2022. május 31.                       
TESTÜLETI ÜLÉSEL ZÁRTUK A HÓNAPOT                                  

Az, hogy nincs hallhatóság a testületi üléseken, már megszoktuk. Ezt nem feltétlen gondolom rossz dolognak, az én olvasatomban azt is jelenti, hogy egyfelől rendben mennek a dolgok, másfelől, akit érdekelnek a helyi hírek, az tud tájékozódni akár a jegyzőkönyvekből, akár a negyedéves jelentésekből, akár a gyorshírekből az internetes platformjainkon. 
Elég változatos napirendeket tárgyalt a Képviselő-testület, és hozott – egyhangú – döntéseket.
Ez azért fontos, mármint az egyhangúság, mert mutatja a képviselők egységességét és azt, hogy a döntéshozatalban a személyes meggyőződést megelőzi a települési érdek. Ez nagyban megkönnyíti az operatív munkát - ahogy olvashatjátok is, a feladatellátás sokkal több energiát igényel, mint a pandémia előtt. Nyilván arról nem tehet senki, hogy a gyártól csak késedelmesen és háromszor is hibásan érkezik a csarnok burkolata, ahogy készlethiány, de minimum várakozási idő van szinte minden termék beszerzésére.  Naponta kell újragondolni a feladatellátást, mert pl. egy traktordefekt sajnos van, hogy napokra felborítja az előre tervezést.
Ilyen körülmény között hálás vagyok a testületi tagok partnerségéért és bizalmáért.    

 

2022. május 26.                       
MINIBÖLCSI - CÉLEGYENESBE FORDULTUNK                                  

Újra látványos részéhez érkezett a mini bölcsőde építése – az udvar lassan elnyeri végleges formáját. Elkészült az összes belső kerítés és az utcafronton is állnak már a tartóelemek. Az „öreg” épület padlószintén épült az új épületrész, ami sokkal magasabban van, mint az udvar szintje – ezt is rendeznünk kellett, megoldottuk az esővíz elvezetést és áthelyeztük az udvari csapot is. Megérkeztek a korábban megrendelt berendezési (bútorok) és felszerelési tárgyak (mosógép, porszívó, és természetesen játékok) is.  
A cél nem változott: szeptemberben ott szeretnénk kezdeni az új nevelési évet. A használatbavételi engedélyt az épületre megkértük; ez a feltétele annak, hogy a működési engedély kiadása iránt kérelemmel forduljunk a Kormányhivatal felé.
A konyhatechnológiai terv alapján az eszközöket szintén megrendeltük már – szeretnénk június- júliusban berendezni az épületet, hogy az augusztusi beszoktatás már az új helyszínen történhessen. 
Friss képeket a közösségi oldalakon találhattok.

2022. május 23.                       
VIRÁGÜNNEP - SZTÁRFELLÉPŐK                                  

Nem haladtam túl gyorsan, viszont lassan az idei évi sztárfellépők szerződtetésével. Voltak függőben, 2020-ra szerződtetett fellépők, akikkel minden évben újra megállapodtunk , aztán volt akivel az időpontot nem sikerült összhangba hozni az idei évre és olyan is volt, akivel a fellépési díj változása kapcsán (gondolhatod, hogy nem csökkent…) nem tudtam megállapodni.
Lényeg a lényeg: az idei évben is pénteken két nagy élő koncert és a szombaton is két koncert várja majd a rendezvényre kilátogatókat. Köszönöm Monori Tomi barátomnak a segítő közbenjárásait.
A fellépők névsorát hamarosan nyilvánosságra hozom, csak had’ izgulj még….

 

2022. május 19.                       
DÚRJUK....                                  

Miközben szépen haladnak a dolgozóink az egynyári palánták kiültetésével és a héten végeznek is központi részen, az irodában is gőzerővel megkezdődött az idei pályázatok megvalósításának előkészítése - megérkezett az öt támogató okirat (és a támogatás is…), megkezdtük az ajánlatkérési adminisztrációt.
A hat, a Magyar Falu Program keretében beadott pályázatunk közül öt nyert, ebből négy intézkedésben (temető, kommunális gép beszerzése, eszközbeszerzés, útfelújítások) történtek meg a kezdő lépések – a hivatal udvarán lévő csarnok kapcsán még állunk és várunk…
Elmondom, hogy miért. A csarnok építési munkái két hónapja befejeződtek, még sincs készen teljesen, mert a sportpadló burkolat nincs felragasztva. A szükséges négy tekercsből az első kihajtás és méretezés során megállapítást nyert, hogy kettő szálhibás, a gyártó elismerte, ígérte a cserét. Másfél hónap múlva megjött a két új tekercs, amiből egy szintén hibás volt, ennek a beérkezésére várunk. Így nem tudtuk lezárni még az építési projektet, amire ráépülőként a belső burkolati munkák elkezdésével várnunk kell.
Hogy azért jó hírt is mondjak, közben megkötöttük a vállalkozási szerződést a mini bölcsőde konyhatechnológájának kialakítására is. Ennek finanszírozása – támogatás hiányában – önkormányzati önerőből történik, ahogy az udvarrész kialakítása is.    
Nincs hír az év elején beadott BM önkormányzati fejlesztés 2022, és a LEADER intézkedésre beadott pályázatunkról- így egyelőre a bölcs befejezésével csak hatfelé kell minden nap gondolkodni.  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!