2023. június 29.                         
MINDEN ÉS EGYSZERRE                           

Ha megszervezem, sem sikerülhetett volna jobban, hogy egyszerre több fronton is helyt kelljen állnunk.
Egyik lábbal már kint vagyok és pakolunk a hétvégére a Templom téren, a telef meg folyamatosan jelzi az e-mailokat. Hiánypótlás érkezett (csak úgy, szokásosan…) két tavalyi Magyar Falus pályázat benyújtott elszámolása kapcsán.
A védőnők állami alkalmazásba vétele kapcsán használati megállapodást kell azonnal és rögtön korrektúrázni, az ivóvíz projektben pedig a Magyar Közút jelezte, hogy a munkakezdéshez csak azzal a feltétellel járul hozzá, hogy ha kötünk vele használati és kártalanítási(!!!) megállapodást. Igen, jól olvastad! Ahhoz, hogy a közút egyik oldalának (majd kerékpársávval takart) védőtávolságában, másfél méter mélyen ivóvíz gerincvezeték kerüljön elhelyezésre, ahhoz akkor járul hozzá, ha kétmillió forint kártalanítási összeget fizetünk a részére. Parádés…
Közben másik színpadfedés érkezik az idén, mint ami szokott, és a traverz lábak felállításához a színpad mellett fákon is igazítani kell, sajnos néhány ág áldozata lesz annak, hogy a fedést biztonsággal ki tudjuk feszíteni. Ezer ágra süt a nap, izzadok, mint a ló és azt sem tudom hirtelen, hogy mibe fogjak.

 

2023. június 26.                         
EZ BRUTÁLIS VOLT!                           

Ijesztő dolgokat produkált a természet, megmutatta a féktelen erejét, stroboszkóp szerű és folyamatos villámlás, metsző és kavargó szél, ömlő eső. A péntek éjszakai vihar letarolta Csemőt is.
Ezúttal nemcsak az áramszolgáltatás szűnt meg, hanem az internet sem volt és a telefonok is némák maradtak.
Nem mondom, hogy nem futott át az agyamon, hogy egy héttel később már a falunapi rendezvény kezdődik és egyszerre könnybbültem meg attól, hogy nem a rendezvényt kellett bezárni, miközben sokasodtak a ráncaim, mert egyszerre kell a romeltakarítás mellett építkeznünk a hét végére.    
Meg fogjuk oldani! És meg is tudjuk oldani, mert: azzal együtt, hogy mindenkinek megvolt a maga baja és feladata a saját ingatlana kármentesítésében - sokaknak arra is maradt ereje, hogy a dűlőutakat megtisztítsák a bedőlt fáktól, letört ágaktól. Jelesre vizsgáztak a névtelen segítők – ezúton is KÖSZÖNJÜK az önkéntes munkátokat! Köszönet illeti azokat is, akik a megfeszített munkával dolgozó szakembereknek nyújtottak segítséget étel, ital formájában.
A szolgáltató megfeszített erővel és bővített létszámmal dolgozik, de napok kellenek még, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba.  

 

2023. június 22.                         
ARCCAL A FALUNAP FELÉ                          

Befordultunk a célegyenesbe, már ami az előkészületeket illeti.
Bő egy héttel a rendezvény előtt újra minden szereplővel pontosítunk, az árusok érkezéstől, a fellépőkig, miközben meg kell szerveznünk azt is, hogy a fűnyírásokkal is elkészüljünk. Szeretném, ha a június végi legszebb arcunkat mutatnánk a látogatóinknak, ezért tisztelettel arra kérek mindenkit, hogy csinosítsa ki a portáját, segítse az érkezők tájékozódását és legyen türelmes a megnövekedett forgalom kapcsán.
Jövő hét csütörtökön kezdődik (és be is fejeződik) a színpad építése, pénteken reggel berendezzük sátrakkal a teret és kipakoljuk a padokat, asztalokat. Reméljük, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, bízunk abban is, hogy újra sok vendéget köszönthetünk a településen!


2023. június 19.                         
BOLDOGSÁG VAN!                          

Érdekes év ez. Miközben az egész világ nehézségekkel küzd, közben itthon emellé még van energia utálkozni, felelőst vadászni és találni is, átszervezni. Tudtuk, hogy ez az év a túlélésről fog szólni, így helyben nem is álmodtunk nagyot az idénre. Az egyetlen és fő cél, hogy a tavalyi aszály kapcsán kiszáradt kutakat felújítsuk, teljesítményüket növeljük, és minden időjárási viszontagságtól függetlenül legyen víz a temetőben, tudjunk locsolni az iskola udvarán, a bölcsi mellett a református templomkertben és az ökocentrumban is.
Rendelnünk kellett aknákat, új szivattyúkat, kiegészítő tartályokat és megoldani a telepítést. Nagyon büszke vagyok és óriási köszönettel tartozom a „hivatali fiúknak”, nevesítve: Hörömpő Ferencnek, Oláh Attilának és Varga Istvánnak, akik nagyon sok szakipari munkát elvégeztek úgy, hogy nem ez a végzettségük.        
Meg fogjuk tudni valósítani azt a célt is, hogy megújul a teljes református templomkert. Az öntözőrendszer már bővítésre került, az ágyásokat kialakítottuk, hamarosan elnyeri a terület a végső formáját évelő és örökzöld virágok beültetésével.
Tényleg boldogság van!  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!