2022. május 31.                       
TESTÜLETI ÜLÉSEL ZÁRTUK A HÓNAPOT                                  

Az, hogy nincs hallhatóság a testületi üléseken, már megszoktuk. Ezt nem feltétlen gondolom rossz dolognak, az én olvasatomban azt is jelenti, hogy egyfelől rendben mennek a dolgok, másfelől, akit érdekelnek a helyi hírek, az tud tájékozódni akár a jegyzőkönyvekből, akár a negyedéves jelentésekből, akár a gyorshírekből az internetes platformjainkon. 
Elég változatos napirendeket tárgyalt a Képviselő-testület, és hozott – egyhangú – döntéseket.
Ez azért fontos, mármint az egyhangúság, mert mutatja a képviselők egységességét és azt, hogy a döntéshozatalban a személyes meggyőződést megelőzi a települési érdek. Ez nagyban megkönnyíti az operatív munkát - ahogy olvashatjátok is, a feladatellátás sokkal több energiát igényel, mint a pandémia előtt. Nyilván arról nem tehet senki, hogy a gyártól csak késedelmesen és háromszor is hibásan érkezik a csarnok burkolata, ahogy készlethiány, de minimum várakozási idő van szinte minden termék beszerzésére.  Naponta kell újragondolni a feladatellátást, mert pl. egy traktordefekt sajnos van, hogy napokra felborítja az előre tervezést.
Ilyen körülmény között hálás vagyok a testületi tagok partnerségéért és bizalmáért.    

 

2022. május 26.                       
MINIBÖLCSI - CÉLEGYENESBE FORDULTUNK                                  

Újra látványos részéhez érkezett a mini bölcsőde építése – az udvar lassan elnyeri végleges formáját. Elkészült az összes belső kerítés és az utcafronton is állnak már a tartóelemek. Az „öreg” épület padlószintén épült az új épületrész, ami sokkal magasabban van, mint az udvar szintje – ezt is rendeznünk kellett, megoldottuk az esővíz elvezetést és áthelyeztük az udvari csapot is. Megérkeztek a korábban megrendelt berendezési (bútorok) és felszerelési tárgyak (mosógép, porszívó, és természetesen játékok) is.  
A cél nem változott: szeptemberben ott szeretnénk kezdeni az új nevelési évet. A használatbavételi engedélyt az épületre megkértük; ez a feltétele annak, hogy a működési engedély kiadása iránt kérelemmel forduljunk a Kormányhivatal felé.
A konyhatechnológiai terv alapján az eszközöket szintén megrendeltük már – szeretnénk június- júliusban berendezni az épületet, hogy az augusztusi beszoktatás már az új helyszínen történhessen. 
Friss képeket a közösségi oldalakon találhattok.

2022. május 23.                       
VIRÁGÜNNEP - SZTÁRFELLÉPŐK                                  

Nem haladtam túl gyorsan, viszont lassan az idei évi sztárfellépők szerződtetésével. Voltak függőben, 2020-ra szerződtetett fellépők, akikkel minden évben újra megállapodtunk , aztán volt akivel az időpontot nem sikerült összhangba hozni az idei évre és olyan is volt, akivel a fellépési díj változása kapcsán (gondolhatod, hogy nem csökkent…) nem tudtam megállapodni.
Lényeg a lényeg: az idei évben is pénteken két nagy élő koncert és a szombaton is két koncert várja majd a rendezvényre kilátogatókat. Köszönöm Monori Tomi barátomnak a segítő közbenjárásait.
A fellépők névsorát hamarosan nyilvánosságra hozom, csak had’ izgulj még….

 

2022. május 19.                       
DÚRJUK....                                  

Miközben szépen haladnak a dolgozóink az egynyári palánták kiültetésével és a héten végeznek is központi részen, az irodában is gőzerővel megkezdődött az idei pályázatok megvalósításának előkészítése - megérkezett az öt támogató okirat (és a támogatás is…), megkezdtük az ajánlatkérési adminisztrációt.
A hat, a Magyar Falu Program keretében beadott pályázatunk közül öt nyert, ebből négy intézkedésben (temető, kommunális gép beszerzése, eszközbeszerzés, útfelújítások) történtek meg a kezdő lépések – a hivatal udvarán lévő csarnok kapcsán még állunk és várunk…
Elmondom, hogy miért. A csarnok építési munkái két hónapja befejeződtek, még sincs készen teljesen, mert a sportpadló burkolat nincs felragasztva. A szükséges négy tekercsből az első kihajtás és méretezés során megállapítást nyert, hogy kettő szálhibás, a gyártó elismerte, ígérte a cserét. Másfél hónap múlva megjött a két új tekercs, amiből egy szintén hibás volt, ennek a beérkezésére várunk. Így nem tudtuk lezárni még az építési projektet, amire ráépülőként a belső burkolati munkák elkezdésével várnunk kell.
Hogy azért jó hírt is mondjak, közben megkötöttük a vállalkozási szerződést a mini bölcsőde konyhatechnológájának kialakítására is. Ennek finanszírozása – támogatás hiányában – önkormányzati önerőből történik, ahogy az udvarrész kialakítása is.    
Nincs hír az év elején beadott BM önkormányzati fejlesztés 2022, és a LEADER intézkedésre beadott pályázatunkról- így egyelőre a bölcs befejezésével csak hatfelé kell minden nap gondolkodni.  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... CSEMŐ VIRÁGÜNNEPE!   
Július első hétvégéjén - két év után újra - újra megtarthatjuk a falunapi rendezvényünket. Idén is péntek este koncertek, szombaton pedig a hagyományos programokkal (főzőverseny, jó ebédhez szól a nóta, gyermekelőadás), koncertekkel, tűzijátékkal készülünk - egészen vasárnap hajnal kettőig. Várunk mindenkit szeretettel, a programok ingyenesek! 

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy JÚNIUSBAN ELMARADNAK a fogadóórák a külterületi helyszíneken. Az utolsó héten már gőzerővel készülünk a falunapra... A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!