TÚL A KARÁCSONYI "KAJA-SOKKON"...

… kb. 3 kiló plusszal, amire büszke nem lehetek, főleg, hogy 4 nap alatt sikerült elérnem…

Ünnepek alatt megállt kicsit a hivatali élet, de nem is baj, mert a szilveszteri előkészületekkel volt elég intéznivaló.

Ismételten és sokadszorra pozitív tapasztalatokat gyűjtöttem – a segítőkészséget illetően. Akit csak megszólítottam, mindenki támogatta a közös szilveszteri buli ötletét és kivitelezését. De a mai napon is, a sátorállítás közben jöttek oda és ajánlottak fel hősugárzót. Köszönöm mindenkinek!

Most úgy néz ki, hogy sikerül kifognunk az év leghidegebb napját és éjszakáját… Ennek ellenére remélem, hogy jó hangulatban és sokan búcsúztatjuk majd az óévet, és akkor, ahogy mondani szokták a „foglalkozás eléri a célját”!

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK! 

A mai nap befejeztük az idei évi hivatali munkát. Hát…, kemény éven vagyok túl, de most nem évértékelést szeretnék írni…

Müller Péter azt írta: ”Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti. Vagyis a szeretetnek behunyt szemmel is érezhető a jelenléte.”

A szeretetnek karácsony táján egészen más színezete van. Az őszinte karácsonyi szeretet, amit szívből kapsz, nem maradt benne a jókívánságokban. Ez a szeretet minden ébredésnél vár, megfogja a kezed, vásárol veled a boltban, és veled együtt dolgozik, végzi a feladatokat. Így a hétköznapok, bármit is hoznak, bármit is teszel, ünnepnapokká válnak.

Szeretetben teljes ünnepet kívánok mindenkinek!

TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT II.

Vita és ellenszavazat nélkül módosította a Képviselő-testület az önkormányzat költségvetési rendeletét, a szeptember-október hónapokban érkező pénzmozgásokat, továbbá egyhangúlag vették tudomásul a a III. negyedéves gazdálkodásról szól beszámolót is.  

Egyhangú döntéssel fogadta el a testület a Csemői Hírmondó hirdetési díjairól szóló rendeletet. E körben megjegyzem, hogy nem történt emelés, a díjak hosszú évek óta változatlanok. Jogalapot kellett teremteni a jogímhez. 

Elfogadta, egyben társadalmi vitára bocsájtja a Képviselő-testület az önkormányzat 2014 és 2019. közötti gazdasági programját. Az ünnepek alatt elkészítem a menüjét, és a programot a települési weboldalról bárki letölheti majd, illetve javaslatokat fogalmazhat meg február végéig az anyaggal kapcsolatban.    

Projektmenedzseri keretmegállapodás aláírására is felhatalmazást adtak a képviselők. Ennek értelmében az önkormányzat mellett a projektmenedzser a lakosság szolgálatába áll januártól. Minden héten egy délután bárki igényelheti a szakmai segítséget. A lakosság részére a tanácsadás ingyenes lesz, a költségeket (100.000.-Ft+ÁFA összegben havonta) az önkormányzat vállalja.   

Januárban nem lesz testületi ülés, lesz viszont, minden pénteken a köülterületi helyszíneken polgármesteri fogadóóra. 

TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT I.

Jelentés a két ülés között történt eseményekről

 

Bár a mai napig nem kaptunk írásbeli választ az alpolgármesteri összeférhetetlenség kapcsán az állásfoglalás kérésünkre, az elmúlt testületi ülés óta módosították a Mötv.-t, mely módosítás alapján egyértelművé vált, hogy a köznevelési intézmény vezetője nem összeférhetetlen az alpolgármesteri tisztséggel.    

Ahogy az az év vége felé lenni szokott, egymást érik a rendezvények.

Advent első vasárnapjára ünnepi díszbe öltözött a település központja. Köszönöm a hivatali fiúk segítségét a díszítésben, külön köszönöm a Radics-team szakmai munkáját, akik minden elképzelést valóra váltottak. Tették ráadásul ezt csak anyagárért, mert munkadíjat nem számítottak fel.  

A téli programok sorát a faluvédő és szépítő egyesület hurkatöltő versenye kezdte, ami egy évzáró vacsorával zárult. December 7-én a Nefelejcs óvodában tartotta a Gyermekünkért Alapítvány a hagyományos Sütemény vásárját. December 13-án adventi koncert színhelye volt a díszterem, előtte délután Károlyi József szervezésében térségi általános iskolás sakkversenyt rendeztünk. Tegnap a nyugdíjas egyesület tartotta karácsonyi ebédjét. Nincs még vége a programoknak az idei évre, az első alkalommal nyitva volt csemői mikulásgyárba nagyon sok ajándék érkezett. A szervezők csomagolnak, és az önzetlen felajánlásoknak köszönhetően több, mint 170 gyermek ajándékozására nyílik majd lehetőség. Gőzerővel készülünk a szintén első alakalommal megrendezésre kerülő szilveszteri mulatság előkészületein is.  

Az elmúlt testületi ülésen Gáspár képviselő úr vetette fel a Ceglédi út–Ereklyési út kereszteződésében, valamint a Ceglédi út nagykőrös felé kivezető szakaszon lévő keresztek elhanyagolt környezetét. Nos, a kereszteződében lévő kereszt környezetét azóta rendeztük, a műkövet megtisztítottuk, és a kollégáim várhatóan a mai napon befejezik a másik kereszt környezetének rendbetételét.  

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... NEMZETI VÁGTA - DÖNTŐ    
OKTÓBER 1-én és 2-án a budapesti Hősök terén immár 15. alkalommal rendezik meg a lovas hagyományok ünnepét. Az idei évben 60 felnőtt és 30 gyermek vágtat majd a versenyben. Csemőt Gamine JAg nyerében Petrik Tamás, a kishuszárok között Sárkény nevű póniját lovagolva Szerencsés Szandra képviseli. Az eseményről a közösségi oldalakon folyamatos tájékoztatást adunk. 

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER utolsó hetében a három külterületi helyszínene a polgármesteri fogadóórák meg lesznek tartva. 26-án a zöldhalmi közösségi házban, 28-án a 12. sz. boltnál és 29-én a hantzházi boltnál 15 és 16 óra között várom a Kedves Érdeklődőket. Továbbá a minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!