VIRÁGOS ZSŰRI - HIÁNYPÓTLÁS     

Szakmai pályafutásom alatt ennyire nem örültem még hiánypótlásnak, mint ebben az esetben! 2004. óta az idei nem az első zsűri-fogadásunk volt, de ennyire lelkiismeretes bizottsággal még nem találkoztam…
A szervezők kiküldtek előre egy zsűrizést segítő kérdőívet, melyet természetesen kitöltöttünk. 28 konkrét kérdésre kellett válaszolni – ráadásul megjelöltek terjedelmi korlátot is, hogy az egyes kérdések esetén mennyi karakter áll rendelkezésre a válaszadásra. Egy napon át írtam, szinte minden bekezdés után karaktert számoltam, agyaltam, hogy mi kapjon hangsúlyt.
Aztán a zsűrizés alkalmával volt lehetőség bővebben is beszélni mondjuk a fenntarthatóságról, vagy a környezeti nevelésről, mint 300 karakter… (Csak érzékeltetésül, eddig ez a cikk 788 karakter)
Szóval! Kaptam felhatalmazást, hogy terjedelmi korlát nélkül írhatok az egyes értékelési szempontokhoz. Hát írtam, sikerült megduplázni a kérdőív terjedelmét…

"KÉSZEN VAGYUNK" ZÖLDHALOMBAN    

Szerintem gyönyörű lett…
…nagyon szerettem volna, hogy a teljes kihasználtság mellett működő zöldhalmi közösségi ház udvarát már a nyári szünetre sikerüljön újjávarázsolni.
Hatalmas dicséret jár a brigádnak (Dudás József, Csoh Róbert, Hódi Tibor, Gúti Tibor, Budai József), mert lelkiismeretes, szakszerű és gyors munkájuknak köszönhetően időre elkészült a beruházás.
Pályázati források ehhez a fejlesztéshez nem álltak rendelkezésre, így az önkormányzat önerőből finanszírozta a terület rehabilitációját és berendezését is, közel 10 millió forintos nagyságrendben.
Nagyon remélem, hogy sikerül örömet szerezni a zöldhalmiaknak, és abban is nagyon bízom, hogy nem fogják rongálni a területet. Elhiszik, megértik, hogy nekik készült, és addig örülhetnek, amíg azt használni tudják… 

SÍRNI TUDNÉK    

A napok óta tartó kibírhatatlan hőség megbarnította a gyepet a Templom téren. Folyamatosan locsolunk, de majdnem elbőgtem magam, amikor azt láttam, hogy a locsolt területen a vízsugár alatt is barnul a fű…
Tudtuk, hogy friss vetés nem olyan ellenálló még, mint az évek óta gyökeres terület – de arra nem számítottunk, hogy a viselhetetlen hőség így ki tudja szárítani a területet.
Természetesen nem adjuk fel, locsolunk rendületlenül, de nagyon kérem az Égieket, hogy küldjenek esőt még a rendezvény előtt…

ELLÁTOGATOTT HOZZÁNK A VIRÁGOS ZSŰRI   

Sokkal korábban, mint vártuk, és mint szoktak jönni!
Minden évben részt veszünk a Virágos Magyarország által hirdetett környezetszépítési versenyben és minden évben július végén (amikor a legszebbek a kiültetett virágaink) szokott volt lenni az értékelő zsűri látogatása.

Nagyon pozitív volt, hogy hosszú évek óta először újra 3 fős volt a bizottság, ráadásul ketten Budapestről és egy fő pedig Péteriből érkezett (tehát nem a szomszédos településekről, ahogy a korábbi években…) – és a legboldogabb akkor voltam, amikor a vendégeink kérdeztek! Látszott rajtuk, hogy komolyan veszik a feladatukat és „szálanként” mentünk végig az értékelési szempontokon. Minden érdekelte a zsűritagokat, az volt az érzésünk, hogy őszintén meg akarták ismerni Csemőt!
Órákig csak beszélgettünk, egyeztettünk utána pedig gyalog, majd gépkocsival bejártuk szinte az egész települést. Voltunk az intézményeinkben, a Helytörténeti Gyűjteményben, a Templom téren, a temetőben, de meglátogattuk a Tájházat, a zöldhalmi közösségi házat is. Több, mint hat óra hosszán keresztül folyt az értékelés, a zsűritagok bőszen jegyzeteltek: hogy milyen eredménnyel – az ősszel kiderül!
Köszönöm Bálint Attila kollégámnak a területek előkészítését és a zsűri kalauzolását. 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!