2022. december 29.                      
VAGY IGEN, VAGY NEM  

Karácsonyi ajándéknak tökéletes lett volna…
Kaptam egy telefont még december 23-án késő délután az országgyűlési képviselőnktől, hogy a kormány döntött a megnövekedett rezsikiadások kapcsán az önkormányzatok többlet támogatásáról. Bár az ünnepek alatt is folyamatosan jelentek meg közlönyök – én nem találkoztam még a többlet forrásra utalással, ami nyilván nem jelenti azt, hogy nem lesz, azt viszont jelenti, hogy ma még nincs.   
A támogatás a gyermekélelmezés, az óvoda és bölcsőde működésének finanszírozására lesz felhasználható és mivel mindhárom területen komoly önkormányzati bepótlás volt szükséges a tavalyi évben nagyon remélem, hogy „egyenesedik” kicsit az egyenlegünk és ezzel a tartalékunk – ha megérkezik a pénz.

2022. december 24.                      
KARÁCSONYRA, SZERETETTEL  

A mindennapok problémái elhalványulnak, ha kigyúlnak az ünnepi fények. Az örök remény ünnepén mindenkinek kívánok jó egészséget, erőt és nyugalmat.

 

2022. december 20.                      
MÁTÓL CSÖKKENTETT MÓD...  

Az év végéig minden munkanap délelőtt tart nyitva a hivatal ügyeleti rendszerben, ahogy a hivatali fiúk is egymás váltják minden munkanapon – maradék szabadságuk szerint.
Azt gondoltuk, hogy az az ügyfélbarát megoldás, ha elérhetőek vagyunk. Nyilván nem fog minden irodában égni a villany, és a fűtést is csökkentjük, meg hát jönnek az e-mailok is rendületlenül.
Ahhoz képest, hogy a központi közigazgatás szünetet hirdetett egészen január 8-ig, éppen ma jött a Nemzeti Fejlesztési Programiroda az egészséges ivóvíz pályázat kapcsán a munkaterület – online - átadását a két ünnep közé tervezi… Hát nem fantasztikus? 11 év, betűzöm tizenegy év állami pályázati előkészülete után december 21-én vagy 22-én lépteti hatályba a vállalkozási szerződést, amitől számított 8 napon belül szükséges megszervezni a munkaterület tervezésre történő átadás-átvételét. Lihegünk itt a nagy büdös semmin…
De nyilván online maradok, nyilván rajtunk nem múlik, de abban is biztos vagyok, hogy ebből az ünnepek alatt nem lesz semmi.

 

2022. december 18.                      
CSEMŐI ADVENT 2022.  

Várakozásomon felül jól sikerült az első alakalommal megrendezett adventi gyertyagyújtó ünnepségünk.
Igazából nem is nagyon tudtuk, hogy mire készüljünk, mert hagyománya a karácsonyváró koncertnek volt, ami ugye zárt teres előadás, ezt pedig a főtérre szerveztük.
A Hírmondóba decemberi számát is csütörtökön kezdtük széthordani, s bár a közösségi oldalakon hirdettük a rendezvényt – örömmel állapíthattam meg hogy jöttek az emberek és fél négy felé már meg is telt a tér.  
Pont így képzeltem – meleg itallal a kezükben, vagy süteményt majszolva beszélgettek, melegedtek kicsit a hordók körül, miközben a gyermekek a fűtött sátorban kézműveskedhettek.
Köszönöm a segítőinknek (ovisok és óvodai dolgozók, iskolás pedagógusok, a nyugdíjas klub tagjai, élükön Vargáné Julika, a hivatali lányok és fiúk), hogy lelkiismeretesen tették a feladatukat, a zenekaromnak a Jerzsele Family-nek  köszönöm az élő karácsonyi dallamokat.
Ha lesz rá lehetőség – jövőre megismételjük.
Mától vízkeresztek Csemőben is égnek a Hét vezér téren a karácsonyi fények.      

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... AKTÍV SZEPTEMBER      
Minden hétvégére jut program az év kilencedik hónapjában. Az első szombaton a 20. Jawa fesztivál csemői megállójával indul a hónap, a második szombat a hagyomány szüreti fesztiválé. Szeptember 15-én Ladányi emléknap a költő házánál, 23-án, szombaton családi sport- és kerékpáros nap a Sportcentrumban. Az utolsó hétvégén a lovasainkért izgulhatunk, hiszen 30-án és elsején rendezik a Nemzeti Vágta országos döntőjét. A részletes programok a települési weboldalon elérhetőek.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. második negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER hónapban is lesznek külterületi fogadóórák. A hónap utolsó hetében a korábbi menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!