakembert találni.
Olyan is van, hogy a mini bölcsi udvari berendezése kapcsán az eszközöket megállapító jogszabály kétszer változott az elmúlt egy évben, és mire eljutunk ajánlatkérésig, addigra már nem, vagy más eszközök lesznek előírva. Ekkor következik a módosított ajánlatkérés, amire jön a válasz, hogy a kiválasztott termék az idén nem elérhető…. Juhhéj – sokszor már nemcsak az áru árától dobunk egy hátast, hanem azt is külön kell vizsgálni, hogy mi az a termék, ami elérhető. Ha törik, ha szakad, szeptemberben indulni fog a bölcsődei feladatellátás a Piac utcában.       
És ott is van baj, amiben a polgármester keze nincs benne. A sportpark tetője csak nem kúszott még fel a helyére, lassan két hete. A vállalkozói ígéret szerint ennek március 15-e előtt megkellett volna történnie, a plexit hetek óta a hivatal udvarán deponáljuk. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezt a fejlesztést a BMSK koordinálja és finanszírozza – ez esetben semmi befolyásunk nincs a dolgok alakulására…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁRCIUS hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!