BUSZMEGÁLLÓ-KÁTYÚ

Munkatársaim kül- és belterületen is elvégezték az összes szilárd burkolatú utunk javítását. A kellemes őszi, napközbeni időjárás kedvezett az aszfaltozásnak - a télnek úgy megyünk neki, hogy nincsen kátyú az útjainkon!

Elkészültek a könnyűszerkezetes buszváróink, összesen 10 darab kerül kihelyezésre és beállításra, az alábbi helyszínekre: Sertéstelep, Sós telep, 12., bolt, Határ út, Iskola dűlő, Kiss dűlő, Szennyvíztelep, Mikebudai út, Hantháza, Dávid dűlő. A kihelyezési pontokat illetően egyeztettünk a VOLÁNBUSZ sofőrjeivel. Ha az időjárás engedi, akkor a szigeteket is lebetonozzuk, még az idén… 

TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT  

Az ülést megtisztelte jelenlétével Dr. Terbe-Szabó Csilla a Ceglédi Járási Hivatal vezetője és Földi László országgyűlési képviselő is.

Változatos napirendeket tárgyaltunk, a testület egyhangú döntéssel rendelet tervezeteket vitatott meg, és a módosítások után el is fogadott (Helyi adó ügyek intézése elektronikusan, Iparűzési adórendelet módosítása, Szociális célú tüzelőanyag támogatásról).

Apró lépés a „nagy álom” megvalósítása felé, hogy konzorciumi megállapodást fogadtak el a képviselők a Csemőt Cegléddel összekötő kerékpárút tervezésére. Közösen, Csemő gesztorsága mellett pályázni kívánunk a Versenyképes Közép-magyarország Operatív Program „Térségi integrált közösségvezérelt fejlesztési programok” c. 4. prioritásának a Helyi integrált település-, közösségi közlekedés- és környezetfejlesztés intézkedésében megjelenő felhívásra. A Felhívás megjelenése 2016. február – márciusban várható. Azok a projektek fognak előnyt élvezni és a kiválasztás során magasabb pontszámot kapni, amelyeknél az előkészítettség minél jobban teljesül. Az alap elvárás az lesz, hogy a benyújtandó projektek lehetőleg beruházási építési engedéllyel rendelkezzenek! Már első szakaszban szeretnénk nyertes pályázatot benyújtani, ezért – Cegléd Város vezetésével közös egyetértésben - elindítjuk a tervezést, és a terveink szerint a Felhívás megjelenésekor már engedélyes tervekkel rendelkezzünk. A tervezés fontos elemei: Csemő – Csemő-Zöldhalom – Cegléd közötti kerékpárút kiépítése a 4608 j. út mellett a 46116 j. út csomópontjáig (8,8 km); Csemő belterületén kerékpárút kiépítése a 4608 j. út mellett (1,0 km); Csemő belterületén kerékpárút kiépítése a 46126 j. út mellett (1,1 km); Csemő belterületi útjain kerékpáros-barát forgalomtechnikai megoldások kialakítása; Gyermekeknek kerékpáros KRESZ-Park és sétány kialakítása; Balesetveszélyes gócpontok kerékpáros-barát korrekciója; A közösségi közlekedéshez való kapcsolódás megoldása település központjában. 

OKTÓBER 23. - NEMZETI ÜNNEP 

Nagyon sokan voltak… És ez jó!

Nemcsak azért, mert méltóságteljesebb az ünnep így, hanem azért is, mert egyre több embernek van igénye a közösségi programokra.

Ismét neves előadót köszönthettünk Csemőben – Dunai Tamás, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művészt, aki versekkel és fúvós hangszereivel érkezett.

A művész előadói szabadságot kapott, nem ragaszkodtunk a hagyományos, az ünnephez igazodó, azt taglaló előadáshoz. A tapsból arra lehetett következtetni, hogy a jelenlévőknek tetszett az előadás. 

DR. KOVÁTS ZOLTÁN EMLÉKDÍJ CSEMŐNEK! 

A Pesti Vigadó gyönyörűen felújított épülete adott otthont ma délelőtt a Virágos Magyarországért környezetszépítési verseny eredményhirdetésének.

Csemő a 2015. év legszebb és legtöbb magyar nemesítésű egynyári dísznövényfajta használatáért és bemutatásáért kapta az elismerést.

Néhány tapasztalattal is gazdagabbak lettünk a jövőre nézve. Mert az, hogy ezt a hagyományt folytatnunk kell - az nem is lehet kérdés. A korábbi években értékelésénél a főleg a hazai fajták élveztek előnyt a szokásos bírálati szempontok (színharmónia, zöldfelületek aránya) mellett. A díjátadó alatt a települések képei pörögtek a kivetítőn – és a megélésem szerint azok a települések voltak előnyben, akik sokszínűek voltak és a tömeges kiültetéssel nyűgözték le a zsűrit.

Nagyon örülök, hogy ezt a díjat nyertük, és ez így igazságos is volt. Csemő nagyon sokat tett az idei évben is az egynyári hazai nemesítésű virágfajták bemutatásáért – és ezt el is ismerték.

Nagyon sok ötlet és dolgos kéz kellett ehhez a sikerhez, akiknek köszönettel tartozom, két embert név szerint is szeretnék kiemelni: köszönöm Bálint Attila és Marosi Mihály munkáját! 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁRCIUS hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!