KÉSZÜL A TELEPÜLÉS KÖZÉPTÁVÚ SPORTKONCEPCIÓJA

A Településfejlesztési és Sport Bizottság áprilisi ülésén tárgyalja Csemő Község Önkormányzatának középtávú sportkoncepcióját. A bizottság részére elkészítettem egy tervezetet, mely – igazodva a gazdasági programhoz – a következő 5 év sportfejlesztési irányvonalát jelöli ki. A bizottsági ülésre javaslatot teszek az idei évi sportfejlesztési keret felhasználására is. Elöljáróban annyit, hogy folytatjuk a Sportcentrum fejlesztését. Új – homokos - strandröplabda pálya épül, ahol lehet majd homokfocizni is, bővítjük a világítást és kitelepítjük a lelátókat is. További részleteket a bizottsági ülés, illetve a koncepció felhasználása után írok majd.  

Más! A másfél héttel ezelőtti szeles időjárás megrongálta a nagy forgalmú zöldhalmi, a Kupás dűlő bejáratánál és a szemben lévő buszmegállók tetejét. A teljes tetőborítást cserélni fogjuk még a héten, megérkeztek az új tetőelemek. Az egységes településkép érdekében az alsóerdő dűlői megálló tetejét is kicseréljük, bár a szél azt a szerkezetet nem bántotta, de figyelemmel vagyunk arra is, hogy annak a buszvárónak a teteje is a most cserélendő és rossz minőségű bitumenes hullámlemezből készült.   

"JAPÁN" HELYETT "FRANCIA" - AZ UDVARON 

A mai napon befejezte „szolgálatát” a hivatal idén 19 éves Mazda kisteher gépjárműve. A kocsi megérett a cserére, helyére egy 7 évvel fiatalabb duplakabinos, így hét ember szállítására is alkalmas, fix platós Renault Master lép, reméljük, hogy kellő gondosság mellett évekig szolgálja a települési igényeket. A gépjárművet, névre írva, bruttó 1,5 millió forintért vásároltuk Kecskeméten, kereskedésben. A cserét terveztük, a Mazda sorsáról később születik döntés. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a kereskedő, ajánlat tételét vállalta a Mazda beszámítására. Ha vele nem jön létre az üzlet, akkor nyilvános árverésen fogjuk értékesíteni helyben a kisteher gépkocsit.

Megérkeztek a korábban megrendelt buszvárók lemez-elemei. Az idei évi költségvetésben terveztük, hogy külterületen 10 új buszvárót helyezünk ki. A méretre szabott elemekhez a váz elkészítése és a buszvárók kihelyezése a mi feladatunk lesz: ebben a hivatal fizikai állománya működik majd közre. 

A HÉT MÁSODIK FELE A PIHENÉSÉ...

…köszönhetően a Csemői Nefelejcs Óvoda kollektívájának, akik a vezetőjüket karácsonyra egy wellness pihenéssel ajándékozták meg. Az utalványon Erdélyi Krisztina + 1 fő volt jogosultként megjelölve. Képzeljétek, én lettem a +1 fő…

Köszönjük Lányok!

TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT

Tóth János először foglalta el a jegyzői helyet a testületi ülésen, egyúttal köszönetet mondtam Nagy Erika aljegyző asszonynak, amiért közel két évig a saját munkája mellett a jegyzői feladatokat is ellátta, a tőle megszokott magas színvonalon. A testületi tagok vastapsa önmagáért beszélt…

Sok vendégünk volt az ülésen, sőt még napirend után is érkezett látogató!

A testületi ülése állandó meghívottja a Ceglédi Járási Hivatal vezetője, ma Szécsényi Sándor úr, hivatalvezető-helyettes volt jelen. A Művelődésért Alapítvány beszámolóján Huszár Sándor úr, a Kuratórium elnöke válaszolt a felmerült kérdésekre. A civil szervezetek beszámolója és idei évi civil pályázati felhívás egyhangú elfogadása után Tóth László tü. alezredes úr, kirendeltség-vezető egészítette ki az írásban kiküldött Cegléd Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2014. évi önkormányzati beszámolóját. Az alezredes úr támogatás iránti kérelmet is előterjesztett, melyet az állománynak a költségvetésből nem támogatott szociális kiadásaira (családi nap szervezése, udvari sportpálya felújítása) szeretnének felhasználni. Csemő Község Önkormányzata – egyhangú döntéssel – a civil keret terhére 100.000.-Ft összegű támogatást szavazott meg.

Szintén egyhangú döntéssel fogadta el az új piac rendeletet a testület. Az új rendeletet az indokolta, hogy a módosítás alatt van a piac működési engedélye, lévén szeretnénk bővíteni az árusítható termékkört. Reményeim szerint hamarosan megnyithatja a kapuit a községi és termelői piac, ahol már lesz lehetőség egy lehatárolt részen bármely más termék árusítására.

Egyebek napirenden belül Gáspár János képviselő úr tett javaslatot a ceglédi Állatmenhely Alapítvány támogatására, ezen belül is a kutyák támogatására. A javaslatot a testület tagjai megtárgyalták, és 6 igen szavazattal az én „nem” szavazatom ellenében, a civil keret terhére 100.000.-Ft támogatásban részesítették – a kutyákat.

Már csak beszélgettünk a testületi ülés után, mikor berobogott Mikebuda grófkisasszonya! Megvacsorázott, majd a tőle megszokott – nekem érthetetlen – sebességgel, követhetetlen logikával és szájmozgással magyarázni kezdett…. A testületi – nem hivatalos része – gyorsan véget ért…

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!