2016.július 28.
SPORTOLJUNK!    

Pingpong nevezés - A mai napon megtörtént mindkét csapatunk nevezése a megyei bajnokságba. Az elmúlt versenyszezon tapasztalatait összegezve ismét két csapatot indítunk, de ezúttal az „A” csapat megfelelően tükrözi a helyi erőviszonyokat. Külön öröm számomra, hogy újabb fiatal tehetség számára kértünk versenyengedélyt, a „B” csapatban két 14 alatti gyermek is bontogathatja szárnyait. Összesen húsz fővel neveztünk az ország legerősebb bajnokságába, így sokak számára adott a bizonyítás lehetősége. Nem lesz egyszerű… A Pest megyei bajnokság az országban a legerősebb, hiszen kis túlzással e megyében annyi csapat szerepel, mint a többi megyében összesen…
Feltöltésre kész a sportparkos pályázatunk – Bár a határidő augusztus 15-e, elkészültünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program felhívására benyújtandó pályázati anyagával. A program keretében 150 négyzetméteren, minimum 15 eszközt tartalmazó sportpark építésére pályáztunk, a lakosságszámunk alapján 2 helyszínre is: az egyiket a Sportcentrumban, a másikat a zöldhalmi Tájház környezetében helyeznénk el. A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez kell benyújtani. Az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg az új sportparkokat.
Már csak egy hét és kiderül a Sportcentrum fejlesztésére beadott pályázatunk eredménye – A pályázati kiírás alapján augusztus 5-én kapunk tájékoztatást arról, hogy sikerült-e pályázati forrást szereznünk a Sportcentrum továbbfejlesztésére. Ebben a pályázatban egy élőfüves kispálya létesítése, az öltözők fűtési és melegvíz-rendszerének kiépítése és a gördeszka pálya bmx pályává fejlesztése szerepel. Bő egy hét múlva okosabbak leszünk… 

2016. július 22.
KOVÁTS ZOLTÁN EMLÉKNAP   

Pont a legjobbkor…
..talán most vagyunk a legszebbek, a virágok erejük teljében!
A Dr. Kováts Zoltán Baráti Kör ma tartotta hagyományos konferenciáját a Községháza Dísztermében. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Zoli bácsi özvegye is. A korábbi években augusztusban volt a találkozó, amikorra egyes virágok már elnyíltak, másokat az időjárás viselt meg kissé.
A résztvevők Zoli bácsi virágharangja előtt néma főhajtással emlékeztek Csemő első díszpolgárára.
A mai nap tökéletességéhez az is hozzátartozik, hogy míg tavaly küzdeni kellett Mikebuda grófnőjével is, aki előadás közben is úgy érezte, hogy az egynyári virágfajták molekuláris genetikai eljárásai kapcsán előadás közben szólnia kell, addig az idén pont a mai nap iratismertetésen volt a gödöllői rendőrkapitányságon… 

2016. július 20.
VÉGRE HÍR A KERÉKPÁRÚT PÁLYÁZATRÓL    

Levelet kaptunk, idézem:
„Értesítjük, hogy a FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS PEST MEGYÉBEN c. felhívására benyújtott, VEKOP-5.3.2-15-2016-00002 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmének jogosultsági vizsgálatát elvégeztük.
Örömmel tájékoztatjuk, hogy támogatási kérelme megfelelt a felhívásban meghatározott jogosultsági szempontoknak, ezért támogatási kérelmét döntésre terjesztjük fel.
A támogatási kérelméről született döntésről szóló tájékoztató levél megküldése előtt támogatási kérelméről további információt nem áll módunkban megadni. Szíves türelmét ezúton is köszönjük.
Tisztelettel: Nemzetgazdasági Minisztérium, Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság”
EZ CSAK AZT JELENTI, HOGY FORMAILAG MEGFELELŐ A BENYÚJTOTT PÁLYÁZATUNK! (Sajnos) Nem jelenti, hogy támogatni is fogják, de egy lépéssel megint közelebb vagyunk a nagy álom beteljesüléséhez. Továbbra sem tehetünk mást, mint amit április 14-e (a pályázat benyújtása) óta teszünk (és amit a minisztérium írt is): VÁRJUK A POZITÍV DÖNTÉST!

2016. július 19.
MEGY A MATEK...   

Számoljuk a pályázati határidőket, és „pakoljuk” a pályázható célterületeket!
Szóval az a helyzet, hogy június 2-án benyújtottunk egy pályázatot az „önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című kiírásra. Eredetileg szerettem volna két intézménnyel (óvoda, sportcentrum) pályázni, de a pályázati anyag feltöltése során az derült ki, hogy az idei évben csak egy intézménnyel lehet pályázni. Dönteni kellett és a Sportcentrum fejlesztésére adtuk be az anyagunkat, mert a közben megjelent az adósságmentes település számára az idei évi kiírás is, és ott az óvoda fejlesztésére lehet pályázni. A sportpályázatról döntés a kiírás szerint augusztus 5-re várható, míg az adósságmentes pályázatot „csak” augusztus 31-ig kell feltölteni az EBR rendszerbe. Így tehát még arra is van esély, hogy amennyiben a sportfejlesztés nem kap támogatást, akkor az adósságmentesben azt újra pályázzuk. Az adósságmentes pályázat az idei évre ugyanazokkal a pályázható célterületekkel jelent meg, amivel tavaly…. Az idei évi pályázati terveink e forráshelyről úgy néznek ki, hogy költségbecslést készítettem az összes szilárd burkolatú belterület utunk új, 3 cm-es kopóréteggel történő ellátására. Továbbá számolják, hogy mennyibe kerülne a temetőben a ravatalozó épületének külső megújulása, a benti orvosi rendelő klímatizálása, az óvoda pvc burkolatinak cseréje. Épp e hét hétfőn egyeztettem a tervezőkkel és a műszaki ellenőrrel, amikor a mai napon érkezett egy e-mail arról, hogy módosították a pályázati kiírást, melynek értelmében olyan önkormányzati tulajdonú épület felújítása is pályázható, ami a jövőben (felújítás után) szolgálhat önkormányzati feladatellátását… Nahál’istennek… Ez azért jó hír nekünk, mert így a vadászház épületének a felújítása is beleférhet, csak újra kell számolni a többi fejlesztés költségét. Ugyanakkor nekem tavaly a belügyminiszter úr azt írta, hogy nincs lehetőség a kiírás feltételrendszerének módosítására. Idénre mégis lett…

Írtam már arról korábban, hogy a ma divatos utcai fitnesz eszközök beszerzését is intéztük tavasszal. Összesen 12 eszközt rendeltünk, és az eredeti tervek szerint ezt 3 helyszínre (iskola, sportcentrum, zöldhalmi játszórét) telepítettük volna. Az eredeti rendelés szerint július elején meg kellett volna érkeznie a szállítmánynak – a gyártó jelezte, hogy július 8-án tud csak szállítani, adjam meg a telepítési helyszíneket, mert akkor olyan sorrendben pakolják a kamiont…
Javában egyeztettünk, amikor július 7-én megjelent a Nemzeti Szabadidő - Egészség Sportpark Program felhívása. Ez a program nem pályázati konstrukció, hanem egyedi miniszteri (nemzeti fejlesztési) döntésen alapul. A felhívás adattartalma szerint lakosságszámunk alapján két fitnesz park létesítésére is pályázhatunk – önerő nélkül. Viszont olyan helyszín nem adható meg, ahol e körben fejlesztés már történt. Akkor gyorsan leállítottuk a mi megrendelt eszközeink telepítését, hogy tudjunk pályázni. Terveink szerint a Sportcentrumba és Zöldhalomba adunk be igényt, ahol 150-150 négyzetméteres 15-15 eszközt tartalmazó „street –workout” park létesülhet. A beadási határidő augusztus 15-e, döntés 30 napon múlva, szeptember közepén várható. Az önerőből megrendelt eszközök szállítási határidejét szeptember 30-ra módosítottuk. Ha nyerünk, akkor mind a 12 eszközt az iskola hátsó udvarába telepítjük, ha nem, akkor az eredeti felállás szerint 5 eszköz az iskola udvarán, 5 eszköz a Sportcentrumban és 2 eszköz Zöldhalomban kerül telepítésre. Számolunk, tervezünk, dolgozunk…

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!