2022. június 30.                      
VIRÁGÜNNEP, BEFORE                               

Kettő év pandémiás szünet után újra és teljes programmal készülhetünk a falunapra. Agyamban már pakolom a sátrakat, szervezzük, hogy a kitelepülők mellett hogyan tudunk majd locsolni, leveleket gyűjteni, mert az egyetlen nehézségnek az tűnik, hogy irtózatos meleg van és az előrejelzés szerint így is marad a hétvégére is.
Nagyon sokan letöltötték a végleges program plakátját, ennek alapján mindkét napra többezres tömeg várható. Igyekszünk minden lehetséges helyet árnyékolni, vízkonnektorokkal több helyen is biztosítani a vízvételezési lehetőséget.
Csütörtökön kezdjük az építést!

 

2022. június 23.                      
MA ESTE MULATUNK                             

Elhiszitek, ha azt mondom, hogy elkészült a csarnok padlóburkolása? Elhiszitek, ha azt mondom, hogy ebben a pillanatban azt mondhatom, hogy készen vagyunk a Magyar Falus Programban nyert fejlesztés megvalósításával? És van szerencsém újra megerősíteni azt is, hogy folytatjuk az épület fejlesztését az idei évi pályázati fordulóban nyert támogatásból. Egyrészről a már kiépített hőszivattyús rendszerhez telepíthetünk napelemeket, így a fenntartási költség nullázódhat, pontosabban a takarítási feladatokra szűkülnek majd a kiadások, továbbá belső gipszkarton burkolatot is építhetünk, amitől a csarnok már nem lesz annyira „zöldségraktár” kinézetű…
Már lefolytattuk az egyszerű beszerzési eljárást, már kiválasztottuk a kivitelezőt és „csak” arra vártunk, hogy lezárva az előző munkálatokat, át tudjuk adni a munkaterületet újra.
Át is adjuk, de nem ma – ma mulatunk!

 

2022. június 21.                      
VÍZ BAJ LESZ!                             

Nem is lesz, már van….
Azok a fúrt kutak kezdik megadni magukat, amelyekről a közterületi öntözést végezzük.  
Konkrétan üresen szív a református templom kertjének, az iskolai udvarnak, a Templom téren lévő „öreg” kút szivattyúja és mára már a Dózsa tér is víz nélkül maradt. Természetesen minden egyszerre és a legnagyobb melegben.
Igen, mindannyian tapasztaljuk és szenvedünk is, hogy a nyugvó vízszint alacsonyan van. Tudjuk, hogy fel kellene újítanunk a kutjainak, mélyebbre fúratni, tisztíttatni – de hát egy kút is méregdrága és költségvetésben nem tervezett, hát még négy.
Nyilván ez így nem maradhat, és nyilván most meg kell oldanunk a köbös tartályból öntözve, és az is nyilvánvaló, hogy szakemberekkel konzultálva el kell kezdenünk azonnal spórolni a helyreállításhoz.
Ez most nem jött jókor.

 

2022. június 17.                      
VIRÁGÜNNEP - VÉGLEGES PROGRAM                            

Összeállt a teljes program – nincs változás a korábbi évek (jól működött) gyakorlatán, a szombati nap szerkezetét illetően. Pontosabban annyi változik, hogy a hivatal udvara még mindig építési területnek is számít, így idén az éjjeli disco nem lesz megtartva.
Lesz faluébresztő a Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, megrendezzük a civil szervezetek főzőversenyét és délelőtt gyermekelőadásra is várjuk a legkisebbeket.
A délutáni programban lesz nóta, sláger, sanzon, retro és teljes élőben öt órától Kökény Attilának és zenekarának, 20 órától Geszti Péternek és csapatának tapsolhat a nagyérdemű.
22 órától lesz ismét lesz tűzijáték a Hét vezér téren, utána pedig hajnal kettőig szól a mulatós muzsika a Templom téren.
Most készítem a plakátot, a jövő hét elején minden lehetséges fórumon közreadjuk a pontos programot.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!