JÓL ÁLLUNK!   

Időarányosan haladnak az adósságmentes pályázatunk kivitelezési munkái.

Teljesen szétbombázták a zöldhalmi rendelőt. A tető megerősítése, fóliázása és újra lécezése megtörtént. Napokon belül érkezik a cserép, és akkor már más képet mutat majd az épület. Belül szedik fel a parkettát és verik fel az aljzatbetont és megkezdődött a nyílászárók kivétele is. Lassan a végéhez közeledik a bontás, hamarosan megkezdődik a sokkal látványosabb építés…

Gyorsak voltak a klímaszerelő fiúk! A hivatalban végeztek a belső szerelési munkákkal, a vállalkozó jelenleg a kültéri egységes felszerelését végzi. Egy héten belül elkészülhet ez a fejlesztés.

A kedvező időjárásnak köszönhetően „haladnak kifelé” a temetőben is. A belső utak teljesen készen vannak és a fő közlekedési út, valamint a ravatalozó mögötti urnafal helyszínén is kész a burkolati tükör. Jelenleg a parkolók kialakításán dolgoznak és minden esély megvan arra, hogy két héten belül teljesen befejeződjenek itt is a munkálatok.
Fényképek a facebook oldalamon: https://www.facebook.com/drlakosroland/

SZERINTED?     

„A kormányzati ígéret szerint a folyamatban lévő pályázatok értékelésének leállítása csak 2 hónapot vesz igénybe, de a piaci szakértők félelme szerint ennél tovább tarthat, hiszen akár több ezer embert is ki kell képezni az államigazgatás legkülönbözőbb területeiről érkező emberek közül. Azt egyébként, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni a nyilvános állami pályázatértékelői szaknévsorba kerüléshez, illetve melyik eljárásrend alapján mely pályázatokra terjedne ki pontosan az új értékelési rendszer munkája, egy külön kormányrendeletben határozzák majd meg.”

Eddig a sajtóhír a www.portfolio.hu weboldalon…
Az, hogy én fel tudnék robbanni, az csak egy dolog - azért tettem közzé a hírt, mert van folyamatban lévő pályázatunk, és amikor én is számolgatok és publikálok határidőket, akkor ilyen hírekkel nem számolok. Most már igen…

VIRÁGOS MAGYARORSZÁG, NEMZETI VÁGTA    

Leadtam Csemő község jelentkezését a „Virágos Magyarország” hazai versenyére. Nem álmodozunk semmiről, idén is bizonyítani fogjuk, hogy Csemő – virágos település! Járjuk az utunkat és nagyon készülünk arra, hogy a jövőre a magyarországi győzelem 20. évfordulóját méltó módon ünnepeljük!

Sikerült megállapodnunk Petrik Tamással, aki tavaly Csemőt képviselve megnyerte a Ceglédi Vágtát és az országos nagydöntőben a kitűnő 18. helyezést érte el. Nem kerestünk mást, szerettük volna folytatni a tavalyi együttműködést. Tamás is örömmel vállalta a településünk színeiben való indulást, hosszú győzködésre nem volt szükség. Két lóval kezdte meg az edzéseket, a tavaly bizonyított Bájos mellett megmutatta nekünk saját tenyésztésű lovát is. Az edzések júniusig megválasztják, hogy melyik ló nyergébe pattan majd a lovas. Egy biztos, június 19-én a Ceglédi Vágtán szerepelünk és cél az országos döntőbe jutás!

HIVATAL ÉPÜLETE IS MUNKATERÜLETTÉ VÁLT!   

Megjöttek a klímaszerelők és elfoglalták a civiltermünket. Ez egy várt „támadás volt”, az adósságmentes pályázatunk részként sor kerül a hivatal épületének klímatizálására.
Úgy hangoltuk össze a vállalkozóval a kivitelezés ütemezését, hogy lehetőleg a hivatali ügyfélfogadást ne zavarják a munkálatok. Az irodák, a könyvtár, de a díszterem és a civilterem is kap inverteres készülékeket, a folyósón álmennyezet készül majd a vezetékek eltakarására és minden kültéri egység az udvar felé néz majd, hogy ne zavarja elektronikus berendezés az utcaképet. Május végén (a ballagás után) a klímások átteszik székhelyüket az óvodába és ott is megkezdődnek nemcsak a klímaszerelési, hanem a napkollektor szerelési és a fűtéskorszerűsítési munkák is.
Jaaa! A pálláyzatról jut eszembe, hogy a temetőben két héten belül végeznek a burkolással és már csak a főfalak vannak meg a zöldhalmi rendelőből is…

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... AKTÍV SZEPTEMBER      
Minden hétvégére jut program az év kilencedik hónapjában. Az első szombaton a 20. Jawa fesztivál csemői megállójával indul a hónap, a második szombat a hagyomány szüreti fesztiválé. Szeptember 15-én Ladányi emléknap a költő házánál, 23-án, szombaton családi sport- és kerékpáros nap a Sportcentrumban. Az utolsó hétvégén a lovasainkért izgulhatunk, hiszen 30-án és elsején rendezik a Nemzeti Vágta országos döntőjét. A részletes programok a települési weboldalon elérhetőek.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. második negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER hónapban is lesznek külterületi fogadóórák. A hónap utolsó hetében a korábbi menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!