2022. június 30.                      
VIRÁGÜNNEP, BEFORE                               

Kettő év pandémiás szünet után újra és teljes programmal készülhetünk a falunapra. Agyamban már pakolom a sátrakat, szervezzük, hogy a kitelepülők mellett hogyan tudunk majd locsolni, leveleket gyűjteni, mert az egyetlen nehézségnek az tűnik, hogy irtózatos meleg van és az előrejelzés szerint így is marad a hétvégére is.
Nagyon sokan letöltötték a végleges program plakátját, ennek alapján mindkét napra többezres tömeg várható. Igyekszünk minden lehetséges helyet árnyékolni, vízkonnektorokkal több helyen is biztosítani a vízvételezési lehetőséget.
Csütörtökön kezdjük az építést!

 

2022. június 23.                      
MA ESTE MULATUNK                             

Elhiszitek, ha azt mondom, hogy elkészült a csarnok padlóburkolása? Elhiszitek, ha azt mondom, hogy ebben a pillanatban azt mondhatom, hogy készen vagyunk a Magyar Falus Programban nyert fejlesztés megvalósításával? És van szerencsém újra megerősíteni azt is, hogy folytatjuk az épület fejlesztését az idei évi pályázati fordulóban nyert támogatásból. Egyrészről a már kiépített hőszivattyús rendszerhez telepíthetünk napelemeket, így a fenntartási költség nullázódhat, pontosabban a takarítási feladatokra szűkülnek majd a kiadások, továbbá belső gipszkarton burkolatot is építhetünk, amitől a csarnok már nem lesz annyira „zöldségraktár” kinézetű…
Már lefolytattuk az egyszerű beszerzési eljárást, már kiválasztottuk a kivitelezőt és „csak” arra vártunk, hogy lezárva az előző munkálatokat, át tudjuk adni a munkaterületet újra.
Át is adjuk, de nem ma – ma mulatunk!

 

2022. június 21.                      
VÍZ BAJ LESZ!                             

Nem is lesz, már van….
Azok a fúrt kutak kezdik megadni magukat, amelyekről a közterületi öntözést végezzük.  
Konkrétan üresen szív a református templom kertjének, az iskolai udvarnak, a Templom téren lévő „öreg” kút szivattyúja és mára már a Dózsa tér is víz nélkül maradt. Természetesen minden egyszerre és a legnagyobb melegben.
Igen, mindannyian tapasztaljuk és szenvedünk is, hogy a nyugvó vízszint alacsonyan van. Tudjuk, hogy fel kellene újítanunk a kutjainak, mélyebbre fúratni, tisztíttatni – de hát egy kút is méregdrága és költségvetésben nem tervezett, hát még négy.
Nyilván ez így nem maradhat, és nyilván most meg kell oldanunk a köbös tartályból öntözve, és az is nyilvánvaló, hogy szakemberekkel konzultálva el kell kezdenünk azonnal spórolni a helyreállításhoz.
Ez most nem jött jókor.

 

2022. június 17.                      
VIRÁGÜNNEP - VÉGLEGES PROGRAM                            

Összeállt a teljes program – nincs változás a korábbi évek (jól működött) gyakorlatán, a szombati nap szerkezetét illetően. Pontosabban annyi változik, hogy a hivatal udvara még mindig építési területnek is számít, így idén az éjjeli disco nem lesz megtartva.
Lesz faluébresztő a Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, megrendezzük a civil szervezetek főzőversenyét és délelőtt gyermekelőadásra is várjuk a legkisebbeket.
A délutáni programban lesz nóta, sláger, sanzon, retro és teljes élőben öt órától Kökény Attilának és zenekarának, 20 órától Geszti Péternek és csapatának tapsolhat a nagyérdemű.
22 órától lesz ismét lesz tűzijáték a Hét vezér téren, utána pedig hajnal kettőig szól a mulatós muzsika a Templom téren.
Most készítem a plakátot, a jövő hét elején minden lehetséges fórumon közreadjuk a pontos programot.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!