2023. szeptember 29.                         
MŰSZAKI ÁTADÁS-ÁTVÉTEL                                     

Nagyjából és egészében az történt, amire számítani lehetett…
Szeptember utolsó munkanapját lőttük be a zöldalmi kerékpársáv VEKOP pályázata kapcsán a műszaki átadás-átvétel időpontjának. Arra lehetett számítani, hogy a szakhatóságok közül a Magyar Közút képviselője személyes jelen lesz és lesznek is észrevételei. Jelen volt és voltak észrevételei, azzal kezdve a monológját, hogy sajnos ma nem tud hozzájárulni az átadás-átvételhez…, mert a 10 órás kezdési időpontban még festettek útburkolati jeleket, az árkok profilozása néhány helyen javításra szorul, a depóhely planírozása nem teljes körű. Ez mind igaz is volt, a kivitelező is elismerte és nyilatkozott, hogy a forgalomba helyezési eljárás megindításéig (október 6-a) ezeket a feladatokat el is végzi.  Kapta a kérdést, hog az ú megfelelő mérettel szélesedett-e, közlekedhető-e, anyaghasználat megfelelő-e és miután mindre igen választ adott, maga jelentette ki, hogy az úttest a rendeltetésszerű használatra alkalmas – így tulajdonképpen Ő is hozzájárul, de október 6-án ellenőrzést tart.  
Nagyon jó - pont így reméltük!  

 

2023. szeptember 26.                         
CSAK MAJDNEM                                      

A szeptember 6-i bejegyzésben arról írtam, hogy van remény a Ceglédi út kerékpársávval szélesített szakaszán az „öreg” felezővonal két oldali régi aszfalt cseréjére is. Mára már látszik, hogy ez csak egynegyed részben valósult meg.
Nem értem ezt a Közutat…
Természetesen örülök annak, hogy többlet-tartalom tudott megvalósulni, azt viszont nem értem, hogy miért féloldalasan és csak a felújított szakasz felén.  
Végül is, nem kell nekem mindent érteni, különösen akkor nem, ha nem az önkormányzat fizette…  

 

2023. szeptember 23.                         
PÓLYA MIKLÓS SPORTCENTRUM                                      

Miki!
Látod, hogy a sz.r idő ellenére mennyien eljöttek? Pedig nem is írtam ki plakátra, hogy Te (is) leszel napirend… Több, mint 130-an az esőben is elindultak, hogy Rád emlékezve megtegyenek egy kerékpáros kört.  Ugye láttad azt, hogy a karatésok, mediballosok esőben edzettek, a kosarasok esőben is játszottak, ahogy az íjászoknál is végig telt ház volt – bízom benne, hogy tetszett.
Csak Te hiányoztál!
Tudom, ha itt lettél volna, akkor velünk építed a sátrat, kavarod az ebédet és vezeted le az egész programot…
Sokan voltunk, Rád emlékeztünk. Hálánk és köszönetünk jeleként rólad neveztük el a sportcentrumot, ami mai naptól hivatalosan is PÓLYA MIKLÓS SPORTCENTRUM.
Nyugodj békében!

 

2023. szeptember 18.                         
BÜSZKESÉG VAN                                       

Újabb elismerésben volt részünk – „Az Év Digitális Faluja” pályázaton a „fenntartható épített és természeti környezet kategória” győztesei lettünk.  
2014-től abban támogatott a testület, hogy fejlesztéseknél, akár az építési tevékenység rovására is, de környezettudatossági elemeket is valósítsunk meg – akkor még csak az lebegett a szemem előtt, hogy ez lehet az a többlet, amivel újra eséllyel szállhatunk ringbe a legvirágosabb falu kitüntető címért. Most már tudom, hogy a tudatos zöldítés, a zöldenergia igénybevétele nemcsak az újabb virágos győzelemhez segített bennünket, hanem könnyítette az üzemeletetési feladatok ellátását a tavalyi energiaválság idején – sőt, mintegy bónuszként most is ezt, valamint ennek tudatos kommunikációját értékelték ezzel a díjjal.       
Büszkeség van!   

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!