NEM UNATKOZTAM A HÉTVÉGÉN

Volt esküvő, ballagás és gyermeknap is. Szerdától vasárnap estig szinte megállás nélkül pakoltunk… Segítettünk felépíteni Kecskés Judó és a Kölyök esküvői sátrát (akik házasságkötéséhez ezúton is gratulálok), berendeztük a zöldhalmi közösségi házat is 50 főre, az óvoda udvarán 200 ülőhelyet pakoltunk ki a ballagásra, majd még szombat délután minden kiadott padot, asztalt, sátrat visszagyűjtöttünk, hogy aztán ma reggel mindent kipakoljunk az óvodai gyermeknapra…

A Gyermeknap jól sikerült! Az időjárás délelőtt ránk ijesztett egy kicsit, de szépen összegyűlt több száz ember az óvoda udvarán és az ingatlan környezetében. A Jegyző úr és a Képviselő-testület minden tagja, egy-egy csoportot „örökbe fogadva” készítették az ízesebbnél-ízesebb paprikás krumpli ebédet. Délután, amikor újra pakolhattunk, (ezúttal össze…) már izzadtunk rendesen. Ennek oka nemcsak a verőfényes napsütésben, hanem Jegyző úr eper pálinkájában is keresendő… Köszönettel tartozom a hétvégi szolgálatért a hivatali és közhasznú dolgozóknak!

Közben a naptár már jelzi, hogy új hónap kezdődik, így aktuális lesz nekilátni a Hírmondó júniusi számának…

PÁLYÁZTUNK!    

Néhány napos előkészítő munka végén, a mai napon benyújtásra került a gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések támogatására kiírt felhívásra önkormányzatunk pályázata.

A fejlesztéssel az iskola konyha felújítására, funkcióbővítésére pályázunk. A pályázati felhívás tartalma szerint a pályázati forrás 50-50 %-ban osztható az építési és az eszközbeszerzési tevékenység között. Elképzelésünk szerint kialakítható lenne a meglévő konyhai alapterületen belül egy hűtőkamra, így lehetséges volna hasított félsertések feldolgozására és tárolására helyben. E mellett korszerű mosogatógép, új sütő, és főzőzsámoly is beépítésre kerül – pályázati siker esetén. A projekt összköltségvetése 23.252.124.-Ft, amelynek 95 %-a támogatás. Az 5 %-nyi önerőt, azaz 1.162.607.- Ft-ot az önkormányzat költségvetési tartalékából biztosítja.

Nem dőlhetünk és nem is dőlünk hátra, mert itt az új lehetőség, ezúttal: önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A testület a pályázati alcélok közül az egészségügyi alapellátást szolgáló épület fejlesztését választotta. Arra pályázunk, hogy egy kívül-belül felújított egészségcentrum alakulhasson ki a zöldhalmi orvosi rendelőből. Nyílászáró csere, szigetelés, új cserép, és napkollektor szerepel a tervekben, továbbá szeretnénk orvosi eszközökkel is felszerelni a rendelőt. Szintén 95 %-os támogatási intenzitású a pályázat, a maximálisan igényelhető támogatási összeg 30 millió forint, így az önerő 1,5 millió forint körül fog alakulni. Dolgoznak a tervezők, gyűjtjük az árajánlatokat, a pályázat beadási határideje június 9-e. 

TÁRSADALMI MUNKA   

A tegnapi napon, dacolva az időjárás viszontagságaival, asszonyok és férfiak, ásóval és lapáttal jelentkeztek munká-ra, hogy szabad szombatjukon a közösségért dolgozzanak.
Köszönhetően az önkénteseknek, kiástuk a szükséges villamos vezetékek árkait, elkészültek a világítótestek va-salati alapjainak gödrei, valamint a strandröplabda pálya tükrözéséből is körülbelül 100 négyzetméternyi terü-let. Hiszem, hogy aki ma velünk volt, a munka mellett jól is érezte magát!
Akiknek köszönöm a mai napi önkéntes segítséget: Bálint Zoltán, Bori Ádám, Bori Attila, Bujdosó Tamás, Dávid Attila, Dezső Dénes, Fakan Tünde, id. Tárnok Ferenc , Illés Máté, Lőrincz Ferenc, Lugosi Istvánné, Mester Gyula, Mézes Ferenc, Mondi Istvánné, Nagy László, Panghy Gáspár, Radics Róbert, Radics Zoltán, Szabó Róbert, Szabó Tamás, Szabóné Palásti Sarolta, Székely István, Szűcs Ágnes, Szűcs Ferenc, Talapkáné Zsuzsi, Turcsán István, Varga Péter.

MEGVAN A PIAC MŰKÖDÉSI ENGEDÉLYE - csak még nem jogerős!   

A közigazgatás eddig sem a gyorsaságáról volt híres, de a piac működési engedélyének módosítása kapcsán szerintem új, negatív rekord született…

Hónapok kellettek ahhoz, hogy a Kormányhivatal kijelölje Cegléd városát az engedélyezésre, lévén, hogy saját piacunkra saját magunknak engedélyt nem adhatunk. Aztán a szakhatósági vélemények beérkezéséig is hónapok teltek el, míg az engedély a mai napon megérkezett. A határozat még nem jogerős, erre optimális esetben 15 napon belül sor kerülhet. Minden jó, ha a vége jó…. Június 15-től a már jogerős engedély birtokában a piac területén lesz lehetőség kirakodó vásár megtartására, kézműves termékek árusítására, használt cikkekkel, ruházati cikkekkel való kereskedésre, ideértve a bolhapiacot és ruhabörzét is.   

Más.
Elkészült a kosárpályához tervezett lelátó alapozása. A szintezést követően viacolor burkolatot kapott a lelátó alja. „Játszani kellett” a szintekkel, mert a műfüves és a kosárlabda pálya közötti alig több, mint 4 méteres területen volt 30 centiméter szintkülönbség, amit ki kellett egyenlíteni.
Haladunk tovább az új strandröplabda pálya irányába, remélem az időjárás kegyes lesz hozzánk és nem fog esni szombaton, társadalmi munka keretében el tudjuk kezdeni a röpipálya tükrözését.

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... AKTÍV SZEPTEMBER      
Minden hétvégére jut program az év kilencedik hónapjában. Az első szombaton a 20. Jawa fesztivál csemői megállójával indul a hónap, a második szombat a hagyomány szüreti fesztiválé. Szeptember 15-én Ladányi emléknap a költő házánál, 23-án, szombaton családi sport- és kerékpáros nap a Sportcentrumban. Az utolsó hétvégén a lovasainkért izgulhatunk, hiszen 30-án és elsején rendezik a Nemzeti Vágta országos döntőjét. A részletes programok a települési weboldalon elérhetőek.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. második negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER hónapban is lesznek külterületi fogadóórák. A hónap utolsó hetében a korábbi menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!