IRÁNY A GROUPAMA ARÉNA!  

A kisfiam (aki már lassan 13 éves nagyfiú,és nemsoká magasabb is lesz, mint én... mondjuk ez nem nehéz...) szép év végi bizonyítványáért jutalmat ígértem… Mivel Fradi szurkoló, így biztos voltam benne, hogy az új stadionban egy nyári nemzetközi meccs megtekintése elégedett mosolyt csal majd az arcára. Hát a nemzetközi meccsről lecsúsztunk… Arra nem volt tekintettel a Zeljeznicar elleni hazai meccs időpontja, hogy nyár van, és mi az ország két részében voltunk akkor, ráadásul azt a pártharcot a fővárosi zöld fehérek elbukták és kiestek.
Maradt a hazai bajnokság és ma jött el a napja, hogy a helyszínen tekintsük meg a Ferencváros-Paks bajnokit. Köszönöm a szép bizonyítványt, Valdó – érezd jól magad!

DR. KOVÁTS ZOLTÁNRA emlékeztünk 

A tudósra, a tanárra, az emberre…
Idén van Zoli bácsi halálának 5. évfordulója.

Az, hogy mára a településünket „virágos Csemőnek” ismerik országszerte – abban Zoli bácsinak elévülhetetlen érdemei vannak. Marosi Mihály és a Faluvédő Egyesület kezdeményezte még az év elején, hogy köszönetünk és hálánk jeléül állítsunk örök emléket Csemő község első díszpolgárának. A Képviselő-testület „vevő volt” az ötletre, egyhangúlag támogatta a buszfordulóban egy virágharang és emléktábla felállítását. Megadva az ünnepeltnek a tiszteletet, neves előadók méltatták Zoli bácsi munkásságát és örökségét. Dr. Surányi Dezsőtől konkrét számadatokat is hallhattunk: Zoli bácsi életműve 150 nemesített virágfajtát jelentett, melyek 29 növényfajat képviselnek.

Sokat rontott a hangulatomon, hogy újdonsült médiasztárunk, (korábbi bloggerinánk, írónőnk, Mikebuda grófnője…) minden ígérete ellenére úgy érezte, hogy a tudományos konferencia előadását bekiabálással kell megzavarnia. Na, most fogyott el vele szemben a türelmem…

NEVEZÉS - elfogadva! 

A Pest Megyei Asztalitenisz Szövetség elfogadta CSEMŐ nevezését a megyei bajnokság C. csoportjába! Ez azt jelenti, hogy ősztől bajnoki mérkőzéseket rendezünk a Ladányi Iskola tornatermében. Két csapattal neveztünk a bajnoki küzdelemsorozatba, összesen 16 játékos számára kértem igazolást. Az első fordulóban, szeptember 5-én egymás ellen játszik a két csemői csapat. Eltérő sorsolást kértünk, hogy egyszerre csak egy csapatunknak kelljen „idegenbe” utaznia. Mindkét csemői csapat a hazai mérkőzéseit szombati napon, 15 órától tartja a tornateremben. A részletes bajnoki menetrendet és a mérkőzésnapokat a Csemői Hírmondóban teszem közzé. Ezzel Csemő hivatalosan is felkerül az ország sporttérképére! Hajrá CSEMŐ!

PIHENT...

… a hivatal. Az idén is, ahogy minden évben július 1-je a köztisztviselők napja volt. A falunapi rendezvény közelsége okán – hagyományosan - később ünnepelünk. Az is hagyomány, hogy ilyenkor a teljes hivatali állomány részt vesz az ünnepen, hiszen magam ezt gondolom az egész éves munkájuk elismerésének! Az idei úti cél a Balaton volt, azon belül is Balatonszárszó. A kollégákat még a 22 fokos magyar tengervíz sem riasztotta vissza attól, hogy megmártózzanak… Aztán pedig sötétedésig monstre krikett-bajnokság zajlott. Az este-éjszaka jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel (és természetesen iszogatásal…) zárult. Úgy érzem, hogy a „foglalkozás” elérte célját…

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... AKTÍV SZEPTEMBER      
Minden hétvégére jut program az év kilencedik hónapjában. Az első szombaton a 20. Jawa fesztivál csemői megállójával indul a hónap, a második szombat a hagyomány szüreti fesztiválé. Szeptember 15-én Ladányi emléknap a költő házánál, 23-án, szombaton családi sport- és kerékpáros nap a Sportcentrumban. Az utolsó hétvégén a lovasainkért izgulhatunk, hiszen 30-án és elsején rendezik a Nemzeti Vágta országos döntőjét. A részletes programok a települési weboldalon elérhetőek.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. második negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER hónapban is lesznek külterületi fogadóórák. A hónap utolsó hetében a korábbi menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!