ÚJ PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK     

Minden jel arra utal, hogy az adósságmentes települések még egy körben pályázhatnak állami forrásokra - lévén megjelent az erről szóló pályázati felhívás. Óriási lehetőség… Több, mint 100 millió forintra nyújthatunk be igényt, és a boldogságomat csak 10 %-ban csillapítja, hogy a pályázati célok nem változtak tavaly ót, azaz kötött a felhasználása ezeknek a pénzeknek. Csak belterületi utak, járdák, vízelvezési rendszer építése és önkormányzati tulajdonú épület felújítására lehet pályázni. Most gondolkodunk, van még egy kis idő, ezt a pályázatot augusztusig kell elkészíteni.

Nincs ennyi idő az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések” címmel, néhány nappal ezelőtt megjelent pályázaton való részvételére. Ebben a konstrukcióban 3 alcélt fogalmaztak meg: intézményfejlesztés, sportfejlesztés és a belterületi utak, járdák felújítása. A keddi testületi ülésen e kérdésben is döntést kellett hoznia a testületnek, lévén június 2-ig rögzíteni kell a pályázatot az elektronikus rendszerben. Szóval, óvodafejlesztés és sportfejlesztés célterületre fókuszálunk. Készülnek a tervezői költségbecslések, a beadást követően részleteket is írok majd természetesen. 

TESTÜLETI ÜLÉS VOLT ZÖLDHALOMBAN     

Ahogy tavaly, úgy az idén is, a munkaterv szerinti testületi ülést a zöldhalmi közösségi házban tartottuk. A cél az volt tavalyi is, idén is, hogy közelebb vigyük a testületi munkát a zöldhalmiakhoz. Hát ezt a cél nem jól határoztuk meg, lévén tavaly legalább egy fő hallgatóságok regisztrálhattunk, addig idén egyetlen egy fő sem választotta kedd délután programul a testületi ülést. Nincs bennem hiányérzet, mert azt gondolom, hogy az érdektelenség az elégedettség jele. Elérhetőek a képviselők, a tisztségviselők, minden nap van ügyfélfogadás a hivatalban, hetente két nap van fogadóórám a bel- és külterületen is - nincs szükség arra, hogy kérdés, probléma esetén kivárja az ügyfél akár a közmeghallgatás, akár a testületi ülés időpontját.
Nem adjuk fel, legkésőbb jövőre újra testületi ülést tartunk a zöldhalmi közösségi házban!

KÁTYÚZTUNK     

Sikerült két nap alatt valamennyi szilárd burkolatú utunkon elvégezni a kátyúzási munkálatokat. Ez értendő a külterület mellett a belterületi utakra is. Volt olyan rész az egyik belterületi úton, amit a közútkezelő csak az út széléig kátyúzott, holott a gödör dupla akkora volt… Megoldottuk…

Az a hideg aszfalt mellyel dolgozunk, akkor terül és tömöríthető jól, ha 20 fok felett van a nappali hőmérséklet és teljesen száraz az út felülete. A szeszélyes időjárás miatt most tavasszal a megszokott menetrendhez képest csúsztunk két hetet, de a lényeg, hogy biztonságosan közlekedhetőek a szilárd útjaink. Büszke vagyok arra, hogy 2014. őszétől, minden ősszel és tavasszal elvégeztük ezeket a munkálatokat. 

MIÉRT ÉRDEMLEM???     

Biztos így van ez genetikailag kódolva, hogy nekem minden hétre jusson a felesleges és értelmetlen munkából is… Ezúttal Mikebuda grófnője nagyságrendi idei évi 22. levelét kellett iktatnunk… Azt már hónapokkal korábban megírtam neki, hogy én nem unatkozom, és szíves örömest lemondok a vele való mindenféle kommunikációról. És nemcsak azért, mert (nyilván csak a zárt hely miatt, siccc …) az irodámban a grófnő frecskája órákig érezteti a hatását.
Szóval a mostani levél azt a kérdést feszegeti, hogy komoly pénzeket lehetne spórolni, ha én nem lennék a polgármester, és nem kell a jegyző úr sem. Én csak a saját álmaimat valósítom meg és Molnárfalvát csináltam a településből, a jegyző úr meg a nagy gyakorlatával elég lenne, ha távmunkában dolgozna. A státuszokkal megspórolt pénzből legyen minden dűlő aszfaltos (mert az csak úgy megy, csak döntés kérdése, más nem is kell hozzá….) és végre el kell érnie a polgármesternek és az országgyűlési képviselőnek, hogy Magyarországon európai bérek legyenek…
Ja, és nem megy többé templomba sem, egyikbe sem, mert az egyházpolitika keveredik a világi politikával. Szerencsések a templomlátogatók…
Még akkor is, ha a grófnő (sajnos) sosem gondolja azt komolyan amit mond, vagy ír… 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!