2022. április 27.                       
ANNYIRA JÓ LENNE!                                     

Annyira jó lenne, ha a reggeli eligazítás során a teljes létszám jelenne meg, és ne kellene minden nap újratervezni, hogy az egyébként is kevés embert hogy irányítsuk.
Annyira jó lenne, ha a mesterember ígéri magát, akkor jönne is, vagy ha közbejött valami (mert bármikor és bárkinek közbejöhet) és nem tud jönni, akkor legalább szólna.    
De az is annyira jó lenne, hogy ha már a hivatalos levelezés áttolódik az elektronikus térbe, akkor a kért és megküldött bármilyen levél kapcsán ne telefonálgatna azonnal minden társszerv, hogy mit és hogyan egészítsünk, javítsunk, módosítsunk – ja, és azonnal. Annyira jó lenne, ha paritásos alapon leírnák, amit szeretnének, mert így csak annyi látszik, hogy bemegy egy kérelem, majd hónapok, évek múlva meg találgatjuk, hogy miért módosítottunk…
Annyira jó lenne, ha a nyilvántartások nyilvántartása és állandó adategyeztetés helyett az érdemi munkára fókuszálhatnánk.     

 

2022. április 25.                       
MÉG MINDIG A VIRÁGVÁSÁR                                     

A hét végén – két év után – újra szabadtéri rendezvényt tarthatunk.
Reméljük, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, bízunk abban, hogy sok vendéget köszönhetünk a településen!
Szeretném, ha az április végi legszebb arcunkat mutatnánk a látogatóinknak, ezért tisztelettel arra kértem mindenkit a közösségi oldalakon, hogy csinosítsa ki a portáját, segítse az érkezők tájékozódását és legyen türelmes a megnövekedett a forgalom kapcsán.   
Le kellett porolni azért az emlékeket is és az eszközöket is, mert nem tegnap volt a faluban nagyszabású rendezvény. Tudjuk persze, hogy nincs két egyforma rendezvény, és rutintalannak sem vagyunk mondhatóak, de öregszünk is... Lassabbak a mozdulatok, nő a sátor felállítási, pakolási idő és közben még a hátadat is ki kell egyenesíteni… Hihetetlenül gyorsan telik az idő, minden értelemben.        

 

2022. április 21.                       
FÓKUSZBAN MÁR A VIRÁGVÁSÁR                                     

Két év után újra és minden korlátozás nélkül tarthatunk rendezvényt. A szabadtéri szezont – békeidőben – mindig a virágvásárral nyitjuk, ahol idén az első virágos győzelem 25. évfordulójára is emlékezünk.  
Tavaly, amikor a külső helyszínen a Nemzeti Vágta előfutamát rendeztük – folyamatosan azt hallgatták a kollégáim, hogy mennyivel egyszerűbb a Templom téren rendezvényt tartani, mert ott az alap infrastruktúra rendelkezésre áll. Ezzel együtt van teendő már egy héttel a buli előtti is.
Elővettük a nagy sátrainkat, megtakarítottuk a ponyvákat, áttakarítjuk a padokat, asztalokat. Csinosítjuk a teret, az elszáradt ágakat lenyestük, takarítjuk a hűtőkocsit is. Plakátokat nyomtatunk, meghívókat küldünk ki, a szakhatóságokkal is egyeztetünk.  Jövő héten közepétől már a helyszínt rendezzük be, hogy a hét végére a legszebb április végi arcunkat tudjuk mutatni a vendégeknek.

 

2022. április 20.                       
BONTÁSI JKV                                    

Március 22-én, ahogy akkor írtam is – elindultunk végre legalább a zöldhalmi kerékpárút-szakasz közbeszerzésével. Nyílt eljárást kellett indítanunk, az ajánlattételi felhívásban előírt határidőig (2022.04.20 11:00 óra) 4 darab, azaz négy ajánlat érkezett.  Eddig rendben is vagyunk.
A bontást követően megállapítást nyert, hogy a legolcsóbb ajánlat is egészen pontosan nettó 91 millió forinttal haladja meg a rendelkezésre álló, tavaly nyert támogatási összeget. (Csak, hogy a másik szélsőséget is említsem, a legdrágább ajánlat nettó 473 millió forintos többletért vállalná a teljesítést.)  
Így már egyáltalán nem vagyunk rendben.
Most az fog történni, hogy a jegyzőkönyvvel megkeressük az Irányító Hatóságot – bemutatva az adatokat és kérve nyilatkozatot arra nézve, hogy kiegészítő támogatásra számíthatunk-e.
Ha igen – lezárható eredményesen a közbeszerzés és elkészülhet a középső szakasz, még az idén.
Ha nem - akkor eredménytelen az eljárás és nem épül meg a kerékpársáv.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!