ÚJ PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK     

Minden jel arra utal, hogy az adósságmentes települések még egy körben pályázhatnak állami forrásokra - lévén megjelent az erről szóló pályázati felhívás. Óriási lehetőség… Több, mint 100 millió forintra nyújthatunk be igényt, és a boldogságomat csak 10 %-ban csillapítja, hogy a pályázati célok nem változtak tavaly ót, azaz kötött a felhasználása ezeknek a pénzeknek. Csak belterületi utak, járdák, vízelvezési rendszer építése és önkormányzati tulajdonú épület felújítására lehet pályázni. Most gondolkodunk, van még egy kis idő, ezt a pályázatot augusztusig kell elkészíteni.

Nincs ennyi idő az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések” címmel, néhány nappal ezelőtt megjelent pályázaton való részvételére. Ebben a konstrukcióban 3 alcélt fogalmaztak meg: intézményfejlesztés, sportfejlesztés és a belterületi utak, járdák felújítása. A keddi testületi ülésen e kérdésben is döntést kellett hoznia a testületnek, lévén június 2-ig rögzíteni kell a pályázatot az elektronikus rendszerben. Szóval, óvodafejlesztés és sportfejlesztés célterületre fókuszálunk. Készülnek a tervezői költségbecslések, a beadást követően részleteket is írok majd természetesen. 

TESTÜLETI ÜLÉS VOLT ZÖLDHALOMBAN     

Ahogy tavaly, úgy az idén is, a munkaterv szerinti testületi ülést a zöldhalmi közösségi házban tartottuk. A cél az volt tavalyi is, idén is, hogy közelebb vigyük a testületi munkát a zöldhalmiakhoz. Hát ezt a cél nem jól határoztuk meg, lévén tavaly legalább egy fő hallgatóságok regisztrálhattunk, addig idén egyetlen egy fő sem választotta kedd délután programul a testületi ülést. Nincs bennem hiányérzet, mert azt gondolom, hogy az érdektelenség az elégedettség jele. Elérhetőek a képviselők, a tisztségviselők, minden nap van ügyfélfogadás a hivatalban, hetente két nap van fogadóórám a bel- és külterületen is - nincs szükség arra, hogy kérdés, probléma esetén kivárja az ügyfél akár a közmeghallgatás, akár a testületi ülés időpontját.
Nem adjuk fel, legkésőbb jövőre újra testületi ülést tartunk a zöldhalmi közösségi házban!

KÁTYÚZTUNK     

Sikerült két nap alatt valamennyi szilárd burkolatú utunkon elvégezni a kátyúzási munkálatokat. Ez értendő a külterület mellett a belterületi utakra is. Volt olyan rész az egyik belterületi úton, amit a közútkezelő csak az út széléig kátyúzott, holott a gödör dupla akkora volt… Megoldottuk…

Az a hideg aszfalt mellyel dolgozunk, akkor terül és tömöríthető jól, ha 20 fok felett van a nappali hőmérséklet és teljesen száraz az út felülete. A szeszélyes időjárás miatt most tavasszal a megszokott menetrendhez képest csúsztunk két hetet, de a lényeg, hogy biztonságosan közlekedhetőek a szilárd útjaink. Büszke vagyok arra, hogy 2014. őszétől, minden ősszel és tavasszal elvégeztük ezeket a munkálatokat. 

MIÉRT ÉRDEMLEM???     

Biztos így van ez genetikailag kódolva, hogy nekem minden hétre jusson a felesleges és értelmetlen munkából is… Ezúttal Mikebuda grófnője nagyságrendi idei évi 22. levelét kellett iktatnunk… Azt már hónapokkal korábban megírtam neki, hogy én nem unatkozom, és szíves örömest lemondok a vele való mindenféle kommunikációról. És nemcsak azért, mert (nyilván csak a zárt hely miatt, siccc …) az irodámban a grófnő frecskája órákig érezteti a hatását.
Szóval a mostani levél azt a kérdést feszegeti, hogy komoly pénzeket lehetne spórolni, ha én nem lennék a polgármester, és nem kell a jegyző úr sem. Én csak a saját álmaimat valósítom meg és Molnárfalvát csináltam a településből, a jegyző úr meg a nagy gyakorlatával elég lenne, ha távmunkában dolgozna. A státuszokkal megspórolt pénzből legyen minden dűlő aszfaltos (mert az csak úgy megy, csak döntés kérdése, más nem is kell hozzá….) és végre el kell érnie a polgármesternek és az országgyűlési képviselőnek, hogy Magyarországon európai bérek legyenek…
Ja, és nem megy többé templomba sem, egyikbe sem, mert az egyházpolitika keveredik a világi politikával. Szerencsések a templomlátogatók…
Még akkor is, ha a grófnő (sajnos) sosem gondolja azt komolyan amit mond, vagy ír… 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy FEBRUÁR hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!