BUSZMEGÁLLÓ-KÁTYÚ

Munkatársaim kül- és belterületen is elvégezték az összes szilárd burkolatú utunk javítását. A kellemes őszi, napközbeni időjárás kedvezett az aszfaltozásnak - a télnek úgy megyünk neki, hogy nincsen kátyú az útjainkon!

Elkészültek a könnyűszerkezetes buszváróink, összesen 10 darab kerül kihelyezésre és beállításra, az alábbi helyszínekre: Sertéstelep, Sós telep, 12., bolt, Határ út, Iskola dűlő, Kiss dűlő, Szennyvíztelep, Mikebudai út, Hantháza, Dávid dűlő. A kihelyezési pontokat illetően egyeztettünk a VOLÁNBUSZ sofőrjeivel. Ha az időjárás engedi, akkor a szigeteket is lebetonozzuk, még az idén… 

TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT  

Az ülést megtisztelte jelenlétével Dr. Terbe-Szabó Csilla a Ceglédi Járási Hivatal vezetője és Földi László országgyűlési képviselő is.

Változatos napirendeket tárgyaltunk, a testület egyhangú döntéssel rendelet tervezeteket vitatott meg, és a módosítások után el is fogadott (Helyi adó ügyek intézése elektronikusan, Iparűzési adórendelet módosítása, Szociális célú tüzelőanyag támogatásról).

Apró lépés a „nagy álom” megvalósítása felé, hogy konzorciumi megállapodást fogadtak el a képviselők a Csemőt Cegléddel összekötő kerékpárút tervezésére. Közösen, Csemő gesztorsága mellett pályázni kívánunk a Versenyképes Közép-magyarország Operatív Program „Térségi integrált közösségvezérelt fejlesztési programok” c. 4. prioritásának a Helyi integrált település-, közösségi közlekedés- és környezetfejlesztés intézkedésében megjelenő felhívásra. A Felhívás megjelenése 2016. február – márciusban várható. Azok a projektek fognak előnyt élvezni és a kiválasztás során magasabb pontszámot kapni, amelyeknél az előkészítettség minél jobban teljesül. Az alap elvárás az lesz, hogy a benyújtandó projektek lehetőleg beruházási építési engedéllyel rendelkezzenek! Már első szakaszban szeretnénk nyertes pályázatot benyújtani, ezért – Cegléd Város vezetésével közös egyetértésben - elindítjuk a tervezést, és a terveink szerint a Felhívás megjelenésekor már engedélyes tervekkel rendelkezzünk. A tervezés fontos elemei: Csemő – Csemő-Zöldhalom – Cegléd közötti kerékpárút kiépítése a 4608 j. út mellett a 46116 j. út csomópontjáig (8,8 km); Csemő belterületén kerékpárút kiépítése a 4608 j. út mellett (1,0 km); Csemő belterületén kerékpárút kiépítése a 46126 j. út mellett (1,1 km); Csemő belterületi útjain kerékpáros-barát forgalomtechnikai megoldások kialakítása; Gyermekeknek kerékpáros KRESZ-Park és sétány kialakítása; Balesetveszélyes gócpontok kerékpáros-barát korrekciója; A közösségi közlekedéshez való kapcsolódás megoldása település központjában. 

OKTÓBER 23. - NEMZETI ÜNNEP 

Nagyon sokan voltak… És ez jó!

Nemcsak azért, mert méltóságteljesebb az ünnep így, hanem azért is, mert egyre több embernek van igénye a közösségi programokra.

Ismét neves előadót köszönthettünk Csemőben – Dunai Tamás, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művészt, aki versekkel és fúvós hangszereivel érkezett.

A művész előadói szabadságot kapott, nem ragaszkodtunk a hagyományos, az ünnephez igazodó, azt taglaló előadáshoz. A tapsból arra lehetett következtetni, hogy a jelenlévőknek tetszett az előadás. 

DR. KOVÁTS ZOLTÁN EMLÉKDÍJ CSEMŐNEK! 

A Pesti Vigadó gyönyörűen felújított épülete adott otthont ma délelőtt a Virágos Magyarországért környezetszépítési verseny eredményhirdetésének.

Csemő a 2015. év legszebb és legtöbb magyar nemesítésű egynyári dísznövényfajta használatáért és bemutatásáért kapta az elismerést.

Néhány tapasztalattal is gazdagabbak lettünk a jövőre nézve. Mert az, hogy ezt a hagyományt folytatnunk kell - az nem is lehet kérdés. A korábbi években értékelésénél a főleg a hazai fajták élveztek előnyt a szokásos bírálati szempontok (színharmónia, zöldfelületek aránya) mellett. A díjátadó alatt a települések képei pörögtek a kivetítőn – és a megélésem szerint azok a települések voltak előnyben, akik sokszínűek voltak és a tömeges kiültetéssel nyűgözték le a zsűrit.

Nagyon örülök, hogy ezt a díjat nyertük, és ez így igazságos is volt. Csemő nagyon sokat tett az idei évben is az egynyári hazai nemesítésű virágfajták bemutatásáért – és ezt el is ismerték.

Nagyon sok ötlet és dolgos kéz kellett ehhez a sikerhez, akiknek köszönettel tartozom, két embert név szerint is szeretnék kiemelni: köszönöm Bálint Attila és Marosi Mihály munkáját! 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!