HÍRMONDÓ ÉS ÚJABB PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Falunap utáni reggelen nagyon korán jött az emlékeztető, hogy újságkészítési határidő van… A nyári szabadságok miatt is kapkodni kellett egy kicsit, már hétfőre nyomdában volt az anyag.

Őszintén bevallom, hogy ennek a lapszámnak a képminősége hagy kívánnivalót maga után…, amiért mindenkitől elnézést kérek! A képszerkesztő programom megadta magát, ezért letöltettem egy újat, és hát ez nem volt jó választás… De siettem, és ez megbosszulta magát. Tanultam ebből is…

Más…

Megjelent négy FM pályázati felhívás a tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében – magánszemélyeknek is a tanyagazdaságok fejlesztésének mezőgazdasági csekély összegű támogatására; a villany nélküli tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések támogatására; valamint a tanyagazdaságok indításának mezőgazdasági csekély összegű támogatására.

A beadási határidő augusztus közepe, addigra későn jelenik meg az augusztusi Hírmondó, így a települési weboldalon valamint a facebook oldalamon a projektmenedzserrel közösen megjelenttetjük a jövő hét második felében a pályázati felhívást, illetve kivonatot a lakosság számára fontos feltételekről, továbbá arról, hogy hogyan tudunk segíteni a pályázóknak.

VIRÁGOS ZSŰRI

A falunap után rohamos romeltakarítás következett, mert a hétvége után, hétfő reggelre bejelentkezett a virágos zsűri. Az idei évi „Virágos Magyarországért” versenybe összesen 209 település nevezett, lélekszám alapján, összesen 5 kategóriában. Azt már korábban tudni lehetett, hogy az idei évben a zsűri fokozott figyelemmel lesz a bírálat során a település gondozottságára, tisztaságára, egységes képére, a település zöldfelületi programjára, fejlődésére, a közösségi részvételre, a lakosság és a civil szervezetek bevonására, a település turisztikai jelentőségére és felkészültségére, látogató- és vendégbarát szemléletére, az önkormányzat erőfeszítésére, fenntartói szerepére és stratégiai gondolkodására, a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programjára és eredményeire, a korszerű hulladékgazdálkodásra és megújuló energia felhasználásra. A 2015. év kiemelt témája: a településen a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága (kiemelten figyelve a közelgő jubileumi emlékévekre: 2016-ban a Szent Márton emlékév és 2017-ben a reformáció 500. évfordulója). Ennek megfelelően kiemelt figyelmet fordítottunk az előkészületek

során a templomaink környezetére. Köszönöm Bálint Attila egész szezonbéli aktivitását és a virágosítás sikeréért kifejtett tevékenységét.

Döntés az ősz folyamán… 

FALUNAP 2015.   

Nagyon akartam, hogy jól sikerüljön. Ez a település legnagyobb ünnepe, akartam, hogy mindenben méltó legyen hozzánk! És nagyképűség nélkül mondhatom, hogy az is lett. Nagyon sok embernek tartozok köszönettel a közreműködéséért, azért, hogy maximálisan támogattak. KÖSZÖNÖM!

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... NEMZETI VÁGTA - DÖNTŐ    
OKTÓBER 1-én és 2-án a budapesti Hősök terén immár 15. alkalommal rendezik meg a lovas hagyományok ünnepét. Az idei évben 60 felnőtt és 30 gyermek vágtat majd a versenyben. Csemőt Gamine JAg nyerében Petrik Tamás, a kishuszárok között Sárkény nevű póniját lovagolva Szerencsés Szandra képviseli. Az eseményről a közösségi oldalakon folyamatos tájékoztatást adunk. 

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER utolsó hetében a három külterületi helyszínene a polgármesteri fogadóórák meg lesznek tartva. 26-án a zöldhalmi közösségi házban, 28-án a 12. sz. boltnál és 29-én a hantzházi boltnál 15 és 16 óra között várom a Kedves Érdeklődőket. Továbbá a minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!